Nechce jíst ve školce

Anonymní
15.9.16 15:51

Nechce jíst ve školce

Maminky volám o pomoc, radu, uklidnění. Náš mladý nastoupil teď prvním rokem do školky, všechno je fajn až na jídlo. Ráno se doma nasnídá a pak ve školce nejí. Ale vůbec nic, ani svačinu ani oběd, maximálně se napije čaju nebo mléka ale nic nejí až pak zase doma ve 15:00. Nechce jim tam ani vzít lžičku do ruky a to přitom jíst lžičkou umí. Denně od učitelky slyším jak kluk zase nic nejedl a že se to musí nějak řešit. Už přišla s tím že mám dojet za klukem v době obědů do školky a zkusit ho tam nakrmit. Ale já prostě nevím co dělat, nikdy nebyl nějaký extra jedlík a vždy si na vše přišel sám, když jsme se snažili něco do něj hustit my nemělo to výsledek. Je takový svéhlavý. Učitelce pokaždé pravím ať ho nechají tak, že si na to přijde (možná) ale ony to chtějí za každou cenu řešit že kluk nemůže být celý den bez jídla. Nevím co dělat a mám obavu že kvůli tomu ho ze školky vyloučí. Bohužel soukromá školka nepřipadá v úvahu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6770
15.9.16 16:04

Malá ve školce taky nejí nic, kromě ovoce a pije vodu, doma nesnídá, nic do ní nedostanu, maximálně si něčeho 2× kousne, beru ji teda po obědě domů, takže se nají doma, věřím, že si zvykne, ale taky mě to trápí. Jinak měla období, že nejedla nic ani u babiček, takže věřím, že až si na to prostředí zvykne, začne taky jíst i tam, jediné co mě napadá, pokud by to šlo, vzít ho po obědě domů ať si zvyká postupně :nevim: a není tak dlouho hlady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
15.9.16 16:06

Nevyloučí…toto není důvod…jídlo a spánek úzce souvisí s psychikou. Jak si zvykne ve školce, začne jíst. Asi ne takjak si představuješ, ale začne. Sama píšeš, že není kdovíjaký jedlík. Takže ani ve školce to nebude velká sláva…třeba 2-3 lžíce polívky a zdruhého sní pár brambor…ale bude něco jíst. Až přijme tu novou etapu v jeho životě-školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
15.9.16 16:07

Blbne mi mezerník…sorry za spojená slova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
15.9.16 16:12

Ahoj, já když jsem byla ve školce, tak jsem odmítala jíst svačinky-tenkrát tam bývaly pomazánky s obrovskými kusy cibule a já to nemohla ani vidět, ani cítit. Pak už jsem byla v takovém stresu z nucení do jídla, že jsem začala zvracet… vyřešilo se to jednoduše, mamka mi začala dávat svačiny z domu :-) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.16 16:15

Maminky děkuji za odpovědi. Vím že si zvykne a vím že si na to vše přijde sám až bude připraveny ale jak to mám vysvětlit těm učitelkám? Ony to chtějí za každou cenu strašně řešit jelikož je tam jediný co tam dělá ciráty s jídlem.

• Citovat
  • Upravit
7346
15.9.16 16:21
@Anonymní píše:
Maminky děkuji za odpovědi. Vím že si zvykne a vím že si na to vše přijde sám až bude připraveny ale jak to mám vysvětlit těm učitelkám? Ony to chtějí za každou cenu strašně řešit jelikož je tam jediný co tam dělá ciráty s jídlem.

Nejí? Nejí…no…dětem to snad zvládnou vysvětlit…klidně tak, že si prostě Pepíček zvyká na školku a až si zvykne být bez mámy a nebude plakat/smutnit, bude i jíst…jako vy ostatní. Hotovo.
Nutit nesmí, nabízejí…takže jevše ok. Nic bynenamítala aní ČŠI, ani hygiena. Pití má…pije…takže je to o zvyknutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
15.9.16 16:32

Vysvetlila bych jim, ze neznas jedine 3 lete dite, ktere dobrovolne umrelo hlady. Az bude chtit, naji se ;) Ja treba nepochopila otazku na dotazniku, ktery jsme dostali ve skolce „Co vase dite neji?“ 8o Tak jsem jim tam odpovedela, ze pokud neco neji, neresim to, ze to je jeji problem, ze bude o hladu. A tak to delam u doma. Nechces? Tvuj problem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.16 16:43

@krtek7489 Přesně je to i u nás doma. Nechce s jíst tak nejez, hlady neumřeš. Už jsem jim i několikrát říkala ať ho nechají tak že musí sám a pak se dozvím že se ho tam snažili nakrmit, když jsem jim řekla že lžící jíst umí ať ho nechají bylo mi řečeno že něco sníst musí když jenom ráno doma snídá.

• Citovat
  • Upravit
7346
15.9.16 16:51
@Anonymní píše:
@krtek7489 Přesně je to i u nás doma. Nechce s jíst tak nejez, hlady neumřeš. Už jsem jim i několikrát říkala ať ho nechají tak že musí sám a pak se dozvím že se ho tam snažili nakrmit, když jsem jim řekla že lžící jíst umí ať ho nechají bylo mi řečeno že něco sníst musí když jenom ráno doma snídá.

Musí…??? Nemusí…
Teda…abych mluvila dle „litery zákona“…Dítě navštěvující předškolní zařízení se v něm MUSÍ stravovat…Ale to znamená jediné, že si nesmí nosit vlastní stravu (ale i tady jsou výjimky-zdravotní) nebo chodit domů před obědem a tedy obědy neplatit. Ale jestli musí jíst??? O tom tam nic není.
Začne jíst, až si zvykne…pokud to do něj narvou teď násilím, akorát ho bloknou na mnohem delší dobu.
Ať mu dají 14 dní čas…neřeší jídlo a uvidí. 14 dní v pohodě a bude jíst. Ale fakt nesmí řešit jídlo…ať si ho nevšímají…max nabídnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.16 17:13

@SIMONA1234 Já jsem jim už xkrát říkala ať si ho nevšímají ať to neřeší ale asi mluvím jinou řečí jak ony.

• Citovat
  • Upravit
1688
15.9.16 17:25

Neter nejedla ani nepila prvni tyden, pak zacala pit a ted uz i neco sni. Sice zadna slava, ale aspon pije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30313
15.9.16 17:33

A nepomohla by mu třeba, že nemá rád pomazánky, ale suchý rohlík by si dal? Že by mu pečivo nemazaly? Pokud ani to ne, neřešila bych to a počkala, za pár dní fakt hlady neumře a následky na celý život to na něm taky nenechá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29609
15.9.16 18:50

Chodíte do práce? Kdyby mohl odcházet po obědě, tak by třeba takový problém učitelky s jeho nejezením ve školce neměly. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
15.9.16 19:48
@Aspera píše:
A nepomohla by mu třeba, že nemá rád pomazánky, ale suchý rohlík by si dal? Že by mu pečivo nemazaly? Pokud ani to ne, neřešila bych to a počkala, za pár dní fakt hlady neumře a následky na celý život to na něm taky nenechá.

Přesně tak, moje dcerka nejedla ani nepila, učitelky ji nenutily, ale nabídli ji suchy rohlik nebo chleba, tim se postupne rozjedla, s pitim pomohla lahvicka jupiku, po 3 dnech uz taky není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin