Eliška nebo Michalka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1695
12.7.23 07:34

Eliška je pro mě nehezké jméno, navíc jich je mezi dětmi hafo.
Míša je krásné jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
12.7.23 07:35

@1Pears1 to je jasné, že budeme vybírat podle sebe :) nejvíc mě právě nahlodává malá dcerka, která hladí bříško a všude povídá, že bude Elinka. Té když jsem se ptala na Míšu, tak to rázně zamítla. Já vím, že děti nerozhodujou, ale je to divný pocit, dát jiné jméno, než ona už půl roku opakuje (zaslechla rodinnou konverazci) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.7.23 07:38
@Liška32 píše:
@1Pears1 to je jasné, že budeme vybírat podle sebe :) nejvíc mě právě nahlodává malá dcerka, která hladí bříško a všude povídá, že bude Elinka. Té když jsem se ptala na Míšu, tak to rázně zamítla. Já vím, že děti nerozhodujou, ale je to divný pocit, dát jiné jméno, než ona už půl roku opakuje (zaslechla rodinnou konverazci) :nevim:

To jste trochu podělali tohle no :P Jméno by se dopředu hlásit nemělo, nikdy nevíš, zda si to nerozmyslíš nebo se třeba nakonec nenarodí kluk :P Pokud budete chtít dát raději Míšu, dceři bych vysvětlila, že jméno Eliška bylo „provozní“ a že prostě ti miminko řeklo, že se mu jméno Michalka líbí víc ;) Když jsme čekali druhé dítě, tak jsme mu zvlášť před prvorozeným říkali „fazol“ nebo „mimčo“ - prostě neutrálně :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3817
@stinga píše:
ale ty Michaely mají teď okolo třiceti let věku, Eliška jede pořád, a jelikož jsou údaje 7 let staré, tak tam tisíce Elišek chybí, Michaelu teď nedává nikdo

Přesně. Teď je to samá Ela, Ella, Eliška, Ema, Emma. Michaela se dávalo před třiceti lety, nyní se tak často nedává. Já nemám ráda odvozená ženská jména od mužských, ale zrovna Michaela se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460

A co že se vám všem Eliška tak nelíbí? Mě přijde právě taková klasika, libozvučné jemné, něco jako Adélka nebo Linda. Teda takový mám z toho jména pocit. Prostě pěkné, jen je jich všude plno…ale to jediné mě právě odrazuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
12.7.23 07:40
@unuděná píše:
To jste trochu podělali tohle no :P Jméno by se dopředu hlásit nemělo, nikdy nevíš, zda si to nerozmyslíš nebo se třeba nakonec nenarodí kluk :P Pokud budete chtít dát raději Míšu, dceři bych vysvětlila, že jméno Eliška bylo „provozní“ a že prostě ti miminko řeklo, že se mu jméno Michalka líbí víc ;) Když jsme čekali druhé dítě, tak jsme mu zvlášť před prvorozeným říkali „fazol“ nebo „mimčo“ - prostě neutrálně :P

No já vím :zed: a to jsem říkala, že si to nechám tentokrát pro sebe, minule jsme se totiž rozmysleli. Ale na dobře mířenou otázku babičky jsem stejně řekla o čem přemýšlíme a od té doby je to Eliška pro celou rodinu. Moje chyba, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
12.7.23 07:42
@Liška32 píše:
A co že se vám všem Eliška tak nelíbí? Mě přijde právě taková klasika, libozvučné jemné, něco jako Adélka nebo Linda. Teda takový mám z toho jména pocit. Prostě pěkné, jen je jich všude plno…ale to jediné mě právě odrazuje :nevim:

mně se jméno Eliška nelíbilo nikdy, je to ušišlané,
Adéla nebo Linda je klasika, libozvučné, jemné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
12.7.23 07:42

Proto jsme nikomu předem neoznamovali pohlaví očekávaného dítěte ani jména, o kterých uvažujeme. Pak se prostě řeklo, narodil/a se Pepíček nebo Pepinka a bylo to. Dejte to, které se vám líbí, ať je jich málo nebo moc, ať se líbí nebo nelíbí komukoli.

• Citovat
  • Upravit
4385
12.7.23 07:44

Michaela :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.7.23 07:44

Mě se třeba Eliška líbí, chtěla jsem kdysi dávno, aby to jméno dali rodiče sestře, nakonec dali jiné a Elišku nechali pro kočku :lol: :lol: Ale vadilo by mi oslovování Elí, protože na to mezi všema Elenkama, Elinkama a Elama prostě uslyší každé druhé dítě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3847
12.7.23 07:48

A co třeba Eržika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
12.7.23 07:53

Obě jména jsou hezká, Elišek a Elen, El je všude hodně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42959
12.7.23 07:56

O dovolené jsem koukala v jednom městě u Plzně na tablo školky, předškoláci, co končí. Každá druhá holčička se jmenovala Eliška, dvě Vanessy, Mia a pár dalších, většinou moderních jmen. Jedna Anička.
Za mě Michalka je moc krásné jméno, má spoustu prezdivek a v dospělosti hrdá Michaela. Moc se mi líbí, nosí ho jedna z mých dcer. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
12.7.23 07:56

Za me MichaELA.
i Mise muzes rikat Ela, Elinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.7.23 07:57

U známého, který má problémy s výslovností L, dali dceři jméno Elena. Chvíli mi trvalo, než jsem zpracovala, co může “Euenka” znamenat a doufám, že pro dobro dcery dochází na logopedii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze