Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Napr. v brne je ve fn krizove centrum kde cloveka prijmou hned jen je treba jeho souhlas.
Hlavně musí být na příjmu naprosto střízlivý!!!Což bývá největší problém. Jinak ostatní postupy neznám. Není lepší zavolat do vybrané léčebny?
Hlavne premlouvani nic nevyresi, musi chtit sam. Drzim palce
Jestli, tak jedině Opava, tu máme kousek. Ale u něj bude asi hodně velký problém být střízlivý. Protože on musí mít v krvi nějaké promile, jinak absolutně nefunguje ![]()
@Cudanka píše:
Hlavne premlouvani nic nevyresi, musi chtit sam. Drzim palce
my to na něho zkoušíme tak, aby tam fakt chtěl jít sám. Pořád mu říkáme, že pokud si vybere léčebnu, tak mu se vším pomůžeme, ale pokud alkohol, tak v tom bude sám. Už jednou zkoušel ambulantní léčbu, ale když mělo dojít na antabus, nedošel tam a smál ze z toho, jak obešel doktora a přitom obešel jen sám sebe ![]()
Resime v rodine podobny problem. Nevite nekdo, je moznost dostat nekoho do lecebny bez jeho souhlasu? Myslim, proste v opilosti? Lecit se nechce, mysli si, ze problem nema a pije v jednom kole
kazdou chvili nekde spadne, otluce se, atd. Jde o stareho pana..
Musel by udelat neco protizakonneho, jonak ho tam nedostanes a hlavne to k nicemu nebude. Nebude se lecit. Zazila jsem to kamaradky, ale ona nastesti chtela… Jinak je to peklo…
Méla jsem byvaleho manzela v lecebne nekolikrat, sam by tam nesel dobrovolne nikdy, vzdy tam byl po deliriu kdyz nemel svoji "hladinku' a epileptickem zachvatu a nasledne lecbe dovezen rovnou rychlou…ale je to tedy uz par let…
Co vim, pacosu hodne a byl jinak dost problem se tam dostat, pocitam, ze dnes to lepsi nebude…
Vzdy ho dali dhromady a po par dnech, kdy mu bylo lepe podepsal reverz a vse bylo dokola…
Dospeleho tam nedobrovolne muze umistit jen soud, nikdo jiny s tim nic nezmuze…
Ja mela dve male deti a vramci zachovani zdraveho rozumu a hlavne deti jsem se rozvedla…bylo to slozite, ale jsem rada, ze deti nemuseli cele detstvi koukat na tenhle model…
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je tu nějaká mladá maminka, která podstoupila protialkoholní léčbu. Mám 2 leté dítě a čeká mě to… ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je tu nějaká mladá maminka, která podstoupila protialkoholní léčbu. Mám 2 leté dítě a čeká mě to…
držím palce
a posílám hodně sil. Zakl
Myslím, že protialkoholní léčebna, kde je pacoš 3 měsíce nebo míň je na nic.
Mnohem lepší je dostat se do komunity. Žádost si člověk podává sám, ale kriteria jsou tam hodně přísná.
@Anonymní píše:
Myslím, že protialkoholní léčebna, kde je pacoš 3 měsíce nebo míň je na nic.
Mnohem lepší je dostat se do komunity. Žádost si člověk podává sám, ale kriteria jsou tam hodně přísná.
Nemyslím si, že by byla na nic… jasně, je pak třeba ambulantně pokračovat dál, ale tvrdit, že je na nic je trochu silné.
@j.a.n.i1 píše:
Nemyslím si, že by byla na nic… jasně, je pak třeba ambulantně pokračovat dál, ale tvrdit, že je na nic je trochu silné.
Možná je to trochu silné, ale v mém okolí je spousta alkoholiků, kteří prošli léčebnou dokonce opakovaně a efekt nula. Netvrdím, že nejsou vyjímky, ale mluvím za sebe a já žádné neznám. Dostat se z alkoholismu je v první řadě na vůli a motivaci. Naopak znám pár lidí, kteří prošli komunitou /závislost nejen na alkoholu ale i na drogách/, léčba sice více jak půlroční /bez přátel, rodiny, izolovaní od okolního světa kde si šáhli až na samé dno/ ale zatím se drží.
@Anonymní píše:
Možná je to trochu silné, ale v mém okolí je spousta alkoholiků, kteří prošli léčebnou dokonce opakovaně a efekt nula.
No, ale tady je otázkou, zda by měla nějaký efekt ta komunita ![]()
Prosím o zachování anonymu
Potřebuji poradit, jak je to s protialkoholní léčebnou a hlavně přijetím. Přítel tchýně (teď už pár dnů bývalý přítel) nepije, ale chlastá ligu už hodně, opravdu hodně dlouho. Ale nedávno dostal výpověď v práci, kvůli alkoholu. A kvůli alkoholu přišel i o tchýni. Ale není nám lhostejný a tak se mu snažíme domluvit, aby se šel prostě léčit. Alkohol mu vzal úplně všechno, rodiče, rodinu, práci a přítelkyni. Jaké jsou podmínky přijetí? Může se třeba ze dne na den rozmyslet a můžeme ho tam odvézt, pokud je to akutní stav? Nebo se to musím prvně řešit s psychiiatrem? Ono čím dýl bude to přijetí trvat, je možné, že si to rozmyslí úplně. Zatím je teda nalomený, že by tam možná i nastoupil.