Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hlasuju pro Michaelku, žádnou malou v okolí nemáme a je to hezké jméno. Elišek máme v okolí až moc. Mimochodem, taky jsem měla být Eliška a mamka se rozmyslela měsíc před porodem ![]()
Podobné dilema jsem řešila před 21 lety
Všichni jsme už říkali miminku Eliška a já snad měsíc před porodem najednou obrátila, že bude Míša po tátovi
A jsme za to rády obě, Elišek je fakt hodně.
Za mě Michaela, Eliška je teď moc…navíc Eli se volá i na Elenky, Elizabethy…teď je těch El nějak moc…
@Liška32 píše:
Tak se taky zeptám, protože stále nevímJako první nás napadla Eliška, líbí se mi, jediné, co mě odrazuje, je jeho četnost. Jenže nedávno jsem jen tak ležela, miminko se zavrtělo a mě z ničeho nic napadla Míša, Michaela. Je hezké, je teď málo dávané (to je pro mě plus), má svátek v termínu, který jsem si zhruba představovala, stejně jako Eliška (hezká náhoda
). Co myslíte? Manželovi se líbí obě a k příjmení se hodí taky obě. Jen teda jsme to rozkecali a celá rodina se těší na Elišku
moje blbost jako obvykle
Které se líbí vám?
Mám v rodině Elišku a já jsem Michaela, proto taky anonym.
Za mě Michaela, Eliška se mi nelíbí, je velmi časté dávané a má méně variant jména (Eliška, Eli) než Michaela.
Michaela - Michala (nesnáším, takhle mi říkal učitel, když jsem dostala špatnou známku), Miša, Miška, Mišelin, atd..
Když se řekne Michaela, napadne mě míchačka, sorry za názor. Eliška není moje topka, ale je hezčí, taky si vždy vzpomenu na Ééééélišku princeznu ze mlejna.
Elišku bych nedala už jen kvůli tomu, kolik jich teď je. Třeba dcera má ve třídě v jeslích dvě Elišky, Ellu a Elen. Je to fakt už na hlavu.
Michaela není špatné jméno. Určitě bych ho ale nedala ve variantě Michala, to je naopak strašně ošklivé.
@Katcha píše:
Podobné dilema jsem řešila před 21 letyVšichni jsme už říkali miminku Eliška a já snad měsíc před porodem najednou obrátila, že bude Míša po tátovi
A jsme za to rády obě, Elišek je fakt hodně.
tak v té době ale Michaely frčely, jen dcera měla ve třídě čtyři a to je jen o něco málo starší. Ted už jich je málo, ale v tom věku dost.
@Bellino píše:
Když se řekne Michaela, napadne mě míchačka, sorry za názor. Eliška není moje topka, ale je hezčí, taky si vždy vzpomenu na Ééééélišku princeznu ze mlejna.
no právě, když si vzpomenu na Ééééélišku princeznuze mlejna, tak se mi chce blejt
Pardon
Michalku. Kamarádka má Ellu a já už jsem na oslovení Elinka alergická (omlouvám se těm, co ji mají)
Michaela není špatné jméno, ale je moc dlouhé a nikdo jí tak říkat nebude (krom rozlobeného rodiče
). Michalo se Michaelám obvykle nelíbí a dospělá Míša zní divně.
@annali píše:
Elišku bych nedala už jen kvůli tomu, kolik jich teď je. Třeba dcera má ve třídě v jeslích dvě Elišky, Ellu a Elen. Je to fakt už na hlavu.Michaela není špatné jméno. Určitě bych ho ale nedala ve variantě Michala, to je naopak strašně ošklivé.
Michala se mi taky nelíbí. Je to takové tvrdé oproti Michaele.