Přijímačky na střední školu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17472
7.4.17 10:48

Se mnou mamka byla, čekala na chodbě.. a rozhodně tam nebyla jediná.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
7.4.17 10:52
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli doprovázíte deváťáky na přijímací zkoušky a jestli tam na ně třeba budete čekat na chodbě, až budou mít pauzu nebo než skončí

Na chodbě tě nikdo čekat nenechá, bude tam pěkně ceduklka, že prosí rodiče, až zůstanou venku :lol:

Záleží, na situaci. Jede do cizího města (zvlášť takového, kde bude na internátu), tak dovézt. Jinak záleží, jak je třeba člověk zvyklý jet MHD - zbytečně stresovat tím, že třeba nasoupí do špatného autobusu asi taky není ideal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598
7.4.17 11:11
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat, jestli doprovázíte deváťáky na přijímací zkoušky a jestli tam na ně třeba budete čekat na chodbě, až budou mít pauzu nebo než skončí

Já jsem s dcerou byla ale jen proto že to sama chtěla :mrgreen: na chodbě jsem se ale nemotala, čekala jsem v autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
7.4.17 11:18

Dcera bude dělat přijímačky příští rok a určitě s ní pojedu. Doprovodit ke škole, možná na chodbu, pak si oběhnu obchody, a v určenej čas zase počkám u školy, pak půjdeme na jídlo :))
Leda by mi řekla, že to nechce, ale s tím u ní nepočítám.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
7.4.17 14:10

Já bych dítě určitě doprovodila, zavezla. Stresu mají dost už ze samotných přijímaček, nepotřebují ještě řešit to, že jim ujede vlak nebo MHD nebo že tam netrefím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
7.4.17 14:27
@Anonymní píše:

starší holka mi dělala přijímačky loni. ptala jsem se jí, jak to chce - chtěla, abych ji doprovodila, ale ať nečekám. tak jsem ji doprovodila a rozhodně jsem nebyla jediný rodič. jestli někdo čekal nebo ne, to fakt netuším, to jsem nezjišťovala. nicméně nevidím důvod, proč holce neposkytnout psychickou podporu, pokud o ni stojí. u přijímaček potřebuje být v pohodě, a ne se stresovat :nevim: a jinak je samostatná, celkem mě překvapila i tím, že chtěla, ať ji vyprovodím, čekala jsem se, že mě odmítne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
3.5.17 15:10

Dobry den. dcera se hlasila na gynazium arabska a dopadla na 36 miste pod carou. je sance na odvolani? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
12.11.18 14:10

Syn letos dělal přijímačky na 8G. Na jeden gympl jsem ho odvezla autem a po skončení zkoušek jsem pro něj přijela, mezitím jsem se vrátila do práce. Na druhý gympl v centru Prahy s ním jel manžel MHD, syna předal na chodbě, došel si k Mekáči, přečetl si noviny a pak syna vyzvedl. Takže podpora a dodání klidu rodičem určitě ano, aby nebylo dítko ve stresu, jak se dostane domů samo. když cestu pořádně nezná, na druhou stranu to nehrotit, nepřešlapovat nervózně na chodbě. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.20 11:15

Jak zvládnout přijímačky na SŠ

Hlasim se na veřejnou střední školu obor Hotelnictví. Přijímačky+pohovor mám za měsíc a já jsem totálně blbá. Z matiky nevím absolutně nic, češtinu nějak zvládnu, ale v matice jsem úplně ztracená a nevím kde mám začít se učit. Moje rodiče mi nepomůžou, protože tomu taky moc nerozumí, na doučování je už pozdě kdyby bylo třeba jen 2× za týden…mám vytisklé testy na nečisto z toho cermatu ale nedokážu vyřešit ani jeden příklad a nemám nikoho, kdo by mi s tím pomohl, vysvětlil..Koukala jsem se na videa na YT ale mě nic nepomůže…vážně jsem totálně vypatlaná a nic nechápu. A nechci to vzdávat, fakt ne..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.3.20 11:20

Pohovor na SŠ

Hlasím se na obor hotelnictví. Přijímačky a pohovor mě čeká už za měsíc. Vím, že na pohovor mám přijít vhodně oblečená(hezky učesané vlasy, nějaké ne děravé džíny a např třeba džínovou bundu), castecne i vim jake tam budou otazky(např proc se tam hlasim, co delam ve volnem case atd), ale jakoby jak se tam dostanu?:Dd zní to divně, ale to jakože dojedete na tu školu s nějakým číslem, které vám přijde po přihlášce na tu školu a vy tam stojíte frontu a chodíte postupně do jedné místnosti? Nebo jak tohle probíhá? Prosím moc odpověď, chci byt na vše připravena xd

• Citovat
  • Upravit
1206
5.3.20 11:27
@Anonymní píše:
Hlasím se na obor hotelnictví. Přijímačky a pohovor mě čeká už za měsíc. Vím, že na pohovor mám přijít vhodně oblečená(hezky učesané vlasy, nějaké ne děravé džíny a např třeba džínovou bundu), castecne i vim jake tam budou otazky(např proc se tam hlasim, co delam ve volnem case atd), ale jakoby jak se tam dostanu?:Dd zní to divně, ale to jakože dojedete na tu školu s nějakým číslem, které vám přijde po přihlášce na tu školu a vy tam stojíte frontu a chodíte postupně do jedné místnosti? Nebo jak tohle probíhá? Prosím moc odpověď, chci byt na vše připravena xd

Ahoj, já mám sice střední školu už osm let za sebou, ale za nás to bylo tak že jsme přišli do školy, tam bylo na dveřích vypsané podle oboru do které učebny máme jít. Šli jsme tam, přišel učitel a ředitelka a všechno nám řekli co a jak bude ;) ale kdoví jak je to teď, žádný email informačních jste nedostali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.20 11:28

Pohovor a přijímačky na SŠ

Hlasim se na skolu v praze, neznam to tam a rodice me tam odvezou, ale jak to bude pak? kdyz budu na miste, nevim kam mam jit. vchod do skoly snad trefim podle ostatnich, ale vevnitr? kam mam jit? dostanu pred prijimackama cislo ucebny treba kam mam jit nebo me nekdo navede? a co kdyz nepotkam nikoho kdo mi neporadi a ja ted budu muset nekam jit a nebudu vedet kam. a maji se mnou jit radsi rodice? ale zas nechci aby se mnou proste uz na stredni chodiliy rodice…chci to trefit sama ale bojim se ze to netrefim, ze to nedam proste, tak jak to probiha? a to same pohovor…jak to bude probihat tam? potrebuju presne informace uplne co se tyce jako „otevres dvere a tam uvidis“, protoze jsem na tohle uplne hloupaaa
prosim moc odpoved budu vam vdecna🥺

• Citovat
  • Upravit
4523
5.3.20 11:40

To chce klid. Všude tam budou cedule a nápisy s informacemi, tak tam prostě vejdi a vše si přečti. Často tam i stojí starší studenti té školy a dávají informace, tak se zeptej jich. Když nic z toho nevyjde, tak najdi někoho dospělého a zeptej se jeho. Promiň, vím, že ses že všeho vyjukana, ale nechovej se jak mimino, vem rozum do hrsti, nepanikař, prostě tam. vejdi a jednej podle toho, co uvidis na miste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
5.3.20 12:06

Po vstupu do školy budou vyvěšené seznamy a určitě tam bude i někdo z dospělých, či starších studentů, kteří budou nováčky navigovat. Neboj se, všechno se dozvíš. A vyjukaní tam budou úplně všichni :-). Co se týče pohovoru - syn je teď ve třeťáku, ale jako uchazeč - přišel do třídy, tam učitel a ředitel, chviličku se pobavili o tom, proč chce ten obor studovat a bylo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
5.3.20 14:05
@Anonymní píše:
Hlasim se na veřejnou střední školu obor Hotelnictví. Přijímačky+pohovor mám za měsíc a já jsem totálně blbá. Z matiky nevím absolutně nic, češtinu nějak zvládnu, ale v matice jsem úplně ztracená a nevím kde mám začít se učit. Moje rodiče mi nepomůžou, protože tomu taky moc nerozumí, na doučování je už pozdě kdyby bylo třeba jen 2× za týden…mám vytisklé testy na nečisto z toho cermatu ale nedokážu vyřešit ani jeden příklad a nemám nikoho, kdo by mi s tím pomohl, vysvětlil..Koukala jsem se na videa na YT ale mě nic nepomůže…vážně jsem totálně vypatlaná a nic nechápu. A nechci to vzdávat, fakt ne..

Promiň, ale vůbec nechápu, proč sem tento příspěvek dáváš. Chceš na školu a ještě jsi proto nic neudělala? To je, holka, tvůj problém. Vzpomenout si měsíc před zkouškami je hodně pozdě. Věř, že je jich spousta, kteří na tom už nějaký ten měsíc makají. Podcenila jsi situaci. Kolik ti je? Jestli jsi v devítce, tak už by jsi měla vědět, co chceš dělat a jak se na školu dostat a začít na tom pracovat. I rodiče si s tebou nad tím mohli sednout. Je to tak trochu i jejich vina. Navíc si myslím, že máte někoho ve škole, na koho by jsi se mohla obrátit. Měla jsi si vzpomenout dříve, mnohem dříve. Doučování je všude dost, ale chce to začít včas. Na druhou stranu naděje umírá poslední. Za poslední měsíc to bohužel nejspíš nedoženeš. GOOD LUCK. Já jen doufám, že toto bude pro tebe velké poučení do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin