Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky.
Nemáte některá zkušenosti s průjmem doprovázeným teplotou cca 38 stupńů. Částečně kojím a pak dokrmuji Bebou. Malej nezvrací, jenom ty bolesti bříška. Hned po jídle se začne nezkutečně kroutit a poplakávat.
Průjem má žlutou barvu a v něm takové kousky, asi natrávené mlíčko. Jsem z toho vyděšená, jindy má stlici pravidelně jednou denně.
Poraďte prosím, jak se můžu zbavit toho průjmu. ![]()
Radka + posránek Tomášek
Ahojky,svoje mimi(shodou okolnosti taky Tomaska) mam jeste v brisku,ale sem detska sestra a s timhle sem se setkavala dost casto u nas ve spitale. Tech 38st. meris kde? v zadecku? pokud ano tak od toho musis vzdy odecist 0,5st. takze je to 37,5st coz se jeste nic hroznyho nedeje.Takze na teplotu nic nedavej! max. pokud teplotka bude po odectu 37,9 dej vlazny zabal,ale jen na telicko,ne na nozky a ruce. Ty krece to vypada bud na koliku nebo na hodne nalapanyho vzduchu pri piti.A prujem muze byt i z tepla.Asi sem to prehlidla,ale jak je Tomasek stary?
Aha uz to vidim 2 mesice. Jak dlouho uz pouzivas BEBU? ty kousicky bude nejspis mliko,ale musela bych to videt.Jak cetna je ta stolicka? Barva taky odpovida. Jak dlouho trva prujem?
Ahoj, dík za odpověď, tu teplotu už jsem psala odečtenou, večer jsem naměřila 38,4, ale dnes ráno měl po odečtení pouze 36,7, takže to už je v pořádku, ale to bříško ho pořád trápí. Normální prdíky ty nás normálně trápí taky, takže ty už známe, tohle je horší. Pokajdí se tak 2 hodiny po jídle a ty dvě hodiny se prokroutí.
Bebu baští od narození, ale nevim jestli to nebude tim, že jsem jí ( kvůli těm prdíkům) začala střídat s Nutrilonem Omneo.
Jo a tyhle obtíže má od včerejška asi od poledne, ale v noci to byl běs, spal asi tři hodiny a to ještě bídně. Jindy spí jako dudek.
Jinak včera mu byli 2 měsíce, nejde metřík, to jsem nevěděla, tak jsem stáří moc neupřesnila.
Pozdravuju Tomáška v bříšku.
Radka + Tomík
Dekuju za pozdrav Tomoj,vyrizeno tak radosti kope…
Myslim si,ze to muze byt tim Nutrilonem.Zkus ho vy:,–(it.A udelej mu ryzovy vyvar do lahvicky a dej mu ho misto jednoho jidla.Na prdiky zkus nahrat pliny v mikrovlnce a dej mu ji na brisko. ten odvar sice nezabere hned,ale mohl by to trosku zmirnit.Zkus to. Klidne to stridej jednou mliko jednou vyvar.Kdyz to nezmirni nebo uplne nevymizi bude lepsi detska pohotovost. Mrkni mu na hlavicku,kde ma fontanelu,to je to mekky misto na hlavicce.Jesli je trosku propadla je dehydratovany a museli by ste jet okamzite.U miminek to jde strasne rychle. Zkus to ale to vyvar zabira tak pri druhy davce nekdy i pri prvni.Vic nejak neporadim.Musela bych Tomaska videt.Ale jestli se to pres den trosku nezklidni vecer bych jela urcite na pohotovost. Drzim pesti at ste brzy v poradku.
Ted musim odejit,ale kdyz tak mi nech vzkaz jestli to malo aspon trosku pomohlo. Nevim jestli se sem jeste dneska dostanu,pokusim se,ale kazdopadne tu budu pristi sobotu dopoledne urcite.
Mej se hezky a brzke uzdraveni preji Saffira a Tom
Ahoj,
a co raději opravdu vy:,–(it ten Nutrilon a počkat, co bude… Teplota mohla být z přehřátí a nesouviset s kakáním…
Má nevlastní matka nakrmila mého brášku Nutrilonem jiným než byl zvyklý a totálně ho zabetonovala… Plakal dva dny v kuse… Takže kdyby se dal ten vývar, mohlo by ho bříško bolet i víc. Jinak to co jsi popisovala jako průjmík, průjmíkem dle mě být nemuselo…
Podle popisu to na průjem moc nevypadá, ale pokud kaká každý 2h po jídle, tak dej ten odvar. My jsme ho taky dávali a pomůže, teplotka mohla být z přehřátí, ale nevím jestli už se znovu neobjevila, pokud ne, tak tu už bych neřešila, hlavní je ten průjem. Dávej hodně pít a pokud nic tak zkus ten odvar, a taky zkus dát pryč ten Omneo, vím že je na bolení bříška a prdíky, ale třeba na to reaguje, že není zvyklej.
Tak bojujte.
Jeste sem to stihla na chvilku. Ryzovy odvar nic nezhorsi,je to dietni,sice nedobry ale dietni. Je to jako kdyz das starsimu diteti suchou ryzi.Je nedrazdiva.Ale zasyti,takze dite netrpi hlady.Nutrilon vy:,–( a spis nahrivej tu plinu nebo at ti doktorka predepise SabSimplex na ty prdiky. Ale kluci na ne proste trpej.
Tak hezky bumbejte odvar a brzke navraceni pohody do briska