Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravim,
chteli bychom koupit autosedacku, v aute mame system Isofix. Rozhoduju se ale mezi Maxi Cosi Prior XP (nema Isofix) a Romer Duo Plus Isofix. A otazka zni, skutecne stoji tech nekolik tisic za Isofix za to??? Videl jsem v aute Prior XP a sedi opravdu velmi pevne, ani se nehne.
Autosedacku musime vzdy z auta vyndavat, parkujeme na ulici. Jak moc je vyndani Isofixove sedacky jednodussi nez Prior XP?
Nemate nekdo Isofixovou sedacku od Romera? A jak jste s ni spokojeni? Kolik vazi tahle sedacka?
Dik a mejte se
Dan
Máte zkušenost s Maxi-Cosi Priori?
Přidejte zkušenost s Maxi-Cosi PrioriAhojky.
Máme MC priory XP a jsme maximálně spokojení. Ale pravda, že jí nevyndaváme. Není to sice extra náročný, ale je docela těžká, neumím si představit, že jí pořád přenáším.
Albi
Ahoj,
my mame MC Priori XP a jsme moc spokojeni. Nicmene je fakt, ze je dost tezka a pripoutani chvilku trva (prave jsem to o vikendu 2× absolvovala, jinak ji nechavame v aute).
V aute se ani nehne, jestli mas strach z tohohle.
A navic mam pocit, ze jde vic polohovat do lehu nez Romer, coz je pro maly dite na spani docela dulezity.
Ale myslim, ze ani s jednou volbou neslapnete vedle! Dobry vyber preje
Sylva
My máme Priori XP a sedí jak přikovaná. Fakt se ani nehne… vem to zase tak, co kdybyste někdy náhodou museli dát sedačku do auta kde Isofix není? Tak by byla celkem na nic…já jsem to brala takhle,takže jsem rozhodně volila Priorku a jsme maximálně spokojení ![]()
Já bych rozhodně volila isofixovou sedačku. Právě zítra přivezeme Römer Duo plus. Chceme pro svý dítě co největší bezpečnost a jak jsme tu sedačku zkoušeli v autě, tak je to super ani se nehne. Přeci je jen jistota, že je sedačka pevně přidělaná ke karoserii auta. Zadělávání do ok je strašně jednoduché, takže pokud ji budete muset vyndávat po každé jízdě, půjde to raz dva
.
Navíc není pravda, jak psala Ashley , že isofixová sedačka je v autě bez isoxifu nanic. Pokud v autě není isofix, sedačka se poutá normálně pásama jako každá jiná. Polohování je taky v pohodě - do 3 poloh a pokud dáme polohu spánku, malá tam leží skoro jako ve vajíčku.
Rozhodnutí je teda na Tobě… ![]()
Lukina
Lukino,
na mou duši, na psí uši se SPRÁVNĚ připevněná Priorka nehne taky… ![]()
Já moc nemám ráda ten postoj, že - chcem pro dítě co největší bezpečí - jistě, to chceme všechny. Ale otázka je, jak zjistit, co je opravdu nejbezpečnější a i co je rozumný poměr kvalita x cena…
Dost věcí, které mi „vnucují“ prodejci dětských potřeb jako nezbytné, jsou nahraditelné nějak jinak, nebo je nepotřebujeme vůbec…
Missorko,
je to jen můj názor na bezpečnost… po tom, co jsme měli s manželem autonehodu ( néé naší vinou ) a leželi oba v nemocnici , přehodnocujeme všechno. Chceme pro svoje dítě bezpečí - pro nás to znamená sedačka s isofixem. Bezpečnější se nám zdá proto, že je pevně připevněná ke kastli auta. Je asi jasný, že když se potkáme s náklaďákem plným písku, bude nám tahle či jiná sedačka nanic…
A je jasný, že každá sedačka správně přidělaná se ani nehne a je bezpečná, ale každý máme nějaký názor, že? A o to jde.
Lukina
Luki,
nechtěla jsem tě rozčílit, myslela jsem to trošku jinak…
Ne jako narážku na tebe, byl to spíš takovej povzdech nad businessem s dětskejma věcma…
Tak hezký den. ![]()
Nechala jsem se nějak unést..... myslela jsem, že to byla nějaká narážka na můj názor.
Omlouvám se
L.
Tak musím napsat že to jak jsme psala že sedačka bez Isofixu je v autě na nic jsme si nevymyslela já,ale vyšlo to tak v testech, takže s případnýma s tížnostma se obracejte tam. Nevím u kteráé značky to bylo, myslím že Römer- vyšla v kategorii 9-18 jako nejlepší,ale testovaná bez isofixu se propadla dost dolů. nebylo to ale v letošních testech tak nevím. Dost se to probíraklo na jiné diskuzi a jestli jsme se někoho dotkla tak se omlouvám.
Navíc souhlasím s Missorkou. není ani tak problém jestli isofix máte nebo ne,ale hlavní je mít sedačku správně připoutanou, což dost lidí nemá. Takže na to pozor (jako vozit vajíčko po směru, nesprávná velikost sedačky, špatně dotažené pásy…) ![]()
Luki,
není zač se omlouvat, spíš jsem to nenapsala, tak jak jsem chtěla.
Holt je vedro! ![]()
danecek píše:
Zdravim,chteli bychom koupit autosedacku, v aute mame system Isofix. Rozhoduju se ale mezi Maxi Cosi Prior XP (nema Isofix) a Romer Duo Plus Isofix. A otazka zni, skutecne stoji tech nekolik tisic za Isofix za to??? Videl jsem v aute Prior XP a sedi opravdu velmi pevne, ani se nehne.
Autosedacku musime vzdy z auta vyndavat, parkujeme na ulici. Jak moc je vyndani Isofixove sedacky jednodussi nez Prior XP?
Nemate nekdo Isofixovou sedacku od Romera? A jak jste s ni spokojeni? Kolik vazi tahle sedacka?
Dik a mejte se
Dan
Römer Duo váží něco do 10kg stejně jako Priori XP (9,2kg) a isofixove sedačky vycházejí dobře v testech bezpečnosti právě kvuli svému uchycení, ne, že by byly sami o sobě nejak vyztuženější nebo kvalitnější. Jde o to, že u normovaného uchycení Isofix nelze montáž sedačky pokazit a vinou špatné montáže sedačky vzniká většina problémů při nehodách.
Pokud mohu radit zůstaňte u Maxi-Cosi,bude vyhovovat jak vám,tak prckovi. Navís M-C dělají PrioriFIx,to znaména,že je s isofixem. Stojí lehce pod 10tisíc. Co se týče otázky: vyplatí,nevyplatí??? Myslím si,že upínáno Priori XP je naprosto bezchybné, jednoduché a bezpečné. Priori Xp má přítlačný systém druhého pásu (toho co vede kolem pasu) a to skoro žádná autosedačka 9-18 kg nemá. Ne,že by isofix zavrhovala,to určitě né.. Ale konkrétně u téhle autosedačky si myslím,že je tak tochu zbytečný (a zbytečně drahý). Ať už se rozhodnete jakkoli Maxi-Cosi je určitě správná volba.
Jo a co se týče autosedaček Romer: Mají hodně vyjeté opěrky okolo hlavičky a děti nevidí ven,takže se vyklánějí což je horší,než lepší. Při nárazu to budou právě ty opěrky o které si můžou poranit hlavičku. Byť by právě ony měli náraz ztlumit.. Ale opravdu ne ve chvílí,když bude prcek vykloněný.