Příkrmy ANO -NE?

21
8.7.06 09:53

Příkrmy ANO -NE?

Ahoj,potřebovala bych poradit.Mám holčičku narozenou v lednu 2006(4300g,49cm.).Včera jsme byli na 6 měsíční kontrole,malá má 9220g a 69 cm. Dr.říkala ,že máme začít přikrmovat,mě to zatím připadá zbytečné když přibývá na váze(jen kojím).Taky jsme dostali doporučení na rehabilitaci,protože malá se otáčí jen do leva na bříško,tam se jí ale vůbec nelíbí,hned brečí a chce zpátky.Jsem z toho docela :( .Ještě musím dodat,že malá je děsnej spáč,vydrží být vzhůru tak 2 hodinky po jídle a pak už jí musím dát spát,je unavená a ukníkaná.Tak proto asi tak přibývá.Děkuji za radu JANULA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
8.7.06 10:02

Po sestem mesici bych se prikrmu nebala. Treba ti je bude bojkotovat (deti nerady zmeny) a mesic do ni nedostanes vic jak tri lzicky denne. Jeden prikrm denne ji urcite neublizi.
Na rehabku jsme taky chodili. Da se to prezit, neboj. Treba to nebude tak hrozne a po mesici cviceni bude vse OK.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
8.7.06 10:19

Jája při otáčení preferoval taky jen jednu stranu, a já ho koulela i na druhou :lol: . No, já soudit nemůžu co by všechno mělo půlroční dítko umět, protože my jsme největší extrém :lol: Ale cvíčo určo nebude na závadu.
Jája je taky po těch 2 hoďkách mrzoutek, a jde si dát na půl hodinky šlofíka. Někdy teda vydrží dýl, někdy míň.
A příkrmy můžeš dávat … i když záleží na tobě. někde tu byla diskuze, že dr. řekla příkrmy až od 8m …

• Citovat
  • Upravit
529
8.7.06 10:27

Šimon začal s příkrmama až skoro v osmi měsících,myslím,že pokud malé stačí mlíko,tak bych to já nehrotila.Po osmém měsíci by se ale mělo začít kvůli kousacímu reflexu.
Jinak my jsme měli s otáčením vééélikej problém,nechtěl být na bříšku ani za nic!A to ještě v sedmi měsících!Teď se to konečně zlomilo a je to o.k.
Cvičením nic nezkazíte,ale nedělala bych si zbytečně hlavu,některý dítka jsou holt línější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
8.7.06 10:29

Ahoj,já kojila do ukolčeného 7.měsíce, malý přibýval tak co? Dnes dokonce doporučují plnně kojit do 8.měsíce pokud je v rodině alergie - kdyby to malé nestačilo určitě to poznáš :lol: . A že Ti spí co dvě hoďky ?! no to je přece fajn,ne? :lol: Malý tak spával do 8-mi měsíců, kde jsou ty časy? Dnes už spíme jen 2× denně :cry: , čím větší dítě tím méně času, tak si užívej , sedni, nalakuj si nehty nebo tak, kdoví kdy budeš mít zase čas! :lol: :lol: :lol: Marie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
8.7.06 10:45

Ahoj,

určitě začni přikrmovat - mrkvička, brambory, brokolice…

Právě že jedním z podnětů, že můžeš začít přikrmovat, je nejen hranice 6 měsíců, ale i to, že mimi dopře prospívá… Někdy už děti od 5m žvýkají pusinkou, když vidí maminku jíst - i to je údajně známka toho, že se může příkrm zkusit…

Tak proč tak krásně prospívající holčičce neobohatit jídelníček - stejně ho bude třeba ze začátku bojkotovat :wink:

Mimochodem, pouze jsem kojila do 6m, kojím stále, papáme už příkrmy…, malá nechce na noc kaši - spokojí se s kojením… V 5,5m jsme měli 9220g :wink: Teď co se hýbe a chodí, tak má v roce „pouze“ 10800g , až měě to zarazilo, ale dle dr. děti teď spíše rostou do výšky, díky pohybu není tolik možností na nabírání…

Máte výbornou startovní pozici - myslím tím váhu, já být na tvém místě tak zkusím a uvidíš. Pokud se na to „necítíš“, tak ještě chvilku počkej, ale šla bych do toho - zvláště pokud nejste ohroženi nějakou alergií, která by ti v přikromování dříve jak v osmém měsící vadila…

Mirka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky