Prikrmy - otevreni, uchovavani
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Prikrmy - otevreni, uchovavani
Ahoj holky.
Mam dotaz. Zacinam s prikrmy a jsem jak Alenka v risi divu…
Zatim mam kupovane sklenicky. Na obale pisou spotrebovat do 48 hodin. Doktorka mi rekla jen 24!
Tak jsem cast dala zamrazit. Ale po rozmrazeni - pres noc v lednici a pak asi hodku venku mi to zhrudkovatelo.
Jak to delate vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já spotřebovávám do 48 hodin a kupovanou skleničku bych rozhodně nemrazila, mrazila bych jen domácí uvařené ten den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když to nesnědl, tak jsem to nechala na druhý den a to ti těch 24 hodin dá, když jí má na 2×. Jinak jsem taky dávala do těch 48 hodin. Kupovaný příkrmy jsem nemrazila nikdy, jedině doma dělaný. Ale většinou mi tu celou skleničku zbaštil, takže jsem to tak nějak neřešila. Spíš u přesnídávek toto řeším, ale za ty 2 dny to sní, takže je to v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když jsem začínala s příkrmy, tak jsem to nechala do druhého dne a co nesnědla, to dojedl pes.
Ale neboj, mimi po velice krátké době je schopno sníst tu nejmeší porci v těch malých skleničkách (125 g).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji vsem.
Jeste mne zajima jak teple/studene jim to davate? Jak ohrat? Mne bylo receno pokojova teplota. Takze nove nacata je jasna a z lednice ji necham tak 1-2 hod venku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ohřívám v mikrovlnce a je to teplé, jakože fakt teplé, nejmíň těch 37 stupňů, vlažnej až studenej oběd je fuj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, ohřívám ve vodní lázni - lavůreček/miska, do tej teplá voda a prdnu to tam na třeba 15minut - je to pak teploučký akorát.
Nemrazim už uvařený nebo skleničkový příkrmy. Mrazím jen syrový suroviny (jen snad červenou řepu jsem navařila do zásoby, protože ta se vaří hooodně dlouho a měla by se vařit celá koule vcelku neoloupaná, takže klidně i hodinu). Když nedojí něco z ovoce, tak ten zbytek ten den zamíchám ještě třeba do kaše. Malý zbytky masozeleniny nikdy neuchovávám, prostě to dojim já nebo nebo to radši vyleju. Když uvařím větší dávku, tak to nejpozdějc druhej den zpracuju.
Neboj, za chvilku ti sní celou skleničku
a ještě budeš řešit, co jí dát dalšího honem honem ze špajzu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak uz bylo receno, casem toho zase tolik zbyvat nebude. Pamatuju si, ze mi kdysi svagrova rikala, ze mrazi doma delanou zeleninu, krome BRAMBOR. Ty, ze pri rozmrazovani „nejak blbnou“ - zapomela jsem co presne delaji, ale treba to muze byt to, co popisujes. Ja od te doby totiz brambory nikdy do mrazaku nedala
No a s tim ohrivanim jidla. Kdyz jsem byla nekde venku, tak jsem prikrm dala z pokojove teploty, ale staci ochutnat ten rozdil a musim rict, ze teple jsou opravdu alespon o trochu chutove lepsi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit