Příliš štíhlá těhule

464
29.7.11 17:01

Příliš štíhlá těhule

Ahoj maminy, chci se podělit o dojmy s některou z vás, které jsou hodně hubené těhule. Mám 165cm, momentálně 50kg, 26tt… A skoro žádné bříško. Každý mě tipuje tak max. na 4 měsíc, přitom miminko je velké naprosto tabulkově. Na počátku těhotenství jsem měla 40kg a všichni byly překvapení, že jsem otěhotněla, natož to udržela… Každopádně mě teď trápí bolesti břicha, podbřišku i žaludku - jak kdyby byl z kamene. Myslíte, že to je tím, že má chlapeček málo místa? Kolikrát mám pocit, že mě při pohybech roztrhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6263
29.7.11 17:17

Ahoj, ja tedy nejsem zadny prcek, mam 180cm, ale pred prvnim tehotenstvim jsem mela 56kg a byla jsem velmi stihla v pase a uzky objem pod prsy. V tom prvnim tehotenstvi jsem pochopila, ze dite si moc servitky nebere a proste roste. Po porodu mi zustalo sternum (vybezek mezi zebry) ohnute smerem ven (jako hacek na rucniky :lol: ) a zebra hodne vytocena ven. Castecne se to pak upravilo, ale ne uplne. Dost me ta zebra i bolela. O panvi snad ani nemluvim.
Takze podle me ano, bolesti mas, protoze mimi roste. Me se ke konci i docela spatne (bolestive) dychalo. Ale nechci te strasit, proste jen pisu svoji zkusenost. Ono se to bricho jeste vic vykuli ven, tak bude mista zase vic. A o mimi se urcite neboj, to si bezohledne poroste dal :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
29.7.11 17:22

Děkuju, to se mám na co těšit :-) ale co bych pro toho drobečka neobětovala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
29.7.11 17:47

Ahoj Květuško, taky jsem byla hubená těhule. Do 7.měs nebylo vůbec nic vidět, já měla v pase 70cm (o 10 víc, než na začátku těhu) pak malinko bříško vylezlo, ale lidi si všimli jen v upnutém oblečení a jen zepředu. A miminko bylo normálně veliké, porodní váha nakonec skoro 4kg (přibrala jsem jen 5,5kg) Největší potíž byla, že se mi neuvolnila žebra, takže pocity přesně jak píšeš :cert: trošku větší pohyb mimča a měla jsem pocit, že prasknu. Ohnout se k nohám poslední 2měsíce bylo nemožné. A bříško pořádně nikde. A cca 14dní před porodem mi poslední dvě žebra přeskočila, jak se mimčo chtělo protáhnout. To byla bolest jak krá*sa, normálně jsem si zakřičela (to ani u porodu ne). Na ortopce řekli, že se mnou nic dělat nemůžou, že se mam modlit, abych už porodila. Drž se :kytka: Má to zas výhodu - žádné strie :palec:
Teď čekám druhé, tak jsem zvědavá, jak to bude tentokrát :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
29.7.11 18:07

Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama! Pořádně si přes ty bolesti ani neužívám těhul. Připadám si jak malej somáleček… :) Ten obvod pasu mám úplně stejný, a to jsem přibrala už 10kg. Vůbec nevím kde… :) Doufám, že žebra budou ok. Ale když to přežili ostatní, já taky, ne? Děkuju holky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.11 19:35

Tak já jsem na tom byla podobně dle BMI, jen ve 26 tt jsem měla kolem 42-43 kg a donosila bez problému, naopak ke konci žádné problémy, žádné bolesti, jen jsem měla mírnou krizi kolem 20 tt, tělo si zvykne. Neboj, neroztrhne. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
20
29.7.11 19:38

Ahojky, jsem taky jak proutek, ale takové štěstí s malým bříškem jsem neměla. Při svých 165cm a 48kg jsem měla přes břicho 108cm v konečné fázi. Děvčata, já si to zopakovala 4×. Uf. Poslední tři měsíce mě sice nebolelo pod žebry, ale sotva jsem se s tím batůžkem vepředu vlekla. Tak to máme každá jinak, ale stojí to za to :srdce: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
29.7.11 20:10

ahoj,
já před těhotenstvím měla vel. 34 (168cm, 48kg), během něj jsem přibrala 12kg. Měla jsem jen břicho. Teď - 7 týdnů po porodu mám 50kg.
Břicho mě bolelo mezi 30 a 35tt, ale nic se neroztrhlo :-) ani strie nemám.
Mimčo rostlo v břiše dle tabulek, při porodu měl 3,9kg 8-o
nikdo u mě takové velké dítě nečekal… nakonec SC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.7.11 20:11

Já jsem taky hubeňour, ale narostlo mi teda břicho až za roh a nijaké extra pnutí nebo bolesti jsem necítila…
To bude spíše o celkové pružnosti tkání a stavbě těla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
29.7.11 22:12

Ahoj připojuji se k hubeňourkám :mrgreen: Já před těhu 173cm a nějakých 52kg (2kg šly ještě dolu v 6.tt. se střevní virozou :roll: ) a nabírat jsem začala až někdy kolem toho 6. měsíce. Furt se mě lidi ptali, kde to miminko mám :cert: Ale pak to byl už docela fofr a ted se pěkně kulím :mrgreen: Nahoře mám zatím nějakých necelých 18kg. :zed: Což o to, skoro nikdo mi to nevěří, protože mám konečně ,,normální" váhu a ne podvyživenou :lol: ale je to cítit při každém pohybu :roll: už se těším, až se budu moc po porodu zase normálně hýbat :-P To jsem se rozkecala :oops: Jsem totiž ráda, že jsme našla spřízněné duše :palec: :mrgreen:
Květuško, mě spíš napadlo, jestli Ti netvrdne bříško? Píšeš, že ho máš jako kámen - to jako pocitově nebo i na dotek? Mě tvrdne od nějakého 20.tt a občas to i pěkně bolelo, nejdřív jen podbřišek pak i nahoře pod žebry v místě žaludku, jak píšeš. Ale i žaludek mě sem tam pobolívá, jak ne něj tlačí děloha :wink: Taky mám občas dojem, že musím prasknout ve švu, ale zatím jsem pohromadě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
29.7.11 22:34

Moc mě těší, že v tom nejsem sama. Nebojim se , že by prcek byl v nebezpečí, spíš jsem se jen chtěla podělit o pocity. Už mě unavuje pořád lidem v okolí vysvětlovat, že opravdu jím. Přijde mi, že si myslí, že to dítě snad týrám či co… :-( no holt si musim zvyknout, každopádně jsem opravdu ráda, že vás tolik reagovalo! Moc děkuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
29.7.11 22:39
Tak to mě nenapadlo… spíš ani nevím jak takové tvrdnutí břicha má vypadat. Tím že jsem hubená cítim hmatem, od stydký kosti až po žaludek, jen mimčo. Tak mi to přijde tvrdý pořád… Ale je fakt, že ten žaludek spíš asi jen pocitově, na dotek většinou spíš bolest poleví. V 18tt jsem s bolestma dokonce ležela v nemocnici, tvrdili, že to je zánět močáku a podle krve a moče tam nic nebylo :-( akorát beru magnesium na povolení svalů dělohy… Moc děkuju za názor!!!
Sharlotte píše:
Ahoj připojuji se k hubeňourkám :mrgreen: Já před těhu 173cm a nějakých 52kg (2kg šly ještě dolu v 6.tt. se střevní virozou :roll: ) a nabírat jsem začala až někdy kolem toho 6. měsíce. Furt se mě lidi ptali, kde to miminko mám :cert: Ale pak to byl už docela fofr a ted se pěkně kulím :mrgreen: Nahoře mám zatím nějakých necelých 18kg. :zed: Což o to, skoro nikdo mi to nevěří, protože mám konečně ,,normální" váhu a ne podvyživenou :lol: ale je to cítit při každém pohybu :roll: už se těším, až se budu moc po porodu zase normálně hýbat :-P To jsem se rozkecala :oops: Jsem totiž ráda, že jsme našla spřízněné duše :palec: :mrgreen:
Květuško, mě spíš napadlo, jestli Ti netvrdne bříško? Píšeš, že ho máš jako kámen - to jako pocitově nebo i na dotek? Mě tvrdne od nějakého 20.tt a občas to i pěkně bolelo, nejdřív jen podbřišek pak i nahoře pod žebry v místě žaludku, jak píšeš. Ale i žaludek mě sem tam pobolívá, jak ne něj tlačí děloha :wink: Taky mám občas dojem, že musím prasknout ve švu, ale zatím jsem pohromadě :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
30.7.11 10:17

ahoj tak já jsem taky hubená, v těhu jsem přibrala jen 7kg takže jsem měla vše jen v břichu, a břicho do 5.měsíce nic moc a pak začalo růst a před porodem už jsem měla pěkný buben, mimčo mělo přes 3kg. strie žádné. akorát ten 8-9měsíc nic moc mimčo tlačilo všude možně hlavně pod žebry, no nic příjemného ale to mají určitě všechny těhulky i když nejsou hubené.místa tam má prcek určitě dost. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
31.7.11 15:05

tak já nejsem jakože úplný hubeňour, tak normál, ale jinak jsem to měla úplně stejně. Pořád se mě lidi ptali, kde to mimino nosím, bylo to poznat jenom z boku. Přibrala jsem něco kolem 8 kg. Ale to tím, že jsem měla pocit, že to mimčo je snad všude a hlavně mi pořád tlačil na žaludek, takže pořádně se najíst byl hold problém, vždycky jsem myslela, že prasknu. Nakonec malej 3500 g a 48 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
7.8.11 17:25
KvetuskaS píše:
Tak to mě nenapadlo… spíš ani nevím jak takové tvrdnutí břicha má vypadat. Tím že jsem hubená cítim hmatem, od stydký kosti až po žaludek, jen mimčo. Tak mi to přijde tvrdý pořád… Ale je fakt, že ten žaludek spíš asi jen pocitově, na dotek většinou spíš bolest poleví. V 18tt jsem s bolestma dokonce ležela v nemocnici, tvrdili, že to je zánět močáku a podle krve a moče tam nic nebylo :-( akorát beru magnesium na povolení svalů dělohy… Moc děkuju za názor!!!

Tvrdnutí by jsi asi poznala, bříško prostě na určité časti (mě tvrdne vždy třeba polovina podbřišku nebo nadbřišku, ale každý to může mít nějak) ztvrdne jako kámen. Na dotek se nedá vůbec stlačit a to ani o pár milimetrů (myslím stlačit třeba jen prsty, jemně :wink: ) Opravdu by jsi to podlě mě poznala. Já mám bříško taky celou dobu hodně pevné :-) Předemnou v práci byla kolegyně taková trochu při těle a ta byla těhotná o 4 měsíce dýl a jak byl každý zvyklý na to její bříško, tak mi pak všichni říkali, že ho mám takový jiný, tvrdý :mrgreen: ale zase si říkám, že to magnezium asi nebereš jen tak :think: Já ho vyfasovala právě až po tom, co jsem o tvrdnutí řekla mému OG. Ale moc mi nezabíralo teda.. Teď se zas snažím rozpoznat rozdíl mezi tvrdnutím a poslíčky a nebo jestli je to totéž :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí