Příliš mnoho kroužků předškolních dětí

2185
24.11.12 11:02

Příliš mnoho kroužků předškolních dětí

http://ona.idnes.cz/…x-/deti.aspx?…

Co si o tom myslíte? Já sama jsem chodila do kroužků až od první třídy. Stačily mi dva týdně.

Docela souhlasím s tím, že se to někdy přehání, ale zase chápu rodiče, jsou do dlouho v práci a děti mají alespoń kludnou smysluplnou aktivitu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Scarlett2011
24.11.12 11:16

Ja jsem za svoje detstvi chodila do tolika krouzku, ze to snad ani neni mozne. :)
Nenavidela jsem to stejne jako kazdovikendove rodinne vylety.

Takze ja s clankem souhlasim. Moje dite bude chodit jen na takove krouzky, na ktere bude chtit. Nikam ho tlacit nebudu. :think:

• Citovat
  • Upravit
7182
24.11.12 11:20

Pokud to to dítě baví, proč ne. Ale nutit ho k něčemu jenom proto, že na něj nemám čas, to ne. Neteř taky musí denně do kroužků, nebaví ji to, nechodí normálně ven na hřiště, je z toho akorát strhaná. :( Děti by měly mít čas si hrát venku s kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
24.11.12 11:22

Dcerka má jen 1 kroužek - tanečky a to ještě v rámci školky. chodí tam ráda, tak proč ne…ale aby mělo dítko každý den něco tak to taky neuznávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
24.11.12 11:24

Taky si myslím, že dětem ve věku kolem 4-5 let bohatě stačí školka a k tomu třeba nějaký kroužek jednou týdně..
Nelíbí se mi, když někdo svoje dítě přepíná..Můj názor je, že i děti školou povinné by měli mít třeba 2 maximálně 3 kroužky, ale i to my přijde dost..
Na druhou stranu je lepší, když dítko navštěvuje nějaký kroužek, než aby se někde poflakovalo a chytlo se špatné party, když jsou třeba rodiče pracovně vytížení.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2185
24.11.12 11:28

Starší chodí v pondělí do přírodovědného, hrozně ho baví zvířátka, tam je to super a veškolce mají plavání. Zatím mi to přijde akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
24.11.12 11:33
@Michaela23 píše:
Dcerka má jen 1 kroužek - tanečky a to ještě v rámci školky. chodí tam ráda, tak proč ne…ale aby mělo dítko každý den něco tak to taky neuznávám.

Přesně, když to děcko baví, tak ať chodí, do jakého kroužku chce, ale nutit ho někam chodit jenom proto, že to potřebuje rodič-to bych nedělala..

• Citovat
  • Upravit
713
24.11.12 11:53

Syn má skoro šest, je ve školce a chodí do tří - plavání, výtvarka, angličtina
pokud by ho to nebavilo, nedám ho tam
pro ty menší děti je všechno je formou hry, myslím, že článek je přehnaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
24.11.12 11:56

Já jako dítě nikdy moc kroužků neměla, Emuli je 3,5 a chodí skákat na trampolíně do sokola a pak na pididivadýlko, oboje jí baví, ze své zkušenosti vím že jsou lepší kroužky kdy u toho nejsem, když tam jsem pak se neskutečně předvádí, lítá tam jak urvanej vagon atd. Když jsem někde za rohem a pozoruju, tak pěkně spolupracuje a dělá to co má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
24.11.12 11:57

JO a osobně teda neznám nikoho kdo by předškoláka nutil do kroužku který by ho nebyvil, to se spíš týká asi školních dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22267
24.11.12 12:26

Jenomže on je celý ten vtip často v tom, že dítě do těch kroužků chodit chce.

Po přečtení takovýchto článků si každý okamžitě představí rodiče, kteří vláčí nešťastné, protestující dítě z kroužku na kroužek a nutí ho tam setrvat. V reálu to ale dost často vypadá jinak.

Moje dcera je taky překroužkovaná… chodí dvakrát týdně do Kühnova dětského sboru, jednou na tanečky a jednou zůstává ve školce na odpolední angličtinu. Je toho dost… Jenomže budu-li to chtít omezit, budu to muset udělat násilím, proti její vůli - nejhorší trest a největší pláč u nás vyvolá věta „dnes nepůjdeš zpívat/tancovat/na angličtinu“…

Asi to chce trochu selského rozumu - a hlavně schopnost rozlišit, jestli ty kroužky skutečně máme proto, že je dítě chce a oceňuje… nebo kvůli vlastním nesplněným snům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
24.11.12 12:26

Naprosto s článkem souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
24.11.12 12:31

Děti jak předškoláci chodily mimo školku (odpoledne) na 1 kroužek, od první třídy potom na další. Dcera měla v podstatě zájmy 2 - jeden byl cheerleading, ale to obnášelo 2 dny v týdnu trénink a druhý byla hudba, takže opět 2× týdně klavír, hudební nauka, sbor. Hudebku zrušila až letos - nastoupila do 8. třídy a bála se že to nebude stíhat se školou, na cheerleading chodí dál. Jen tak mě to napadlo, když jsem četla, že děti jsou přetěžované, ony stačí 2 zájmy a už mají každý den odpoledne nějakou aktivitu. Naštěstí často jsem jí stíhala vozit nebo alespoň vyzvedávat autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72728
24.11.12 12:41

Můj kluk měl ve školce každý den kroužek, ale bylo to proto, že to měli místo spaní a jeho to hodně bavilo, takže po angličtina, út pohybovky, středa keramika, čtvrtek tanečky. Do toho jsme chodili 2× v týdnu na judo. Ale opět jen proto, že si to sám vymyslel.. a baví ho to doteď. Co je ve škole, má jako kroužek jen anglinu a v pátek sportovní hry, jinak judo zůstalo… Určitě jsem pro, aby děti měli nějaké zájmy, ale nutit se nesmí. Pamatuju, jak mě kluk přemlouval, kam chce chodit, no po 14cti dnech jsme vyměkla a přihlásila ho.. ale bylo mu 5, měl to jako předškolák… článek je zveličovaný, nevím, ale neznám rodiče, kteří táhnou dítě na kroužek násilím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
24.11.12 13:09

No taky s článkem souhlasím, ono to není o tom, že by se tam dítě nutilo, ale když má PŘEDškolák 2-3 a více kroužků je to síla. Mě se vůbec nelíbí u předškoláků kroužky cizích jazyků a pod… Holka na ně nikdy nechodila a z AJ, ruského a Italštiny má jedničky na výzu. Takže to, aby je děti uměli je jen výmluva no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí