Eliška nebo Michalka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.7.23 12:03
@Liška32 píše:
Holky Míši, jak tu v diskuzi padlo, jméno je nějak negativně karmicky zatížené, prý. Máte ten pocit, že to na vás má nějaký neblahý vliv? Jako že třeba máte pořád smůlu, smrti, rozvody, exekuce, vyhazovy z práce nebo něco? :D Já nejsem zrovna pověrčivá, ale tak pro jistotu se ptám :oops: :D

Taky jsem to slyšela o karmické zatíží, ale nemám pocit že by to na mě mělo nějaký špatný vliv. Jako např. vyhazov z práce, smůla apod…
Upřímně spíše naopak. A co znám Míši v okolí (jsme věkové 30+ a v té době se to jméno asi fakt dávalo často) Tak ani u nich mi nepřijde, že by se jim dařilo nějak špatně.

Myslím si, že aby se člověkovi dařilo špatně, tak jsou v tom jiné okolnosti než negativní zatížení jména.
Znám lidí s jmény, kterým se má podle jména dařit a nedaří se jim. Takže karmickou zátěž bych neřešila

• Citovat
  • Upravit
999
12.7.23 12:25

@malákráličice nevim jak, ale mohla by se predstavit jako Michaela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14108
12.7.23 12:29

Takových zajímavých jmen existuje… No ale z těch dvou teda raději Micha(e)la.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.23 12:34
@Liška32 píše:
Holky Míši, jak tu v diskuzi padlo, jméno je nějak negativně karmicky zatížené, prý. Máte ten pocit, že to na vás má nějaký neblahý vliv? Jako že třeba máte pořád smůlu, smrti, rozvody, exekuce, vyhazovy z práce nebo něco? :D Já nejsem zrovna pověrčivá, ale tak pro jistotu se ptám :oops: :D

Já jsem taky Míša. Vystudovala jsem VŠ, mám dobrou práci, ve 30 budu mít doplacenou hypotéku na 3+1, mám dlouhodobý vztah, jsem pozitivně naladěná osobnost, mám dostatek kamarádů a známých…nemám pocit, že bych měla smůlu ve věcech, které můžu ovlivnit. Jediné co, tak ty úmrtí v okoli, ale vztahově stejná úmrtí zažila i moje sestra s úplně jiným jménem, takže se to nedá počítat :-D

• Citovat
  • Upravit
150064
12.7.23 12:39

Eliška jako taková je hezké jméno. Jen ta četnost je ubíjející. Mám kolem sebe tolik Elinek všeho druhu až je to na hlavu. To radši tu Michaelu, těch bylo před 20-30 lety taky nemálo, ale teď se téměř nedává.
Na karmickou zátěž a podobný ptákoviny nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
12.7.23 13:34
@Anonymní píše:
Já jsem taky Míša. Vystudovala jsem VŠ, mám dobrou práci, ve 30 budu mít doplacenou hypotéku na 3+1, mám dlouhodobý vztah, jsem pozitivně naladěná osobnost, mám dostatek kamarádů a známých…nemám pocit, že bych měla smůlu ve věcech, které můžu ovlivnit. Jediné co, tak ty úmrtí v okoli, ale vztahově stejná úmrtí zažila i moje sestra s úplně jiným jménem, takže se to nedá počítat :-D

Jedině, že by sestra byla Klára :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
12.7.23 13:35

@Anna766 no právě, já vždycky chtěla jméno tak, aby odlišovalo dítě od ostatních. Na zavolání Eliško se otočí půl pískoviště :nevim: Jinak by se mi líbilo moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
12.7.23 13:36
@Liška32 píše:
Jedině, že by sestra byla Klára :D

Znam sestry Klaru a Michaelu. Nevedela jsem, ze maji nejakou karmickou zatez. Zatim jsou deti, tak uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
12.7.23 13:36

@Flyingfrog nojo, každému se líbí něco jiného :) už fakt, že se shodnu s manželem, který má úplně jiný vkus, je zázrak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.23 15:25

@Liška32 Já bych svoji dceru klidně pojmenovala Michaela.
Jen se mi nelíbí když se matka a dcera jmenuje stejně :mrgreen:
Tedy já osobně jsem spokojená se svým jménem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
167
12.7.23 15:55

Obě hezké, ale určitě bych si vybrala Míšu, protože Elišky jsou dnes opravdu všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
12.7.23 16:12
@Xmichaelah píše:
@malákráličice nevim jak, ale mohla by se predstavit jako Michaela :mrgreen:

To mohla, ale nikdo ji nebude oslovovat Michaelo, si myslim. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
12.7.23 16:18
@malákráličice píše:
To mohla, ale nikdo ji nebude oslovovat Michaelo, si myslim. :D

ale pokud bude šišlat majitelka jména, je jedno, jak ji budou oslovovat jiní. Ona se představí Michaela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
12.7.23 17:56

@vokishka no prave :mrgreen: jeste k tem telesnym proporcim… proste ta zdrobnela Eliska je ….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14108
12.7.23 18:13
@Liška32 píše:
@Flyingfrog nojo, každému se líbí něco jiného :) už fakt, že se shodnu s manželem, který má úplně jiný vkus, je zázrak.

Chápu no, ale klidně si projeď knihu od Knappové a třeba najdete ještě další, na kterých se shodnete. :)

Mně u třetího prošlo na formulář jméno, které mě u prvního nenapadlo. :mrgreen: Jenže místo holky se narodil kluk. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze