Obavy z příjmaček
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Lama Lama, to nevím, nebydlím v daném kraji. Informace jsem vyčetla z internetu. Každopádně zakladatelka by měla na sobě máknout. Sice je fajn se tam dostat, protože vezmou každého, ale to není cíl. Co vím, tak hodně holek chodí na zdrávku, protože jim nejde matematika. Ale bude matura. EDIT: Myšleno jako vzdělání s maturitou. Ne matura z matematiky.
Na dotaz zakladatelky nelze stejně odpovědět. Navíc je velmi brzy. Je teprve v osmé třídě.
Příspěvek upraven 27.01.21 v 08:18
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hořec píše:
@Lama Lama, to nevím, nebydlím v daném kraji. Informace jsem vyčetla z internetu. Každopádně zakladatelka by měla na sobě máknout. Sice je fajn se tam dostat, protože vezmou každého, ale to není cíl. Co vím, tak hodně holek chodí na zdrávku, protože jim nejde matematika. Ale bude matura.
Na dotaz zakladatelky nelze stejně odpovědět. Navíc je velmi brzy. Je teprve v osmé třídě.
Tu maturitu zatím zrušili. Ale je fakt, že nikdo neví, co je za rok dva zase napadne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka, zdravotní školy měly mít výjimku. Tam maturita z matematiky nehrozila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hořec píše:
@vokishka, zdravotní školy měly mít výjimku. Tam maturita z matematiky nehrozila.
Já jsem tě špatně pochopila. Že chodili na zdrávku kvůli tomu, že jim nejde matika, ale že mají smůlu, protože bude povinná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jsi v osmé třídě a pravopis teď procvicujete stejně jako skladbu věty (mám stejně starou segru, takže vidím občas její on-line hodiny). Vůbec se neboj, s přípravou to zvládneš, prijimacky pro mě byly to nejlehčí, měla jsem z ČJ i MAT 48 bodů. Říkám si, že to bylo díky přípravě. Určitě budou buď on-line nebo prezenční doučovani ☺️️. Pokud máš nejhůř na vysvědčení 3, tak není problém se na školu dostat, ale horší je se na škole udržet. ČJ vůbec není o pravopise, ale o literatuře, kde se učíte zpaměti na každý test 10 autorů a 5 jejich děl.Ale nechci tě strašit. V prvaku je nejhorší se poprat s dějepisem, fyzikou, kdy se učitele chtějí citit dulezite a tolik lidí u nás vylítalo v prvaku na nematuritních předmětech přitom z odborných a maturitních v pohodě prošli. Mně nikdo neřekl, jak to na střední chodí a pak jsem malém vyletela, z jedničkářky najednou čtyřkařka… Ale teď to dobré - je tam lepší, dospelejsi přístup. Učitele se k vám od druhaku chovají úplně jinak (většina) a hlavně začneš od znova a můžeš hlavně dělat, co te baví a plnit si svůj sen, když si zvolis vhodnou školu. Hezky den a mnoho úspěchu☺️️.Anonym - věk sestry a osobní údaje (znamky)
Anonymní slunečnice, máš pravdu. Horší je na škole se udržet a HLAVNĚ ji ÚSPĚŠNĚ ukončit. Tady je myšleno úspěšně odmaturovat. Český jazyk na SŠ není sice o gramatice, ale aktuálně platí, že součástí maturitní zkoušky je i slohová práce. Tam se gramatika opravdu hodí. ![]()
Jedničkář na základce neznamená, že na SŠ bude taky jedničkář. Třeba už jen z důvodu, že na některé ZŠ bude mít žák jedničky a na druhé by měl třeba dvojky. Je to i o úrovních ZŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hořec píše:
@vokishka, aha.Po novém přečtení to tak vyznívá. Opravila jsem to tam. Díky za upozornění.
Anonymní slunečnice, máš pravdu. Horší je na škole se udržet a HLAVNĚ ji ÚSPĚŠNĚ ukončit. Tady je myšleno úspěšně odmaturovat. Český jazyk na SŠ není sice o gramatice, ale aktuálně platí, že součástí maturitní zkoušky je i slohová práce. Tam se gramatika opravdu hodí.
Jedničkář na základce neznamená, že na SŠ bude taky jedničkář. Třeba už jen z důvodu, že na některé ZŠ bude mít žák jedničky a na druhé by měl třeba dvojky. Je to i o úrovních ZŠ.
Holky, já myslím, že si neuvědomujete realitu středních zdravotnických škol. Kde jsou ty doby, kdy to byla prestižní škola, kam nebylo snadné se dostat. Pak bych nějaké cepování s gramatikou pochopila. Ale to už v podstatě není adekvátní ani pro většinu gymázií ( i ten gympl v Písku bere téměř všechny přihlášené). Bylo by to tak adekvátní pro víceleté gymnázium. Nemusí se nám to líbit, ale je to zkrátka fakt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama píše:
Holky, já myslím, že si neuvědomujete realitu středních zdravotnických škol. Kde jsou ty doby, kdy to byla prestižní škola, kam nebylo snadné se dostat. Pak bych nějaké cepování s gramatikou pochopila. Ale to už v podstatě není adekvátní ani pro většinu gymázií ( i ten gympl v Písku bere téměř všechny přihlášené). Bylo by to tak adekvátní pro víceleté gymnázium. Nemusí se nám to líbit, ale je to zkrátka fakt.
Bohužel to není realita jen zdravotnických škol. Už jsem výše psala, že tam hodně chodí zájemci, kterým nejde matematika.
Na SŠ se aktuálně hlásí běžně trojkaři a čtyřkaři.
Obory s výučním listem jsou brány jako odpad. Bohužel. Poté učitelé na řemeslnických oborech sami říkají, že pokud se vyskytne někdo šikovný, ti ostatní jej stáhnou dolů.
Přitom i tyto profese jsou velmi potřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hořec píše:
Bohužel to není realita jen zdravotnických škol. Už jsem výše psala, že tam hodně chodí zájemci, kterým nejde matematika.
Na SŠ se aktuálně hlásí běžně trojkaři a čtyřkaři.![]()
Obory s výučním listem jsou brány jako odpad. Bohužel. Poté učitelé na řemeslnických oborech sami říkají, že pokud se vyskytne někdo šikovný, ti ostatní jej stáhnou dolů.
Přitom i tyto profese jsou velmi potřeba.
Ale jo, souhlas. Jen mi to přijde takové mentorování a zbytečné felsování za pravopis a schovávání se rádoby za „abys ty přijímačky udělala“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi v osmé třídě a pravopis teď procvicujete stejně jako skladbu věty (mám stejně starou segru, takže vidím občas její on-line hodiny). Vůbec se neboj, s přípravou to zvládneš, prijimacky pro mě byly to nejlehčí, měla jsem z ČJ i MAT 48 bodů. Říkám si, že to bylo díky přípravě. Určitě budou buď on-line nebo prezenční doučovani ☺️️. Pokud máš nejhůř na vysvědčení 3, tak není problém se na školu dostat, ale horší je se na škole udržet. ČJ vůbec není o pravopise, ale o literatuře, kde se učíte zpaměti na každý test 10 autorů a 5 jejich děl. Ale nechci tě strašit. V prvaku je nejhorší se poprat s dějepisem, fyzikou, kdy se učitele chtějí citit dulezite a tolik lidí u nás vylítalo v prvaku na nematuritních předmětech přitom z odborných a maturitních v pohodě prošli. Mně nikdo neřekl, jak to na střední chodí a pak jsem malém vyletela, z jedničkářky najednou čtyřkařka… Ale teď to dobré - je tam lepší, dospelejsi přístup. Učitele se k vám od druhaku chovají úplně jinak (většina) a hlavně začneš od znova a můžeš hlavně dělat, co te baví a plnit si svůj sen, když si zvolis vhodnou školu. Hezky den a mnoho úspěchu☺️️.
Anonym - věk sestry a osobní údaje (znamky)