Nechce být v kočárku! POMOC!!!

20
4.7.06 15:34

Nechce být v kočárku! POMOC!!!

Zdravim vsechny maminy, jsem mamčou teprve 3 mesice, a se spoustou veci samozrejme si nevim rady, tak jsem se rozhodla obratit na vas! Muj problem se tyka kocarku, nas maly Alex v nem proste nechce byt! Z literatury jsem se dozvedela, ze mame tak zvane „mazlive dite“, a to v praxi znamena, ze kdyz jdeme v kocarku na prochazku, nesu maleho na rukach a pred sebou si ten kocarek tlacim! :( Je pravda, ze nekdy v nem chvili vydrzi, ale pak spusti rev a ten trva i 30 min., dokud si ho nevezmu! Ma vydrz, lump jeden! Jo, a aby to bylo uplne, vetsinou tak moc place, kdyz se mu chce spinkat, ale sam usne jen doma v postylce, a to jeste musi byt hodne unaveny! Tak snad jsem to nenapsala moc zmatene. Chtela bych po vas vase zkusenosti a figly.
Predem moc moc moc dekuji!
 Olik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
529
4.7.06 15:56

Oliku ,obávám se,že budeš muset být statečná a vydržet ten řev :roll:
Jinak můžeš kočár vyhodit a nosit dítko až do té doby,než bude chodit :wink:
My jsme toto období měli taky a moje kamarádky taktéž.Nechtěl být v kočárku a řval a řval,nic méně jsem ho nevzala a řvát přestal a teď je to už v pohodě.Navíc když třeba kouká dopředu,tak je to pro něj větší zábava,než koukat pořád na mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
4.7.06 16:15

Ahoj. Pokud bys nechtěla nechat malého plakat, nebyla by pro vás dobrým tipem klokanka, nebo babyvak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
4.7.06 16:29

Jo, ja vim, ze bych ho mela nechat rvat, ale jak dlouho? Co si muzu dovolit, abych mu neublizila? Jednou uz dokonce i chraptel, bozatko! Co se tyce klokanka, tak to mame, a prave, ze v nem je rad, ale uz je docela tezky, ma pres 6 kg a ja jen 50, takze delsi cestovani uz pomalu nepripada v uvahu!!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
4.7.06 16:47

Ahoj Oliku,

tak přesně tenhle problém jsem řešila před nedávnem.Anetka měla také takové období,které trvalo asi dva měsíce. Když byla malá bylo to v pohodě,jelikož v kočárku doháněla to co nenaspala v noci :) Deset minut byla hodná a pak spustila,spát se ji nechtělo a ležet také ne :? Lidi se za mnou otáčeli a kroutili hlavama a já si připadala naprosto neschopná matka! Kolem pátého měsíce jsem se vyprdla na nějakou pani Keidrňovou a Anetce to pod zádíčkama maličko zvedla,takže byla v mírném polosedu :lol: a to se jí náramně líbilo a do teď líbí! Sama ještě nesedí,tak je stále v této poloze a pokud chce spát samozřejmě sklopím,ale spokojenost je na obou stranách a konečně si můžu dovolit i delší procházku či nákupy :P

Tak hodně štěstí!!!!!

Paulinka + Anetka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
4.7.06 17:25

Ahoj,
zkusím to z jiné strany…odříhnul si malý dobře? Mě holky tohle dělaly taky a opětovné zvednutí a odříhnutí pomohlo. Někdy potřebovaly třeba i pětkrát :roll: , ale vždycky se jim ulevilo a pak byl klid........
To je jediný, co by mě napadlo. Jinak ještě jestli mu není moc horko. Mě se zdá dost teplo i na starší děti a třeba se mu proto jízda venku nelíbí........?
Zkus to :) rychlou nápravu přeju. Vždyť je to paráda jezdit po venku :? .

Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4097
4.7.06 17:35

Mam stejny problem :) Zatim jsem Helenku skoro sedm mesicu nosila v satku a ted v kocaru nechce byt. Jednak je ji tam zrejme vedro, za druhe kdyz chce spat, jsou na ni ty vjemy kolem moc a neusne a tak rve. Taky ji nosim v ruce, protoze ten rev proste nevydrzim a prijde mi hloupe nechat ji urvat, ani nevim, jak dlouho by to trvalo. Nekde jsem cetla, ze dite, kdyz je v kocarku smerem ven a nekouka na maminku, je prehlcene vjemy a potom muze brecet, protoze je toho na nej moc. Pry je lepsi reseni otocit rukojet tak, aby miminko videlo na mamu. Ja to u sveho kocaru udelat nemuzu, takze zatim nosim a kocar budeme trenovat. Helenka ma skoro osm kilo, ja 52 a zatim to porad zvladam, i kdyz me pekne boli kostrc.

Bara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
4.7.06 17:46

Je, vy jste super!!! neverila bych, ze tak rychle mi nekdo poradi!
Co se tyce odrihnuti, hlidam to, protoze maleho to taky tlaci, kdyz si poradne neodrihne, tim padem bych rekla, ze v tom problem nebude. Horkem by to byt mohlo, kdyz je na omdleni mi, jak se pak musi citit prdola, ze? Akorat nevim, jak to, ze na rukach je hned klidny, vzdyt mu musi byt jeste vesti teplo, ne? Ted Alexe vozim tak, ze se diva na me, opacny smer jsem nezkousela, ale operatko jsem uz malilinkato nadzvedla, na chvilku to zabere, ale asi zas tak moc ho deni venku zatim nezajima, nevim…zkusim vyzkouset vsechny vase rady, snad neco z toho zabere! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
4.7.06 17:46

Je, vy jste super!!! neverila bych, ze tak rychle mi nekdo poradi!
Co se tyce odrihnuti, hlidam to, protoze maleho to taky tlaci, kdyz si poradne neodrihne, tim padem bych rekla, ze v tom problem nebude. Horkem by to byt mohlo, kdyz je na omdleni mi, jak se pak musi citit prdola, ze? Akorat nevim, jak to, ze na rukach je hned klidny, vzdyt mu musi byt jeste vesti teplo, ne? Ted Alexe vozim tak, ze se diva na me, opacny smer jsem nezkousela, ale operatko jsem uz malilinkato nadzvedla, na chvilku to zabere, ale asi zas tak moc ho deni venku zatim nezajima, nevim…zkusim vyzkouset vsechny vase rady, snad neco z toho zabere! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
4.7.06 17:59

Oliku, mám doma taky takové dítě :lol: Na dovolenou jsme kočár táhli úplně zbytečně, řval v něm jako na procházkách ve městě, ale v šátku zvládl bez potíží výšlap na Sněžku :roll:
Trochu pomáhá odbrknutí, odvětrání kočárku (bývá tam šílené mikroklima) otočení tak, aby na mě viděl, odepnutí boudičky vzadu a položení na bříško - vidí ven, ale musí mít kšíry, hračky, zvednutí sedačky (aspoň trochu), ale bezkonkurenční je opravdu ten šátek, na krátké vycházky ring sling (šátek na jedno rameno, princip jako babyvak).
Už se taky těším, až bude chodit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
4.7.06 19:13

Oliku, jak už tady psaly maninky přede mnou. jsou prsotě děti, které kočárek nemusí (resp. mají takové období). Naše k nim patřilo a v mém okolí bylo několik dalších dětí, které právě kolem 3. měsíce začaly kočár bojkotovat. Možná to souvisí s tím, že už víc vnímají svět okolo a mají pocit, že by o něco přišly, kdyby ležely v kočáře. (Naše dítě třeba v kočáře na balkóně spalo celkem bez problémů, ale jakmile jsme vyšli z domu, ječelo jak pominuté. Jsem přesvědčená, že poznalo ten rozdíl.)
Narozdíl od některých předchozích rad bych ale netvrdila, že to prostě musíš vydržet a miminko nechat uřvat. Já jsem prostě Agátu nosila v šátku, bylo to pohodlné, ona byla spokojená a já taky. Jakmile začala sedět, vzala kočár na milost a v pohodě se v něm vozila. Nijak rozamzlená z toho nošení nebyla. Řekla bych, že je to lepší řešení, než stresovat sebe i dítě řevem. Al e je to samozřejmě na tobě, co ti vyhovuje a v jaké si situaci. Takhle přes internet se to radí :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
4.7.06 20:35

U nas to vetsinou probiha tak, ze mala (6 mesicu) zvladne lezet v kocarku nez usne to byva tak do 20-30 minut ikdyz nekdy je to taky rev (treba dneska, ale asi nam roste druhy zub) a pak tak 20-30 minut spi, jakmile se probere tak zacne protestovat, v ten okamzik taham z kosiku satek a nosim ji v satku (uvaz na kriz, v kolibce nikdy nechtela byt, tak ji nosim teprve mesic). Nekdy je to fuska protoze nosim destnik jako slunecnik + prazdny kocar. No ale noseni v satku mi rozhodne nevadi a to ma mala 8,08 kg (dneska cerstve zvazeno) a ja 53 kg. V kazdem pripade je satek lepsi nez ji nosit na rukach v klubicku nebo pres rameno, to jsem aplikovala do 5. mesice, kdyz nema byt mimco ve vzprimene poloze, ale po promluve s kamaradkou fyzioterapeutkou se specializaci ne deti jsem se na Kiedronovou taky vybodla. Jo a obcas ji trochu zvednu pod zadicky v kocarku (jeden stupen), ale to vyjimecne jako posledni moznost, kdyz nejde satek. Jo a taky jsem ji obcas otocila na brisko, mame kocar se sitovinou na boudicce, tak vidi ven, ale to ji dlouho nikdy moc nevydrzi. To uz je fakt vsechno.

Aja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4097
4.7.06 21:40

Holky ja Helenku nosim od dvou tydnu v krizi s kapsou, tudiz ve „vzprimene“ poloze. Zatim nevypada, ze by mela z toho nejakou ujmu, no uvidime za par let. Ja mam skoliozu a to me nikdo vzprimene nenosil.......

Bara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
4.7.06 21:56

Ahoj mamči,
tak tím jsme si prošli po 3.měsíci taky a jak psala Paulinka, trvalo to i u nás cca 2 měsíce. Teď je Filípkovi 6,5m a je to 2× denně v pohodě, odpoledne občas taky ještě řve jak pavián, ale je to taky proto, že nemůže usnout, řešíme to čajíkem a dudlíkem, pokud to nezabere do 15 min, holt jdeme domů. Z kočáru jsem ho při řvaní nevyndávala a vyndávat už ani nebudu, protože on má skoro 8 kg, já 45 a kočár 20 - to je nad rámec mých sil.

Přeju, ať to mimíska brzy přejde, nebo ať přijdete na nějaký fígl.
Ahoj market a filípek 6,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
4.7.06 23:12

Malto - na ten kříž s kapsou (resp. na polohu mimča v něm) jsem se ptala kolegyň fyzioterapeutek pracujících s dětmi (ať nemám info jen od prodejce šátků :wink: ) a prý v pohodě, páteř je podepřená po celé délce, takže OK. Klubíčkování a la Kiedrňová některým dětem vyloženě vadí - třeba tomu mému :wink: - toho do 7 měsíců vzít do některé z těch jejích poloh znamenalo komplet převlečení.

Jinak kříž s kapsou je skvělý stabilní úvaz i na ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí