Pajdák, která VŠ?

310
24.1.21 16:10

Pajdák, která VŠ?

Ahoj vsem!
Uz jsem nejaky patek doma na rodicaku a tak nejak se mi rozlezelo v hlave, co bych chtela dal v zivote delat - chtela bych jit ucit. Mam vystudovanou prirodovedu (geologii) na MU, tak by mi byl nejblizsi prirodopis. Ovsem po konzultacich na celozivotku mne evidentne nezbyde nic jinyho, nez si dodelat kombinovane druhou VS. Vzdycky mi sly i jazyky, tak jsem vybrala tyhle kombinace:

UPOL - Prirodopis a Anglictina pro 2 st. ZS
MUNI - Anglictina pro 2 st. ZS
MUNI - Nemcina a Vychova ke zdravi pro 2 st. ZS
UK - Biologie, geologie, ekologie a Vychova ke zdravi pro 2 st. ZS a SS

Tedy by me zajimalo, jestli z vas nekdo nektery z oboru studuje/studoval? Jak byste hodnotili studium? A jak je to potom s uplatnenim techto oboru? Kterou z techto VS byste doporucili?
Dekuji vsem za vase tipy a rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
24.1.21 16:21

Tak prirodovedu mas vystudovanou. Na tvem miste bych volila kombinaci dvou oboru. Treba AJ a nejakou vychovu nebo nejlip vybrat AJ a matematiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
24.1.21 16:27

Dekuji za odpoved. To jsem si myslela tez, ze mi bude stacit na prirodopis pro ZS jen ped. minimum. Ale nejde to. Opravdu to mam potvrzeny z celozivotka, ze pokud chci ucit prirodopis, musim si ho na pajdaku vystudovat. A matiku ne, tu bych nedala :oops: i kdyz vim, ze ucitele se tam hledaji nejvic. Zajimaji me ty moje vybrane kombinace. To jsou moznosti pro me studia nejmensiho odporu i co by me bavilo ucit a zaroven i kombinace, ktere jsou v kombinovanem studiu mozny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.1.21 16:33

Jeste mas mesic cas na podani prihlasek. Tak zkus v okoli zjistit, ktere aprobace casto hledaji. Ve tvem vyberu se mi libi UK. Ale zkus podat prihlasky na vic skol :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
24.1.21 16:35

Mozna jsem mela vic zduraznit, ze moje predchozi studium bylo nepedagogickeho smeru. Na prirodovedecke fakulte. Mozna to zmatlo. To se omlouvam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
24.1.21 17:21

A tobe na CZV na studium pedag.ved neuznali magisterske studium na prirodovedecke fakulte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
24.1.21 17:32

@Ijen Bohuzel ne. Mam vystudovanou geologii. Na prirodopis pro 2st ZS bych musela mit vystudovanou biologii na PřF. Teprve pak bych si mohla dodelat pedagogicke minimum na CZV a jit ucit na zakladku. Psala jsem ruzne maily na celozivotka, obvolavala. Vsude mi rekli to samy. Mela jsem dve moznosti. Bud se na to vyprdnout a nebo zatnout zuby a studovat znovu 5 let. Ale touha ucit je fakt silna. Tak to budu muset prekousat :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
24.1.21 18:50
@VikiRiki píše:
@Ijen Bohuzel ne. Mam vystudovanou geologii. Na prirodopis pro 2st ZS bych musela mit vystudovanou biologii na PřF. Teprve pak bych si mohla dodelat pedagogicke minimum na CZV a jit ucit na zakladku. Psala jsem ruzne maily na celozivotka, obvolavala. Vsude mi rekli to samy. Mela jsem dve moznosti. Bud se na to vyprdnout a nebo zatnout zuby a studovat znovu 5 let. Ale touha ucit je fakt silna. Tak to budu muset prekousat :andel:

a kam jsi psala? To je dost divné. Mám v okolí lidi, kteří vystudovali ekologii a přírodopis normálně učí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
25.1.21 00:10

Vypisovala jsem si i telefonicky komunikovala s Masarnou i Karlovkou. Vysledek byl, ze jsem na pomezi prirodopisu a zemepisu, liznuta chemii a fyzikou…ale vlastne plne ani jedno. Zaver: pedagogicky minimum mi pri momentalni legislative neumoznuje tyto predmety vyucovat. Dostala jsem nabidku. Vystudovat si 3 semestry pedagogickeho minima a nasledne 6 semestru rozsireni aprobace na prirodopis. Vse v ramci CZV. To vse placeny samozrejme a budu mit jeden predmet po temer 5 letech. Nebo pujdu dalkove na klasicky studium opet od zacatku…rozdil cini jeden semestr, financne je to obrovsky rozdil. Kazdopadne tohle neni to, co jsem chtela v tehle diskuzi resit. Mam to potvrzeny z dvou CZV, uz jsem se s tim smirila. Byla jsem z toho v soku jako vy vsechny, necekala jsem, ze to bude takovy problem. Kazdopadne v diskuzi mi spis slo o ty rady ohledne kvality vyuky, narocnosti, uplatneni atd. Nemam ve svem okoli nikoho, kdo studoval na pajdaku. Chtela jsem jen nahled na pajdak u techto 3 univerzit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze