Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak se taky zeptám, protože stále nevím
Jako první nás napadla Eliška, líbí se mi, jediné, co mě odrazuje, je jeho četnost. Jenže nedávno jsem jen tak ležela, miminko se zavrtělo a mě z ničeho nic napadla Míša, Michaela. Je hezké, je teď málo dávané (to je pro mě plus), má svátek v termínu, který jsem si zhruba představovala, stejně jako Eliška (hezká náhoda
). Co myslíte? Manželovi se líbí obě a k příjmení se hodí taky obě. Jen teda jsme to rozkecali a celá rodina se těší na Elišku
moje blbost jako obvykle ![]()
Které se líbí vám?
Ani jedno. Když musí být, tak Michaela. Eliška je ušišlané jmeno a trvale dětinské.
Eliška je strašne, vubec nechapu proc je tak časté… a kdyz k tomu prictes Ely a Elly kterých je taky požehnaně, samé Elinky
Určitě Michalka, je to krásné jméno. Elišek je miliarda, už z ní mám osypky ![]()
@Liška32 Michaela je krásné jméno, variabilní, a je jich teď málo,
Elišek je všude mraky od 30 let po mimina
Líbí se mi obě, ale já celkově nejsem na ty módní trendy a tohle jsou jména dávaná napříč generacemi, takže za mě fajn. Asi se přikláním spíš k Míše, těch není tolik ![]()
Mně se nelíbí ani jedno, ale Michala určitě lepší než Eliška.. ![]()
Libi se mi obě jména, Michaela asi víc a výhoda je, ze teď nepatří mezi nejčastěji dávána jména.
@KKK85 píše:
Eliška četnost v česku 61517
Michaela 78823údaje z roku 2016…
@terien @stinga
ale ty Michaely mají teď okolo třiceti let věku, Eliška jede pořád, a jelikož jsou údaje 7 let staré, tak tam tisíce Elišek chybí, Michaelu teď nedává nikdo
@Liška32 píše:
Tak se taky zeptám, protože stále nevímJako první nás napadla Eliška, líbí se mi, jediné, co mě odrazuje, je jeho četnost. Jenže nedávno jsem jen tak ležela, miminko se zavrtělo a mě z ničeho nic napadla Míša, Michaela. Je hezké, je teď málo dávané (to je pro mě plus), má svátek v termínu, který jsem si zhruba představovala, stejně jako Eliška (hezká náhoda
). Co myslíte? Manželovi se líbí obě a k příjmení se hodí taky obě. Jen teda jsme to rozkecali a celá rodina se těší na Elišku
moje blbost jako obvykle
Které se líbí vám?
Eliška je šílené jméno. Nechápu jeho dřívější oblíbenost, kterou podle mě vystřídaly různé Eleny. To je lepší, ale časté a oposlouchané.
Michaela se mi líbí v základním tvaru, Míša je jméno pro medvěda, ne pro holku.
Každému se líbí něco jiného. Vybírejte podle sebe, ne podle názoru příbuzných.