Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj
mam dotaz, chystam se se synem na zapis do skolky, jenze ve meste kde bydlim nemam trvale bydliste takze vubec nevim jestli nas vezmou
Ma nejaka maminka podobnou zkusenost?
nebo je tu nekdo kdo se v techhle vecech vyzna?
budu fakt rada za kazdou radu
predem diky
Na to ti těžko někdo odpoví, každá školka může mít jiné podmínky, takže je potřeba zjistit jaké má ta vaše. Někde trvají na trvalém bydliště, jinde stačí nájemní smlouva…
No, mně to prostě nedá a předem se omlouvám za OT: vzhledem k nadpisu „Vezmou nás do školky“- syna možná vezmou, ale vás oba asi těžko, předpokládám, že jsi už jako matka na přijetí moc stará
.
Většinou se to bere podle trvalého bydliště dítěte…Každopádně pokud budou mít ve školce místo, tak ti syna můžou vzít, i když bude odjinud, ale to si musíš zjistit v konkrétní školce ![]()
@Ekaterina počkej ale většinou mají školky problém jen s moc mladými uchazeči, třeba by to byla pro ředitele příjemná změna ![]()
Tohle přesně mě taky napadlo ![]()
@Ekaterina píše:
No, mně to prostě nedá a předem se omlouvám za OT: vzhledem k nadpisu „Vezmou nás do školky“- syna možná vezmou, ale vás oba asi těžko, předpokládám, že jsi už jako matka na přijetí moc stará.
@Ekaterina píše:
No, mně to prostě nedá a předem se omlouvám za OT: vzhledem k nadpisu „Vezmou nás do školky“- syna možná vezmou, ale vás oba asi těžko, předpokládám, že jsi už jako matka na přijetí moc stará.
Třeba jo
třeba je zakladatelka učitelka a vezmou je oba ![]()
@j.a.n.i1. dekuju
@Ekaterina. chjo to byla jen recnicka otazka! chtela sem poradit a ne aby me nekdo opravoval! ![]()
@mamina1989 píše:Řečnická otázka asi ne, spíš mateřský plurál… ale neboj, než syn skončí základní školu, tak z toho vyrostete
@j.a.n.i1. dekuju
@Ekaterina. chjo to byla jen recnicka otazka! chtela sem poradit a ne aby me nekdo opravoval!
Jinak se jdi zeptat do školky, jaké mají podmínky… třeba u nás berou hlavně s trvalým bydlištěm a ostatní bez TP v místě až podle toho, jestli je ve školce dost volných míst… a jako že míst je málo i pro děti s trvalým bydlištěm v obci, to není žádné tajemství…
Zakladatelko tady tech pipin si nevsimej, jediny co tu lazdy umi je nekoho urazit nebo si delat srandu
kazdopadne siyslim jestli syn neni predskolak tedy neni mu pet let tak moc sanci neni
ale jako predskolaka by ho vzit meli
No vzhledem k tomu ze to vypada ze jsi z Brna tak sance bez trvaleho pobytu v Brne je nula. muzes kouknout sem. Na tento rok probihal zapis takhle.
http://zapisdoms.brno.cz/
akorat Brno stred tam neni skolky meli samostane zapisy ale i tak je to bez sance mala se nedostala v Brne stredu a to jsme meli trvalej pobyt a 3 roky mela…
@kattkka. dekuji
my sme teda brno venkov
trv. bydliste mame taky brno venkov ale bydliste je. v jinem meste
@mamina1989 píše:
Ahoj
mam dotaz, chystam se se synem na zapis do skolky, jenze ve meste kde bydlim nemam trvale bydliste takze vubec nevim jestli nas vezmou
Ma nejaka maminka podobnou zkusenost?
nebo je tu nekdo kdo se v techhle vecech vyzna?
budu fakt rada za kazdou radu
predem diky
Prostě mi to nedá
Tebe určitě nevezmou
A se synkem ti držím palce, opravdu ![]()