Příkrmy u kojených dětí :)

3678
8.7.06 17:05

Příkrmy u kojených dětí :)

Ahoj,

já bych taky potřebovala poradit. Nikolce bude už skoro 5 měsíců a řekla bych, že je taková žravější :), i když zas tak moc nepřibírá. Teď váží 6,5 kg.
Kojím neustále po 2 hodinách a to i v noci.. Mlíčka mám sice dost, i když se Niki pustí a přestane sosat, tak ještě teče, ale přesto se mi zdá, jako by jí nestačilo, respektivě ji nejspíš málo zasytilo, když chce krmit pořád tak často.
Naše dětská dr mi poradila dávat na noc rýžovou kaši a jinak pořád kojit. Že ji zasytí a bude spinkat.
Tak jsem to zkusila, ale Nikolka je schopná i po koju vycucnout z lahve ještě 200ml kaše i víc! Jako by přes den trpěla hlady a to mlíčko měla jen jako pití a večer se chtěla dopucnout.
Teď mi zase ale laktační poradkyně řekla, že kaše není vhodná a ať radši zkusím přes den ke kojení nějakou zeleninku. Zkusila jsem mrkvičku a Niki mi málem snědla i lžičku.. tak a teď nevím, jak pokračovat..
Co dávat???

Máte někdo podobný problém? Prosím poraďte mi.. Někdo mi ještě řekl, dokrmit třeba po večerním koju Nutrilonem, ale ten za prvé Niki nechce, plive ho a za druhé mi připadá zbytečné cpát jí UM, když mám MM.

Jarka a Nikolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
384
8.7.06 17:47

Ahoj Jarko,

tak s kojením ti moc neporadím,já kojila jen do 3m :( Každopádně bych se řídila radou laktační poradkyně,jelikož na příkrmy a vůbec obecně na jídlo u dětí se hodně názory liší! Rozhodně se ale traduje,že pokud se kojí začíná se s příkrmy (zelenina a ovoce) od šestého měsíce. Nejlepší je však použít selský rozum a mateřský pud a být si jistá,že tak jak to dělám,tak je to nejlepší!!!! Je fajn,že jsi vydržela takhle dlouho kojit a určitě to nevzdávej a koj co nejdéle. V určitém věku (většinou ten 6m) dítěti kojení přestane stačit,jelijkož záčíná mít větší nároky na jídlo ( růstový spurt a tak). Možná,že u vás to období už začalo a proto je Nikolka dravec :D My začaly také od 5m (však na UM),tim pádem tim nic nezkazíš! Hlavně,že Nikolce chutná!!! A proč vám tu kaši nedoporučila?? My ji teda také nedáváme,ale jen pro to,že mi to nepřijde zatim nutné :wink:

Po mrkvičce zkus brambor,brokolici,cuketu,červenou řepu,kedlubnu,pórek,petržel,hrášek,kukuřici,špenát atd. Většinou se udělá pyré z jednoho druhu a zkouší se 3 dny. Já už k mrkvi přidala brambor,po 3 dnech zase k tomu brokolici. Nesmí se však kombinovat více jak 4 druhy zeleniny.Musíš prostě všechno ozkoušet jak je bude snášet a co ji bude chutnat :wink: Místo brambor můžeš přidat i rýži,pohanku či jáhly. Po měsíci přidáš masíčko ( kuřecí,krůtí,králičí) a jednou týdně žloutek. My jsme začaly už po 14 dnech ovocnou svačinkou,ale je to na tobě.

Každá ti budeme asi radit jinak,ale pober si z toho co ti připadá dobrý a tak ti všechny alespoň nějak pomůžeme :lol: Já příkrmy stále řeším,dokonce jsem si koupila knížku.

Tak dobrou chuť přejeme Nikolce :)

Paulinka+ Anetka ( zimňátka 2005/2006)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
8.7.06 17:59

Ahoj,

no dr mi řekla, že ta kaše je dobrá a Nikolku zasytí a bude v noci víc spát, když jí mlíčko nestačí. Hlavně dávat rýžovou ne krupicovou, jako za našich maminek. Že je ta rýžová kašička právě dělaná pro tyhle „hladové“ prcky a je vhodná od 4. měsíců.
Ale ta poradkyně řekla, že kaše prý zbytečně zatěžuje trávení, tak nevím..

Já chci kojit dál, ale myslela jsem třeba 2× denně ještě něco ke koju přidat, aby nebyla tak „hladová“.

Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
8.7.06 18:09

Jarko - vě věku tvé Nikolky jsem naší Karolku kojila jak si řekla… Přikrmovat jsme začali v 5,5 m…
Kaši na noc odmítla, Nutrilon taktéž, takže v noci jsem svého času kojila i 4×…
Navíc Nikolka může být ve sprutu - tedy přechodném období zvýšených nároků na papání :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
8.7.06 18:16

MIRKA

• ale trvá to už dlouho. Kojím pořád po 2 hodinách, ve dne v noci a pak ještě vypije spoustu vody a stejně pořád chce.. je to přes měsíc.. předtím udělala v noci aspoň nějakou pauzu..
    Fakt mi připadá, jako když jí to nestačí.. no nevím..
    Myslíš teda kojit a kojit??
    Dám spát v 8 hodin, v 10 už chce kojit, pak o půlnoci, ve 2, ve 4, v 6, v 8 a vstáváme… takže já kojím tak 6×.. k rámu chce někdy i po hodině a půl :(

Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
8.7.06 18:17

MIRKA -
a kdyby ti tu kaši neodmítla, tak bys ji dávala???

Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
8.7.06 18:34

Jarko - jeden čas jsem měla pocit, že jenom kojím… Já to neprobírala s laktační poradkyní, ale zase pokud bych měla přikrmovat, tak kaší nebo Nutrilonem… mrkví asi ani ne. Naše odmítla oboje - kaši i Nutrilon… Otázka jestli to zabere a zasytí ji to.

Zkusila bych na noc kaši, případně dokojit a uvidíš…

Zase pozor, aby ji nebolelo bříško - určitě na tom, že je kaše tak trošku bříškabol, něco bude… Ale dokud nevyzkoušíš, tak nebudeš vědět… Vydrž s kojením, já kojím doteď (naštěstí se frekvence rapidně snížila na 2× denně :wink: ), i když jsem svého času padala na hubu a měla sto chutí skončit :wink:

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
8.7.06 18:36

A mlíčko ji zasytí, to se neboj. Nepropadej mýtům ohledně slabého mléka… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
8.7.06 18:42

MIRKA

• tu kaši jsem zkusila na radu dr, nakojím a dokrmím kaší, ale dokáže právě i po koju sníst 200ml..a to se mi zdá moc..
    ale vydrží spát déle.. to jo.. bříško je v pohodě..

Ale právě poradkyně na kojení zase řekla, radši tu zeleninku a kaši ne.. tak kdo se v tom má vyznat co je lepší..

Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
8.7.06 18:53

Jari - dala bych kaši a dokojila… Kaši nadávkuješ a kojo ať si vezme kolik stačí… Pokud to zabralo, tak bych to neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
8.7.06 19:11

Ahoj Jarko..

Je to jen na tvém rozhodnutí, co budeš dávat, jestli zeleninku nebo kaši na noc.. Já jsem kojila, jo a jednou denně jsem mu dávala trošku Nutrilonu HA 1, s příkrmama jsem začla před 6 měsícem. Začla jsem s mrkvičkou - tu jsem dávala 7 dní, první den 3 lžičky, další den trošku víc, pak zase víc, pak zase víc a tuším že ke konci jsem tuším jednu dávku poledního kojení vyměnila za příkrm, pak jsem přidala k mrkvičce brambor, nejdřív trošku, pak víc a víc, zase 7 dní, pak jsem přidala stejným způsobem brokolici.. a potom další druhy zeleninky.. Po měsíci jsem zkusila dát do příkrmu trošku masíčka… Kaši jsem začla dávat až někdy kolem 9. nebo 10. měsíce, mě se malý stejně budil jednou, dvakrát za noc, on ani přes den nebyl takový jedlík nebyl, ale s ničím mě problémy nedělal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
8.7.06 19:23

Ahoj,

OLUSKA -
mě právě překvapilo, že většina holek kaši dává až právě po prvních příkrmech.. přitom je už od 4. měsíce, tudíž jsem myslela, že je to jako první co se dává kromě MM a hlavně, když mi to řekla dr.. A ty taky píšeš, žes dávala kaši až kolem 10. měsíce..
Já to řeším hlavně kvůli tomu spaní, protože ta kaše jí zřejmě zasytí o hodně víc a vydrží spinkat. Ale zase nechci přestat kojit, to ne..
Neberu to ani tak, že se moc nevyspím já, ale Nikolka přece taky ne, jestli se opravdu budí hlady..

Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
8.7.06 19:35

Ahoj Jarko,
myslím, že na kaši není nic zlého. My udělali Majimu jako úplně první příkrm rýžovou s mrkvičkou. Pak jsme sice přešli jen na zeleninku, ale to už je jiná historie…
Doktorka mi taky doporučila kaši na dobré spaní a fakt to zabírá, tak proč to nevyužít :wink:
Rozhodně tím miminku neuškodíš. Rýže je lehce stravitelná :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
8.7.06 19:36

Jari - dávají kaši pozdě, když jim miminka v noci spí a nezlobí… 8) viz. Oluška :wink: Jinak bych řekla, že spousta mamin jakmile může, tak kaši vyzkouší… I já to udělala nicméně Karolíně nejede doteď… tak ji ani doma už nemám :wink:

Jen bych opravdu dala pořadí: nadávkovaná kaše, následně dokojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
8.7.06 19:38

No co se příkrmů týče, určitě se říká, čím později, tím lépe, ale…ty víš, jak to je s jídlem u vás a co malé stačí a ne.
Ovšem nejsem si jistá tou kaší. Ono ne vždy to pomůže. Já jí dala po 10měsíci, taky kvůli spaní a rozhodně to nezabralo:(

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky