Eliška nebo Michalka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6460
12.7.23 09:36

@Kasandra159 mám kamarádku Míšu, tak mi to ani nepřijde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
12.7.23 09:37

@stinga princeznu ze mlejna taky nemusím :D ale nespojuje se mi to, naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78460
12.7.23 09:42
@Liška32 píše:

mně se to první roky líbilo, ale pak už ne, a vždycky mi naskočí, jak o ní mluvil ten kníže a to je fakt hrůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.7.23 09:46
@Liška32 píše:

Mně se tato pohádka nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
12.7.23 09:46

Ještě mě napadlo, že vlastně znám jednu Michaelu, která si nechává říkat Ella. Takže pokud je starší dcera připravená na Elinku, možná by jí změnu šlo vysvětlit tak, že Michaela je vlastně taky tak trochu Elinka, jenom to není tak očividné. A protože Elinek je teď moc, radši jí pak budete říkat Míša, aby se to třeba na hřišti nepletlo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
12.7.23 09:57

Michaela jako jméno má špatnou karmickou zátěž.. kdybych se tedy měla rozhodnout jen podle libivosti, tak Míšu.. Já mám kamarádku, která má asi 2 metry na výšku, 1,5 na šířku a trochu si šlape na jazyk.. a tam si říkám, že Elišku jí byl fakt čert dlužnej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
12.7.23 09:57

Mi pohádka nijak nevadí. Ale jméno Eliška se mi nelíbí. Nemám ráda všeobecné jména, kterých je všude moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7265
12.7.23 10:01

Eliška se mi nelíbí že je to v základní verzi zdrobnělina. Michaela se mi líbí, ale všichni ji budou říkat Míša
a to je pro mě medvěd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.7.23 10:52
@Kasandra159 píše:
Michaela není špatné jméno, ale je moc dlouhé a nikdo jí tak říkat nebude (krom rozlobeného rodiče :lol: ). Michalo se Michaelám obvykle nelíbí a dospělá Míša zní divně.

Už jsem dávno dospělá, ale Míšo se představují dodnes. Mě se to líbí a všichni to akceptují a říkají mi Míšo

• Citovat
  • Upravit
65668
12.7.23 10:54
@Anonymní píše:
Už jsem dávno dospělá, ale Míšo se představují dodnes. Mě se to líbí a všichni to akceptují a říkají mi Míšo

jo, taky jich znám několik a všechny se oslovují Míšo. Přijde mi to naprosto normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6460
12.7.23 11:04

Holky Míši, jak tu v diskuzi padlo, jméno je nějak negativně karmicky zatížené, prý. Máte ten pocit, že to na vás má nějaký neblahý vliv? Jako že třeba máte pořád smůlu, smrti, rozvody, exekuce, vyhazovy z práce nebo něco? :D Já nejsem zrovna pověrčivá, ale tak pro jistotu se ptám :oops: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1338
12.7.23 11:30

Michaela, pěkné jméno. Eliška se mi odjakživa nelíbí, mám ji zařazenou do nejošklivějších jmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5706
12.7.23 11:49

Dala bych Michaelu. Elišek je teď všude mraky, a ještě se k tom upřidávají různé Elinky (Ella, Ela, Elen, Elena) že už je fakt přeelinkováno.
Michaela hodně frčelo v mé generaci (30+), ve třídě jsme měli 4 a v ostatních třídách to bylo podobné, ale teď žádnou malou asi neznám.

Eliška je hodně ušišlané, plus ta celoživotní „zdrobnělina“ se mi fakt hodně nelíbí. Michaela mi přijde i variabilnější co se týče různých oslovení a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
12.7.23 11:52

Eliska se mi nelibi, nehodi se mi na dospelou zenu. Michala se mi taky nelibi. Ale Michaela ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21573
12.7.23 11:55
@Xmichaelah píše:
Michaela jako jméno má špatnou karmickou zátěž.. kdybych se tedy měla rozhodnout jen podle libivosti, tak Míšu.. Já mám kamarádku, která má asi 2 metry na výšku, 1,5 na šířku a trochu si šlape na jazyk.. a tam si říkám, že Elišku jí byl fakt čert dlužnej

Jak si myslis, ze by se ji rikalo, kdyby se jmenovala Michaela? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko