Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holčiny,
mám již 2.den teploty nad 38, 1.den jsem zvracela, a až doteď průjem jak hrom. ![]()
Už 2× jsem byla u Dr. v nem. a tam mi radí pouze pít a užívat kapky HYLAK forte, odběry mi dělali dnes tak až v po budu vědět zda to salmonela je, potřebovala bych poradit, jestli má některá z Vás zkušenosti s touto nemocí PŘI KOJENÍ a její léčbou , malé je 2,5 měsíce, zatím pije pořád dobře.Popřípadě jak dlouho to u Vás trvalo apod.
Děkuju moc za rady
Aileen
Ahoj, zkušenosti nemám, ale zkus napsat do poradny.
http://www.porodnice.cz/poradny.asp?…
Ať Ti to dobře dopadne. Marie
ahoj,
ja jsem prodelala jiz dve hodne prudke strevni potize,teplota,zvraceni a take prujem.U obou se nakonec salmonela a ani jine bakterie neprokazaly,bylo to vse viroveho puvodu.Celkove to u mne trvalo v jednom pripade 6dniv druhem pripade 4dny.
KOjila jsem v obou pripadech porad,maly to ode mne ani jednou nedostal…asi dostaval v MM protilatky.JEnomze je opravdu strasne dulezite pit,pokud tekutiny v sobe udrzis…
V mem pripade slo okamzite vsechno ven do 20min po poziti jakekoliv napoje nebo jidla…a tak jsem skoncila v obou pripadech v nemocnici s dehydrataci(ani jsem netusila,jak rychle dochazi ke strate tekutin,dkyz clovek jeste ke vsemu koji)…dostala jsem infuze a do druheho dne jsem byla O.K…
Tvorba mleka byla v obou pripadech trochu ovlivnena,prechodne ho bylo jakoby mene..ale castym prikladanim k prsu se zase do 48hod obnovila.
JEste doplnim,ze u prvni nemoci byl maly plne kojeny,u druhe nemoci jiz jedl prikrmy.
Dostala jsem taky Hylak…velmi pomaha a v mem pripade jeste velmi ucinne „zapracovala“ Smecta..(tu mimochodem mohou i miminka,kdyby uz k nejakemu prenosu bacila doslo)…
NO a v obou pripadech me osetrujici personal hodne premlouval k ukonceni kojeni…je to pro ne asi jednodussi…nedala jsem se (pomohla liga kojeni)…
Tak preji,at to neni zadna zradna bakterie…a rychle uzdraveni
Jana
Chci ti dodat trochu naděje, že snad to salmonela není. U mé malé a u dětí mé sestry i mé známé teď proběhlo něco takového ( zvracení + průjmy) někdo teploty měl, někdo ne. za pár dní ( 4) to bylo pryč. Tak doufám , že to máš taky. Asi nějaká viroza, drž velkou dietu a jinak ti držím palec za uzdravení
Lime