Dáváte miminkům sůl?

327
6.7.06 20:33

Dáváte miminkům sůl?

Ahoj Horákyně,
dnes mi kamarádka na procházce řekla, že jí její Dr. poradila solit příkrmy. Zní to hrozně, že? Není to tak hrozné, má pouze přidávat pár zrníček soli s ohledem na počasí. Prý malý hodně vypotí.
Tak jsme to spolu rozebíraly a došly jsme k závěru, že sůl ne, skrz ledviny. Stejně mi to vrtá hlavou, tak jsem chtěla znát váš názor.
Ještě uvádím, že Kryštofek od kamarádky má 6 a půl měsíce.
Dík Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
529
6.7.06 20:38

Veero ,to teda slyším poprvé… :roll:
Já Šimonovi nesolím a pokud vím,tak se všude uvádí až po roce.
Doktor nám taky nic neříkal a taky jsem celkem nastudovala hodně věcí o příkrmech a o soli fakt ani zmínka,nebo vlastně jo-NESOLIT :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2959
6.7.06 21:02

dáváte miminkům sůl

já to teda slyším poprvé,zeptám se v poradně,co si o tom myslí…nicméně zjistila jsem,že firma Hipp přidává do příkrmů pro mimča sůl,tedy do některých…zrovna včera jsme měli rizoto s brokolicí a králičím masem a sůl tam byla uvedená,nevšimla jsem si toho,když jsem to kupovala,bylo to mírně slané.docela by mě zajímalo,co je k tomu vede.no,snad ví,co dělají a dětem to asi neublíží,myslím,že by už dávno zkrachovali,kdyby to nějak vadilo.ale dost to vadí mě,mám strach,že si malý zvykne,tak se snažím kupovat bez soli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
6.7.06 21:07

Ahoj,

možná na tom něco bude :wink: ale my nesolili do jednoho roku… 8)

Malá miluje maso-zeleninové příkrmy od HAMi, ty se nesolí, tuším, do 10m… Papá jen ty neosolené a popravdě, jsem ochutnala jednou ten solený a byl to hnus - a to doslova… Takže vařený doma trošinku přisolujeme, kupovaný jen nesolený…

Asi bych raději mimi tolik neoblékala, kvůli tomu pocení :wink: … a raději nesolila… 8) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
6.7.06 21:30

Ahoj,

trosku to dava smysl, ale spis u dospeleho, nez u pulrocniho miminka. Ja treba jidla nesolim a musim sul doplnovat jinak.
Ale u tak maleho miminka bych nesolila. U kupovanym prikrmu bych to neresila, ty jsou podle me hlidane a te soli je tam malinko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
6.7.06 21:33

Ahoj, taky slyším poprvé, radši dávej více pití (my kojíme tak dávame jen vodu , ať nemáme míň mléka 8) ) Se solením se pomalu začíná až po roce. Jo, a zmiňovaný Hipp nejen že dává do příkrmů sůl ale také celkem dost přislazuje :! Takže popkud něco od Hippu tak důkladně přečíst složení :! Marie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2959
6.7.06 21:52

sůl pro miminka?

ahoj Marie,já teda dávám od Hippu všechno,a právě se mi líbí,že žádný cukr neobsahuje,je to jen z přirozeně sladkýho ovoce.dále nepřislazuje ani Sunárek,jeho příkrmy jsou taky moc dobrý,ty bez cukru.ale od Hippu jsem opravdu nic přislazenýho nenašla.možná si to pleteš s Hami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
6.7.06 22:06

Ahoj, určitě nepletu , Sunárek opravdu nepřislazuje, ale Hipp ne vše, ale přislazuje (Kupuji od hippu jen karotku a karotku s kukuřicí, ale nedávno jsem měla v obchodě v ruce např. mrkvovou šťávu -přislazenou) Marie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
7.7.06 07:04

Marie má pravdu, Hipp toho dost přislazuje. A co nepřislazuje, na tom má červenou cedulku „Bez přidaného cukru“ - např. meruňky s banánem, broskve.
Co se týče soli, asi bych nesolila, ani těch pár zrníček ne, minerály dostane v mléku a příkrmech i tak. Nejde mi do hlavy, proč by se pak měla používat pro miminka kojenecká voda s nízkým obsahem minerálů, když bychom jim pak osolili jídlo :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
7.7.06 09:31

Takze je to asi takto:
Do roka nesolit, zatazuje to neumerne ladviny, po roku staci skryta sol napr. v pecive, syroch, nie je potrebne este prisalat varene veci.
Sol pri poteni je podla mna velka blbost, nikde som to necitala, nepocula a to si myslim, ze o prikrmoch toho viem dost. :wink:
Jedine kedy sa doporucuje prisolit, je hnackovite ochorenie (prujem), tym sme presli nedavno a bud sa dava rehydratacny roztok, ktory obsahuje glukozu a mineraly a ionty, alebo sa moze pouzit aj voda, do ktorej sa prida glukoza+sol. Mne dr. odporucila vzhladom na prujem a to, ze do neho rehydrant nedostanem viac solit jedlo, aby tie mineralne latky nestracal prujmom.
K hippu-ano soli aj sladi. Ale v jeho pripade pouziva sol so znizenim obsahom sodika a co viem, tak na soli skodi prave ten sodik.
Uz sa to tu raz v diskusii riesilo.Takze toho by som sa az tak nebala.
Ja som davala solene hippy asi od 10m.
Je pravda, ze maly si na ne zvykol a potom uz nesolene nechcel nic.
Tak som to od roka riesila tak, ze napr. do nesolenej Sunarky som pridavala trocha luciny. Dostal aj ine latky nie len sol a prisolene to tou lucinou mal.
Sladene hipp som nedavala do roka.
Inak je zvlastne, ze chodime hipp kupovat do rakuska a tam je daleko lepsi vyber a vsetko je BIO a bez cukru. Rakusania by to sladene asi nekupovali. A maju tam sklenicky az do „od 18m+“ u nas by sa asi nepredavali, od roka je zvykom prejst na stravu totoznu s dospelymi. Cest vynimkam. :-)
Bohuzial uz som zvyknuta aj na to, ze niektori lekari radia bludy, takze si radsej vsetko overujem a nespolieham sa len na ich doporucenia.
6m dietatu by som neprisolila nic ani omylom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
7.7.06 22:41

To je divné že Dr. radí pro mimi sůl ale na druhou stranu na tom není nic špatného tedy dospělý podle mě sůl potřebuje. No ale já bych miminu vůbec nesolila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
7.7.06 22:52

Malé jsem začala solit až kolem 15měs, kdy mě vzala s jídlem na milost, ovšem spíš jen špetičku, ani to ne a co jde, nesolím. Spíš už ani nám. Chuť dodávám kořením Wurzl.
Ovšem co bylo ve skleničkách, to jsem neřešila, přiznávám se, herodeska:)
Dr mi do jídel nekecal, já se neptala (proč taky, když jsem od 6měs měla posazovat malou, když to sama neuměla).
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
11.7.06 22:55

Nám dětská doktorka solit doporučila, prý jenom pár zrníček, ale kvúli minerálům že je to potřeba. Také kvůli chuti, aby později všechno snědl a nebyly problémy. Takže miniaturně solíme - mořskou solí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
12.7.06 20:02

Ahoj.

Radimovi jsem do roka nesolila, teď někdy a jak co. Fazolce také solit nebudu. S názorem solit miminkům jsem se nesetkala.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2193
13.7.06 21:38

AHOJKY, TAK MOJE KAMARÁDKA BYLA S MALÝM A S PŘÍKRMY TAK BEZRADNÁ, ŽE SKUSILA PÁR ZRNÍČEK SOLI A MUSÍM TI NAPSAT, ŽE TEĎ BAŠTÍ O STOPÉRO! A CO JSEM SE BAVILA S OSTATNÍMA HOLKAMA, TAK SOLÍ A SOLILI CCA OD 6. MĚSÍCE, ALE JEN FAKT TROŠIČKU. JÁ POKUD TO PŮJDE SOLIT NECHCI. TAKY SI MYSLÍM, ŽE TO ZATĚŽUJE LEDVINY, ALE SEM TAM TO SNAD NEUŠKODÍ. JÁ SE ŘÍDÍM TÍM, ŽE VŠEHO S MÍROU.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí