Příjmení bez koncovky u dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
28.7.23 08:27

Příjmení bez koncovky u dcery

Mám příjmení bez koncovky -ová a stejné bychom to chtěli i pro dceru která se má narodit v září.
Dostane automaticky příjmení bez koncovky nebo musím nějak žádat u matriky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.7.23 09:20

@Apollenka25 automaticky, pokud ho máš i ty. Pokud bys ho neměla, tak má smůlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.7.23 09:37

@martina.se Děkuji, nebyla sem si jistá jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
28.7.23 10:12

To, jak se budou jmenovat vaše děti příjmením máš napsané na oddacím listu, který si pak bereš do porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
28.7.23 11:20

@Apollenka25 ja pujdu proti proudu, je to teda uz hodne let zpatky a museli jsme zazadat o prijmeni bez -ova stejne u dcery, jako predtim u me. Ale zijeme v zahranici a vse jsme rovnou vyplnovali na urade, nez jsme dostali cesky rodny list. V oddacim liste myslim stoji prijmeni ditete s -ova, ale nemam ho ted u sebe. Tak mrkni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
28.7.23 13:14

Super, no to jste mi moc nepomohly :D jsem ještě zmatenější než předtím.
Přítelovi je to jedno, syn už včera z toho vymyslel, že se bude jmenovat Csomorová „manžel“ a já budu Csomor, babička (stará škola) je jaky pro Csomorová, moje ségra, která má americké příjmení je pro Csomor, mojí mamce je to fuk. A já jsem víte kde :? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
28.7.23 14:15

@gabriellllla ahoj, mám celkem čerstvou informací. V oddacim listě je pro dceru příjmení s ová, pokud bychom chtěli bez musíme žádat. Do oddaciho listu nešlo (nevím jestli to je matrikou) dát rovnou příjmení bez ová.
Nevím proč je to tak blbě a jestli se za dva měsíce něco změnilo, každopádně to je moje zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
28.7.23 14:19

Já jsem vdaná v cizině za cizince, mám příjmení bez - ová a u dcery, která je narozená v cizině a na rodném listě má bez - ová, jsme museli do českého rodného listu vyplňovat žádost. Koukni se v oddacím listě, je tam psáno, jak se společné dítě bude jmenovat. Pokud je to jiná varianta, musíte zažádat. Je to ale jen jeden list papíru na matrice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
28.7.23 17:58
@Thrisha píše:
@gabriellllla ahoj, mám celkem čerstvou informací. V oddacim listě je pro dceru příjmení s ová, pokud bychom chtěli bez musíme žádat. Do oddaciho listu nešlo (nevím jestli to je matrikou) dát rovnou příjmení bez ová.
Nevím proč je to tak blbě a jestli se za dva měsíce něco změnilo, každopádně to je moje zkušenost

Máme stejnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko