Příjmačky na gymnázium

25.10.24 19:37

příjmačky na gymnázium

Ahoj, nikdo okolo mě mi úplně neporadí, tak se obracím na vás, pokud třeba máte děti co dělali nebo budou také dělat příjmačky, nebo o tom něco víte, prosím vás o radu.
Letos dělám příjmačky z 9. třídy a chci se hlásit na gymnázium. Bydlím v Olomouci, takže velké město a docela těžká gymnázia. V 8. třídě jsem měla z matematiky bohužel za 3, protože jsem měla velkou absenci z důvodu operace a z češtiny za 1. Druhé pololetí oba dva předměty za 2 a tento rok se opravdu snažím, ale počítám asi s tím, že budu mít z matiky 2 a z češtiny 1.
Chodím na doučování z obou předmětů, máme půlené hodiny a ještě doučování z matiky ve škole. Příjmačkové příklady atd docela chápu z toho co jsem zatím zkoušela a věřím si na hodně bodů, ale za známky se mi strhne aspoň 10 bodů a nevím, jestli se tam dostanu.
Musím mít nejméně 70 bodů a berou jen 84 lidí (minulý rok se hlásilo 388) a bojím se, že se nedostanu.
Nemáte nějaké zkušenosti? Karierový poradce ve škole říkal, že bychom měli mít samé jedničky. Ale zase si říkám, že i když samé 1 nemám, tak se mi můžou příjmačky povést na hodně bodů a můžu se i tak dostat? Říká se, že se na gymply víc počítají body z příjmaček. Stále ale žiju ve strachu, že se nedostanu, protože jinou cestu než gympl ve svém životě nevidím, protože chci jít určitě na vysokou a na normálních středních nemůžu najít obor, který by mě bavil a zajímal.
PS ještě se hlásím na gympl do Šternberka což je menší město, tak by to možná byla taková záchrana, ale více bych chtěla na ten v Olomouci.
Předem díky za odpovědi!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
430
25.10.24 19:55

A neni tam gympl, ktery znamky nezohlednuje? Je treba vybrat skolu, kde je realne, ze pri odectu bodu za znamky je realne to napsat na kyzeny pocet bodu. Casto to realne neni, ale znam pouze situaci v Praze. Dulezite je, na kolik budes psat testy a podle toho rozhodovat. V Praze je spousta skol, ktera od zapocitavani znamek upustila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.24 02:20

@Knihakniha
to bohužel nevím, zkusím zjistit, možná to tak i je, ale děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze