Příjem se dvěma dětmi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1247
28.1.14 08:41

Příjem se dvěma dětmi

Ráda bych se zeptala, jaké jsou vaše příjmy a výdaje se dvěma malými dětmi? Máme holčičku 2 a čtvrt roku a já bych se docela ráda pokusila o druhé. Problém jsou ale finance. Zajímaly by mě vaše zkušenosti, jak je to s pořizovacími výdaji u druhého? Za předpokladu, že spoustu věcí máme samozřejmě po dceři.
Náš měsíční příjem v případě, že bych šla na rodič. dovolenou, by byl v čistém cca 32-33 000 s tím, že platíme 12 000 za bydlení a nemáme žádné půjčky, úvěry, nemáme auto. Takže k nájmu platíme telefony, internet, pojištění. Měsíčně by šlo pryč přibližně 14 000. Myslíte, že se to dá?
Dcera je navíc narozená v říjnu, tím pádem je skoro nemožné, abychom ji dostali do školky a mně v říjnu končí mateřská. I to mě vlastně přivedlo na tuhle myšlenku…
Budu ráda za každou vaši zkušenost, díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
570
28.1.14 08:45

Hmmm, to co zbyde vám po zaplacení všeho, tak z toho my žijeme a platíme bydlení a vše možné :roll: a vycházíme v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
28.1.14 08:48

Hele, nekdo vyzije s 2 detma z 15tis nekdo nevyjde ani s 30tis :nevim:
rozhodne se s prijmem, co mate, da vyjit. otazkou je, jakou mate zivotni uroven a jake mas predstavy, na cem setrit a na cem ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
28.1.14 08:49

Peníze v pohodě. Spíš mě zaráží, že na myšlenku dalšího dítěte vás přivedlo to, že mladší nevezmou do školky. Ale šla bych do toho, finančně to dáte. Větší výdaje budou až budou děti větší a budou mít nějaké zájmy, ale to už zas budeš pracovat i ty, takže příjmy budou zase jinde.

• Citovat
  • Upravit
72725
28.1.14 08:53

@Kacenka20 proč by se zvýšily náklady? druhé dítě téměř nic nestojí, pokud máš věci po prvním.. Pokud budeš kojit, další ušetřené peníze. A ty kaše a tak potom? to jsou tak malé položky, že se to ztratí :think: problém je spíš později - ten chce jet na lyžák, ta chce jet na školu v přírodě, ideálně ve stejném termínu atd.. mimina nic nestojí, u pubošů to bude mnohem horší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
28.1.14 09:00

Druhé dítě stojí minimálně plínky, a od půl roka příkrmy. Na školy v přírodě, kroužky atd. začne ten starší jezdit nejspíš v době, kdy ty už půjdeš do práce, takže se vám příjmy zase zvednou. Akorát nechápu takovou starost o peníze. Kdo má takové příjmy co uvádíš, i s dvěma dětma, si žije nad míru dobře. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
28.1.14 09:04

Myslim ze vyjdete v pohode ;) Az budou starsi bude to mnohek horsi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
28.1.14 09:07

Samozřejmě beru v úvahu ty 3 roky, kdy bych byla event. na mateřské. Až půjdu do práce, zase bude o 10 tisíc víc, že, takže to už se zase žije o něco jednodušeji, i když jsou vyšší výdaje :-)
Jinak s tou školkou, to k tomu spíš tak nějak přispělo, ne že by to byl důvod k tomu, proč chci 2. dítě :) O finance má strach spíš přítel :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.1.14 09:08

Já jsem na druhé dítě snad utratila víc peněz než na první, ale bylo třeba pokoupit nějaké věci na usnadnění péče, nevím jak to nazvat a to kvalitní dvojkočár a pak takovou speciální postýlku, která byla docela drahá. Já teda měla děti dva roky od sebe, ty už kočár potřebovat asi nebudeš. Postýlka byla třeba vůli místu, větší se nám nevešla.

my žijem v cizině, tak s penězi neporadím, to nemám přehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.1.14 09:22
@Kacenka20 píše:
Samozřejmě beru v úvahu ty 3 roky, kdy bych byla event. na mateřské. Až půjdu do práce, zase bude o 10 tisíc víc, že, takže to už se zase žije o něco jednodušeji, i když jsou vyšší výdaje :-)
Jinak s tou školkou, to k tomu spíš tak nějak přispělo, ne že by to byl důvod k tomu, proč chci 2. dítě :) O finance má strach spíš přítel :)

jéé, to vůbec takhle neber… však co dítko za ty 3 roky potřebuje? lásku rodičů, trochu toho dlabance.. Ty výdaje jsou minimální, max plíny.. :think: ono opravdu mnohem hůř je, když dítě vyroste - já šílim a to je kluk teprva ve druhé třídě.. měsíčně min 2000 tis bokem na milion kravin - tady mají vystoupení, tady jedou na výlet, tam je třeba zaplatit kroužek atd.. a září a únor, to jsou upa šupa měsíce - září tak 8 tis - kroužky, pomůcky do školy, oblečení - většinu rozerve, únor je slabší, to je jen 6 tis - kroužky, družina atd.. to celé krát 2 už mi trochu děsí, ale po RD se to zase finančně změní, že ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
28.1.14 09:23

@martina.se
hele, ale tak ja si fakt nemyslim, ze druhe skoro nic nestoji.
ja mam teda deti hodne blizko u sebe, takze ja mam i druhou postylku, dvojkocar atd. ale i pri vetsim vekovem odstupu se musi prikoupit spousta veci. ja mam jednoho kluka, jednu holku, jedno letni, jedno zimni. a tudiz z oblecku muzou dedit jen docela minimum.
a na to, ze bude clovek kojit se spolehat taky moc neda. samozrejme je to ideal, ale pocitat se musi ve financich s tou nejdrazsi variantou, coz je nakup UM, lahvicek atd. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
28.1.14 09:26

Tak je tento mesic za mesicni ditko utratila asi toto: 2tis za UM, 1tis plinky, 100 ubrousky, 500 kapky bio gaia, 200 dve lahvicky, 100 zimni krem, 500 kombineza (bracha mel kombinezy az v pul roce, ty ma velke). to mame 4400.
pomijim nakup oblecku, uznavam, ze ty bych si mohla odpustit, kdyby nebylo zbyti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.1.14 09:28
@Ali-Ali píše:
@martina.se
hele, ale tak ja si fakt nemyslim, ze druhe skoro nic nestoji.
ja mam teda deti hodne blizko u sebe, takze ja mam i druhou postylku, dvojkocar atd. ale i pri vetsim vekovem odstupu se musi prikoupit spousta veci. ja mam jednoho kluka, jednu holku, jedno letni, jedno zimni. a tudiz z oblecku muzou dedit jen docela minimum.
a na to, ze bude clovek kojit se spolehat taky moc neda. samozrejme je to ideal, ale pocitat se musi ve financich s tou nejdrazsi variantou, coz je nakup UM, lahvicek atd. ;)

si záleží na tom odsupu dětí - jasné, pokud je máš blízko u sebe, je třeba jiný kočár, postýlka atd.. Mám asi výhodu - kluk je odrostlý, vše už má svoje.. a já doladím jen detaily, bo po něm moře věcí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.1.14 10:28

@martina.se no já to taky vidím jako Ali- Ali, já mám teda přesně dva roky, takže sezónně dědí, ale první byla holka a druhý kluk, takže toho neutrálního či klučičího taky nebylo. Občas jsem byla prozíravá a velké věci jako kombinézy, bundy a tak jsem kupovala neutrál nebo modrý. Ale nekterý věci mu nesedely, treba dupacky ci polodupacky nosit nemohl, do toho se zamotal. Jako ted uz nosí i růžový pyžama, ale jako pidimimi bych ho do růžové teda nedala.

tohle je silne individualní.

třetí dítě by už bylo ais bez nákladů, zatím jsem nic moc neprodala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
28.1.14 10:42

@martina.se Taky si nemyslím, že druhé dítě nic nestojí ;). První půlrok v případě kojení je v pohodě, ale s jídlem už to člověk pocítí. Navíc průběžně vzrůstají náklady i na starší dítě. Nemusí jít do školky letos, ale třeba příští rok (v případě zakladatelky) - tzn. 1000,– měsíčně školka. Pokud přibude nějaký kroužek, cvičení, plavání atd., opět je to nějaká měsíční položka. Já mám děti o 3 roky (teď třetí bude zase o 3 roky), oba jsou pažraví, takže v jídle ten rozdíl vidím - není to jeden jogurt, ale dva, ovoce, zelenina, maso, pečivo, vše krát 2. Ten starší sní na oběd více než já, mladší o trochu míň než já. Na večeři padne jedna Lučina nebo žervé atd. :)

@Kacenka20 Finance mi přijdou v pohodě ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat