Chování po narkoze

350
18.11.12 07:18

Chování po narkoze

Ahoj, vím, že každé dítě to mà jinak, ale jak se chovaly vaše děti po narkoze? Čeká nás zákrok, tak ať vím, co můzžu očekávat??? Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1563
18.11.12 07:39

Moje dítě spalo a absolutně nevědělo kdo vlastně jsem, když se vzbudilo… :( :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
18.11.12 07:41

Ségra byla taková otupělá, ale mazlivá. Bylo jíhodně špatně, zvracela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
18.11.12 08:14

Jedna holka vyvadela, druha uplne v pohode. Myslim si, ze zalezi hodne na tom, zda jde dite se strachem pod narkozu, jestli se celkove boji zakroku, doktoru. U me to presne tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
18.11.12 08:51

U nás naprostá hrůza, narkozu měl necelou půlhodinu. Plakal, nevědel co s sebou, nemohl stát, sedět, ležet, nic, jen strašně plakal a chtěl se chovat… sestra říkala, že to MUSÍ zaspat a že ho nemám chovat, nebo bude zvracet a mám ho udržet v posteli, což byla fakt rada nad zlato. Byly mu čerstvě dva roky.
Ten stav trval hodinu a půl (nejhorších 90 minut mýho života, střídavě jsem chovala a hladila v postýlce, naštěstí nezvracel), pak se vysílil a ubrečel ke spánku, spal hodinu a půl a pak už byl více méně normální, tedy až na bolest v ovázané ruce a kanylu v noze. Zvlášť tu kanylu měl tendenci tahat a vytrhávat, nakonec jsem si vydupala, že mu ji odpoledne sundali; operovali ho ráno v osm a sestra říkala, že mu ji vyndají nejdřív po obědě, tak jsem tam odpoledne furt chodila. Bez té kanyly už bylo pak úplně dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
18.11.12 09:29

Po obou narkózách šílený pláč, hysterie. U jedné protože byl intubovaný a asi ho to bolelo v krku. U druhé, protože měl kapačku, kterou nechtěl a musel jí mít. Kde v sobě to drobný tělíčko sebralo sílu, vážně nevim. Ale dokázal mě pokousat i na obličeji. Říkali, že má blbou reakci na narkózu. Ale vím, že to byla prostě reakce na situaci po narkóze. Na bolest a na tu blbou kapačku. U kapačky jsem věděla, že jí nesnese. Prosila jsem dr, ať mu jí co nejdřív sundají. Dr slíbila, že když bude zle, že mu jí sundají. Jenže to nikam nenapsala, zmizela a sestry mu jí tudíž nemohly sundat. Kapačka nefungovala, takže pořád řvala a Jonáše budila a stejně mu jí nechali dvě hodiny. I když mu vlastně nic nenakapalo. Od 5h od rána nic nepil a napít dostal až někdy hodně pozdě odpoledne. Děsný, děsný. Jedna z nejhorších „chvil“ v jeho i mém životě. Ale narkózou to nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
18.11.12 09:39
@Romine píše:
Ahoj, vím, že každé dítě to mà jinak, ale jak se chovaly vaše děti po narkoze? Čeká nás zákrok, tak ať vím, co můzžu očekávat??? Děkuji :-)

Byla totálně zuřivá, museli ji přivázat k postýlce, seděla jsem u ní několik hodin a uklidňovala ji, nešla jsem ani na záchod, málem jsem se počůrala. :mrgreen:
Ale nezvracela, narozdíl od ostatních dětí, protože jsem jí dávala jen po lžičkách čaj a potom dětské piškoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
18.11.12 10:35

Byli jsme nedávno na operaci. Malý potom stále plakal, ale byl ještě otupělý jakoby ve spánku. Trvalo to přes hodinu, potom se vyspal a bylo to dobrý. Nezvracel, jen mu vadila kanyla ze začátku, ale pak už si jí nevšímal. Operovali ho ráno a večer už byl úplně v pohodě. Ale každý to má jinak po narkoze. Může být zuřivý, zvracet atd. na to mě sestra dopředu připravovala.

Příspěvek upraven 18.11.12 v 10:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
18.11.12 10:37

Náš 4 letý syn byl po narkóze ufňukaný, ale pak spal, spal a spal ;) Na to, že měl zalepené oči, to nesl dost statečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
18.11.12 11:18

Holky, díky!!! Aspoň vím, co můžu očekávat. Jsem zvědavá, jak to bude malej mět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
18.11.12 14:39

Naší holčičce bylo tehdy 13 měsíců a nesla to celkem dobře. Byla jenom unavená a chtělo se jí spinkat, ale nezvracela ani neměla problémy pak s příjmem jídla a pití.

• Citovat
  • Upravit
3239
23.11.12 17:50

@Aladina Bych mu ji snad sama vyndala, chudacek malej :andel: :* jste statecny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
10.9.15 09:53

Ahoj, máje jít se synem na operaci ruky. Budou mu 2 roky. Operace má trvat zhruba 3 a půl hodiny :,( a po operaci máme být propuštěni domů. Domů jedeme vlakem, skoro 3hodinová cesta. Chci se zeptat, jestli někdo nemá zkušenost s cestováním s dítětem po norkóze. Přijde mi to možná lepší než cestovat autem, tam musí být uvázaný v sedačce, kdežto ve vlaku ho mohu mít celou dobu v náručí a třeba s ním i popocházet :think:. Ale docela dost se toho bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.12.15 21:27

Byla jsem s vnučkou na operaci kýly. Nástupní den jí dali jen vývar a bílý rohlík. Operovali ji druhý den v jednu odpoledne. Po probuzení plakala a měla strašný hlad. Byla dezorientovaná, musela jsem jí pomáhat slézt z postele na nočník. Přitom byla napojená na infuzi. Tak opatrně a celý den zase jen pití. Další den šla domů, takže za dva a půl dne v podstatě nejedla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML