příkrmy a cukr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6545
9.7.06 20:28

Vall, takhle nějak to beru taky:)
Jiná by byla, kdybys jetšě dávala granulované čaje, sladila čaje apod, ale tohle považuju za normální a nic škodlivý (nic proti těm, co to berou - neberte mě doslova, ale mám proto svůj název - biomatky a neni to fakt myšleno zle:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
9.7.06 21:06

Gabinko, já mám jen pocit, že toho „blééé“ do sebe prckové nacpou za celý život až kam… Tak proč to neovlivnit, dokud to ovlivnit jde, ne? Toť můj názor…
A zvlášť u takhle malinkých, když ještě nemají vše vyvinuté, mám pocit, že Vall psala, že je malýmu necelých 6 měsíců ne? A koukám, že tvoje Barunka bude mít brzy 2 roky, tak to je rozdíl.
Každý si samozřejmě udělá svůj názor, ale já si nechci v budoucnosti vyčítat, že jsem kvůli jedný blbý kaši něco zanedbala /např. později rozvinutá alergie atd./ Přeju krásný večer a hlavně to neber ve zlém :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
9.7.06 21:24

Gabinko-naprosto s tebou souhlasím :D Hlavně by se člověk asi zbláznil,kdyby měl úzkostlivě hlídat jestli někde není přidaný cukr a jiné.Musíme se řídit vlastním rozumem.Předpokládám,že výrobci kojenecké stravy ví co dělají a jsou dost kontrolovaní oproti výrobcům potravin pro dospělé.Jsem ráda,že stíhám vařit pro malýho a velmi ráda využiju toho,že jsou na trhu instantní kaše,mlíko,apod,protože mi to hodně ušetří čas na věnování se prckovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
9.7.06 21:33

Salečko, to si právě nejsem úplně tak jistá. Oni ti výrobci chtějí hlavně prodat, že. Myslím, že ji jde o to, aby prckům chutnalo, tím si vysvětluju třeba ten zbytečný cukr.
No a ty instantní kaše? Taky bych každý den nejedla polívku z pytlíku.
Ale nemysli si, že všechno vařím, jen si prostě chci vybrat aspoň podle dostupných informací správně.
Ale taky respektuju každýho soukromý rozhodnutí, toto je můj názor.
 Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
9.7.06 21:53

Ale já taky malé nedávám všechno, samozřejmě dost po roce už má nějaké úlevy, jídla vařím tak, aby je mohla i ona. Jako půlroční byla kojená, do 8měsíců zcela. Pak s tím byly problémy, do 15měs jen hotovky a kaše na milost vzala taky. Ale nechodila jsem a nehlídala, co která sklenička obsahuje. Ale vše bych nedala. Prostě jsem si nastavila svůj systém, který mi vyhovoval, který mi nebyl proti vůli, bylo to pro mě přijatelné (a věř, že dohadů kvůli jídlu jsem doma se zbytkem rodiny měla až až).
Takže jsem to psala jako svůj názor a to, co vyhovuje mě. Nikomu to nenutím. Jen říkám, že si Vall musí sama rozhodnout nějaké mantinely na základě toho, co se dočte. Ale neměla by se do něčeho nutit, pokud jí to je zcela proti mysli. A to platí v jakémkoliv věku.
I já bych odsoudila, když někdo dá miminku omáčky a knedle, ale je to jeho věc, je to jeho mantinel.
Zas se obávám jedné věci, že malé teď nedávám sladkosti apod a až to jednou ochutná, jak zareaguje. Aby to nakonec „nedoháněla“. Zakázané ovoce chutná nejvíc.
Takže jsem se nikoho nechtěla dotknout, jen jsem napsala, jak to funguje u nás. Žijem určitým životním stylem, ten se s malou výrazně zlepšil, ale o 100% ho obracet nebudem. Je to u nás o kompromisu. A svůj názor nikomu nenutím;)
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
9.7.06 21:55

Jo a Veru, na stravu jsem dávala bacha i s ohledem na to, že já jsem alergik-astmatik a malá má AE.
Takže spoustu věcí nevyzkoušela hodně dlouho, některé nevyzkouší ještě hodně dlouho, některé měla později, protože zas je třeba zjistit, jestli na něco reaguje nebo ne.
Mmch moje malá vůbec netuší, co je čokoláda a pod věci. Ale abych sledovala obsah instantní kaše…
Ovlivňuju, co z mého hlediska třeba je.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
9.7.06 22:02

Veero:Já si zase myslím,že to není jen o tom „chtějí prodat“-to je můj názor.To by se na trhu dlouho neudržely,protože si nemohou dovolit žádné experimenty.V dostupné literatuře se o tomto dá najít spoustu zajímavého.Já samozřejmně mám už vyzkoušené a osvědčené ,které používám a to taky po prvním roce,ale klidně sem malýmu dala v 8 měsících instantní kaši,kupovanou a neupínala se k tomu,že má nějaký cukr.Jinak sem do konce 7 měsíce výhradně kojila.Instantní kaše pro děti a instantní polévky pro dospělé se složením dosti liší. Nicméně to co píšu v žádném případě nemyslím nijak zle,ale měla jsem taky jiné představy o výživě dětí,když jsem s malým začínala s příkrmy,ale postupem času se nároky dítěte mění a času dosti ubývá.Ale i tak si myslím,že když malému dávám instantní kaši střídavě se sunarem každý den k večeři,občas dostane balenou hipp přesnídávku a balený hipp oběd,tak pro něj dělám to nejlepší.Ono zase na druhou stranu,taky nikdy nevíš co za suroviny k výrobě pokrmu koupíš.Mnohdy s označením BIO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
9.7.06 22:03

Vall, a co treba kase normalne uvarene, bezlepkove? Ja prckovi delam kasi z pohankove lamanky, z jahel anebo ryze (vse varene v kojo vode), od 8.mesice jsem do nich pridavala trochu jogurtu nebo ovoce, a miluje to. Z instatnich mi zvracel, tak jsem je zrusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
9.7.06 22:07

Ahoj holky, já se tedy přiznám, složení papek sleduji :oops: :lol: , no nic dělám to už dlouho a asi jiná nebudu 8) , myslím že název biomatka není zcela přesný, ale ani tak daleko od věci (když jsem to četla celkem jsem se nasmála - upřímě :D :lol: ). Chtěla jsem se zeptat jak to řešíte s masem 8O , kupujete nějáké zvláštní :?: (myslím kvalitu, ne druh). Skoro biomatka Marie :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
9.7.06 22:11

Jandulko, prosím Tě, ty kaše se dělají jak ? Namáčí se to přes noc, pak se to „jen“ rozvaří :?: Chci to prubnout, jestli to malý bude a nevím jak na to :oops: . Díky Marie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
9.7.06 22:29

Sal,
dnes se názorově nesejdeme. O výrobcích si opravdu myslím své, žádnou dostupnou literaturu na toto téma fakt neznám. A jestli je literatura, která rozebírá různé výrobce, tak to bude zase reklama třetí firmy.
Je mi jasný, že chceš pro Vojtu to nejlepší, taky dávám Šimonkovi kaši, ale cukr mi zatím vadí. S tou pytlíkovkou to byl příměr. Že to nemyslíš zle vím, nejsem paranoidní a ráda diskutuju. Každý má svůj názor. Souhlasím s tím, že času ubývá, proto chci vychytat výrobky, které budu v případně nutnosti používat. Taky se striktně skleničce nebráním. O bio výrobky jsem se zajímala a ty bych nehanila. Není žádná sranda ten přídomek BIO získat. Ale to je na dlouhatánský vyprávění.

Maruš, to maso mě taky zajímá. Já jsem ještě nezačala, ale jako prvního plánuju králíka, kterýho zabije děda. Další zdroje nemám, tak asi obchod. A taky si jako biomatka nepříjdu, spíš se snažím.
 věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
9.7.06 22:41

Ahoj Věrko, vidím že jsme na tom stejně, my taky měli králika, pro změnu od prababičky :lol: , ale to nemůžu chtít pořad a už došlo :cry: , tak uvažuji co dál. V tom masu jsou asi dost bléééééé a když jsem chtěla ve zdravé výživě Bio maso, tak málem volali Chocholouška 8O :lol: :roll: . Marie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
10.7.06 08:42

dobré ránko, jejda to je diskuze :wink: :lol:
Gabinko, máš pravdu, každá si to rozhodneme sama :wink:
Ale jak píšeš, že Barunka má AE, tak sama víš, že jsi to hlídala. V těch instantních kaších, ale může být toho „sajrajtu“ hodně.
oni opravdu výrobci chtějí prodat za každou cenu, to si nedělám iluze. A vím, co se do jedné nejmenované firmy vozilo za příšerný ovoce /myslím kvalita/ a šlo to např. do dětských přesnídávek! Takže třeba radši koupím to bio, který je hlídaný ještě víc. Teď do roka určitě.
Všem přeju krásný den a hlavně zdravé dětičky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
10.7.06 10:58

Holky, já vím, že pojem BIO matka není přesnej. Jen jak jsem četla články těch, které tak žijí, nějak mě to napadlo. A tak BIO matka pro mě je někdo, kdo do toho je zapálenej. A věřte, že srandu z pojmu BIO si nedělam, jen jsem zneužila té značky:)

K masu - opět, kupuju to, co pro nás. Samozřejmě žádné tlusté apod. Kuře, králík, krůta, vepř a občas hovězí, když je svíčková;)

Takže nikomu nic neberu, z nikoho si legraci nedělám (resp. se omlouvám, pokud to tak vyznělo) a dobrou chu´t všem, ať už BIO či neBIO, cukrové či necukrové:)

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
13.7.06 21:45

VALL no jasně zlatá střední cesta…já některé věci taky neřeším… tedy řeším, ale zase tak moc ne. Já dávám prostě jakoukoliv kaši, která je od ukončeného 4. měsíce a je bez lepku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí