Příkrm v 7 měsících

94
29.3.05 17:05

Příkrm v 7 měsících

Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, co mám malé dávat za jídlo v 7 měs. a zda někde existuje plán příkrmu pro miminka a z jakých potravin je možno připravovat jídlo. Trochu s příkrmy bojujeme, nejraději babán a kukuřičnou kaši od Sunarky. Mrkvička a kuřecí masko nám moc nejede. Poraďte co vy připravujete vašim mazlíkům, nechci kupovat konzervy z obchodu, chtěla bych raději stravu doma připravit. Díky Oli a Kristýnka 7měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
246
29.3.05 17:44

Ahoj Oli,
zkus se podívat na http://www.vasedeti.net/clanky.php?….
Jinak ti asi neporadím, moje malá naštěstí zbaští všechno, ale zkus třeba různě míchat ( např. mrkev s brokolicí ). Já to zatím většinou dělám tak, že mám v mražáku namražené porce samotné mrkve a mrkve s rýží, na oběd vždycky jednu porci vytáhnu a smíchám s 1/3 až 1/2 kupovaného příkrmu, takže mi sklenička vydrží na 2-3 obědy. Já vím, nechceš sice kupovat skleničky, ale třeba se tak malá rozpapá.
Chystám se namrazit si mrkev ( a jinou zeleninu ) s jáhlami a vývar s králičím masem a pak to budu kombinovat a kupované jídlo už moc používat nebudu.
Malé třeba hned od začátku chutnala brokolice První lžička, ale ne čistá, měla to smíchané s domácí mrkvičkou. Jinak na svačinku dávám domácí nebo kupované ovocné přesnídávky ( obojí bez přidaného cukru ), taky jsou moc dobré, ale ty kupované neslazené jsou trošku kyselé, tak to ještě malé samotné nedávám, jen např. večer s rýžovou kaší.
Banán dávám smíchaný s jáhlovými vločkami, do bílého jogurtu taky dám třeba trochu pohankových vloček. Malé hrozně chutná bílý Jihočeský jogurt ze skleničky, je opravdu výtečný, chutná i mně a já jinak bílé jogurty nemusím.
Tak snad malou na něco nalákáš :wink:

Ahoj,
Radka + Stellinka 8,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
31.3.05 09:23

Ahoj Oli, nechci si hrát na chytrou,ale snad Ti v něčem poradím. Naší malé bude devět měsíců a cpe se jak nauvázaná. Zeleninu kombinuji, co zrovna mají v obchodě. Většinou dám základ brambor, mrkev a teď něco k tomu - brokolice, petržel, hrášek, červená řepa, kedlubna, pórek. Z toho vždycky jeden druh přidám. Taky to doplňuji občas nějakou obilovinou - jáhly, pohanka nebo ovesné vločky, po 8 měsíci i rýži. Malé to tak chutná a víc ji to zasytí. Na odpolední svačinku dávám jogurt s nějakým ovocem - nejraději banán, nebo přimíchám půlku kupované výživy. Ráno jíme strouhané jablko nebo hrušku s takovými sušenkami od Nestlé( koupila jsem je v lékarně, vypadají jako medvídci), protože mi samotné ovoce nechtěla jíst. S masem bych ještě počkala, klidně do 10 měsíců nebo do roku. To je asi tak všechno, přeji hodně radosti a chuti do jídla.
Helena a Barunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
31.3.05 15:26

Ahoj Oli,
taky kombinujeme k základu - brambory mrkvička - další zeleninku. Dr. nám doporučil 2× týdně uvařený žloutek, později 1× týdně kuřecí nebo nějaký dobrý libový maso (smozřejmě přimíchat do zel.). Přikrmujeme ale už od 5,5 měsíce.
Barča ochotně baští všechno, akorát s brokolicí jsme jednou bojovaly…
K hrášku dám povařit pro jistotu i trošku kmínu, ale zatím jsme problém neměly. Večer dáme bu´dto rýžovou kaši nebo jablíčka s banánem. Teď mi známí tvrdili, že jablíčka dávají i s piškotama a že to nevadí, já ale chci přece jen počkat do toho 7. měs.
Ještě jogurt s banánem, ten taky slupne na posezení. Někdy (když vím, že mám volnou pračku :o) jí dám do ruky měsíček jablka a Barča je celá nadšená, že si může kousat sama - chlazené dobře posloužilo u prořezávánmí zoubků. Ale při tom raději ze začátku dávej pozor, jak si poradí s většími kousky.
Hodně zdaru

Verča a Barča 6,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
31.3.05 16:43

Ahoj Oli, poslala jsem ti 2 mejlíky.
Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
31.3.05 16:52

Ahoj holky, moc vám děkuji za inspiraci a nápady, budeme se snažit hezky papat a zkoušet nové recepty. Někdy nám ti drobci dají zabrat, ale i tak to jsou naše zlatíčka. Ještě jednou moc děkujeme Oli a Kris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí