Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy,
nevíte některá čím by mohlo být že moje malá Nikolka, je jí 11 dní stále pláče a pláče? Už si nevím vůbec rady. Vždycky se uklidnila, když jsem jí přiložila k prsu, ale teď ani to nezabírá. Můžu jí kojit skoro pořád, ale ani to jí neuspí. Když s ní chodím po bytě, tak je nachvilku klid, ale pak zase začne plakat. U přebalování taky pláče. A nemůžu jí vůbec ničím uspat. A když se mi jí nakonec po strašně dlouhé době podaří uspat, tak jedině, když ji zabalím do zavinovačky, jenomže v těchhle vedrech to taky není ideální, protože je jí určitě horko. Moc prosím, poraďte některá. Já jsem opravdu v koncích. Děkuji za jakoukoli odpověď. Narcisek
Narcisku, pokud se uklidní v zavinovačce, tak ji tam např. jen v bodýčku klidně zabal. Může ji trápit bříško, naše Karolka toto měl taky v přibližně stejném období… Jsem už byla zoufalá…
M.
Narcisko a dudlik si skusala?? Dalsia vec co nam pomohla bol babyvak, v nom sa prdiky krasne uvolnili a maly bol kludnejsi. Neboj, to prejde, prve tyzdne su pre kazdeho narocne. Za rok si ani nevspomenies
![]()
Narcisku, jsme na tom stejně, koukni do diskuze Odsávání místo kojení, máme taky uplakánka.
Ahoj Narcisku,
byly jsme asi na tom úplně stejně jako ty! Anetka mi probrečela celý první měsíc,jestli naspala za den 10 hodin bylo to hodně! Pak se to celkem uklidnilo,ale po asi 14 dnech opět na novo. S váhou nám šla dokonce dolů a mi zjistili,že nám vlastně celé 2 měsíce probrečela hlady!!!!
Já měla mlíčka dost,ale ona bohužel nesála
Třeba se jen jedná o ještě trvající šok z přesunu,přeci jenom v bříšku byla zvyklá na něco jiného
Proto se tenhle první měsíc obětuj a prď na všechno ostatní!!! A zkoušela jsi šátek??? Já ho tedy nepoužívala,ale u dalšího mimi do něho určitě půjdu,děti v něm jsou fakt spokojený
Neboj,časem přijdeš na to,co se tvému mimi líbí a co naopak nee.
Hodně štěstí a pevné nervy!!!
Paulinka + Anetka (zimňátka 2005/2006)
Tak je pravda, že po roce si už ani nedokážu představit, jak moc mě stresovalo doslova řvaní naší mladé
Jsem se s ní snad i bála být sama
A přešlo to…
Zabalení miminka uklidní, jsou v těsném prostředí a teplíčku jako byly v bříšku… ![]()
Pro tvé umučení - zabíralo pohupování na overballu… Tím jsem úspěšně napodobovala chození ![]()
Ahoj holky,
děkuji všem za odpovědi. Dudlík zkouším, ale Nikolka mi ho stále odmítá. Zkoušeli jste se třeba ptát v poradně? Bojím se, že mi doktorka taky neporadí. Je to tak strašně stresující, když malá křičí hodiny a hodiny. Je úplně z toho brečení celá červená. Je to fakt hrůza. Narcisek
Ahoj, mám třítýdenní holčičku a ve vedrech jí balím jen do plenky přeložené jako šátek, zkus to, naše malá taky miluje úvaz a bez toho by spala těžko…zavinovačka je fakt teplá…
Diny
narcisek skus aj viacej typov dudlikov, kubko ho vzal na milost asi az v 3 tyzdnoch. a neboj sa,urcite niesi sama kto ma taketo problemy. drz sa.
Narcisku - doktorka mě vždy alespoň uklidnila, že je malá v pořádku a opravdu křičí jen proto, že se jí něco nelíbí… Myslím tím prdíky, že se nehoupe, je moc velký klid…
To bude dobré, za rok se tomu budeš smát ![]()
Narcisku, vydrž. Já jsem tohle prožívala díky prdíkům tři měsíce (a vlastně i dýl), bylo to na palici. Byly chvíle, kdy jsem si říkala, že už žádné dítě. A teď? Už mi to příjde jak hluboká minulost a těším se, že snad vyjde další mimi.
Zajdi si do poradny, ať jí zváží. Pokud přibývá, tak to bude OK.
Tak ať vám to plačtivé období rychle přejde.
Alča.
Doporučuji balit do plenky nebo tetra osušky- je větší. My už jsme teda velcí chlapáci, ale zavinování Tobík miluje, tak proč mu ho nedopřát.
A zkusit převážit před a po kojení, jestli malá nemá hlad.
Ivule
Ahoj, můj mladší taky takhle plakal - už v porodnici ostatní miminka byla občas vzhůru a koukala, ale Šimon buď řval nebo jedl nebo spal (špatně). Vydrželo mu to pár měsíců (dnes už nevím - dva, tři).
Myslím, že to bylo trošku bříškem, ale z větší části tím, že je strááášně konzervativní (po tatínkovi
) a na všechno si dlouho zvyká. Prostě se mu nelíbilo, že už není v bříšku a nehodal se s tím jen tak smířit. Musel si zvykat na kočárek, jízdu autem, přikrmování, pití z hrnečku… I na věci, které se miminkům většinou líbí.
Třeba je vaše holčička něco podobného. Tak ať je to brzy za vámi.
ahoj narcisku,
tak nase mala rvala prvnich 14 dni snad v kuse (byla jsem zrala na Bohnice), nic nepomahalo, jen vydrzet a postupem casu to preslo samo. Vim, povzbudive to moc neni a chapu tu unavu a nevyspani, ale urcite se to zlepsi. Tak vydrz!!
R.
Ahoj
prvně bych se ujistila že opravdu nepláče hlady… zkusit zvážit před a po kojení… pokud to hlady není, tak vyzkoušet dudlík a opravdu dobrý je šátek… My byli taky prdíkoví a docela fest, první tři měsíce řval docela hodně, ale ne pořád… občas spinkal (dost neklidně kvůli prdíkům) když se s ním cvičilo - tj. hejbalo nožkama aby šly prdíky líp ven, tak to se mu taky líbilo…
a doktorky se klidně zeptej, pokud je zdravá najedená a přebalená a přesto pláče, tak nezbývá než chovat a doufat v lepší zítřky:o) a věř že přijdou:o)))