Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím poraďte…v pondělí jsem byla s dcerou na očkování Priorixem. Dnes večer jsem ji naměřila 38.4 po odečtu. Dala jsem ji sirup PARALEN pro děti, aby nešla spát s horečkou. Volala jsem s kamarádkou tak jsem se jí o tom zmínila a ta mi s hrůzou řekala, že se po Priorixu paralen dávat nemůže
. Mně se o tom doktorka vůbec nezmínila. Co vy nevíte? Mám z toho teď strach, abych malý neublížila. Na naší pohotovosti mi to nikdo nebere.
@zuza92 Prosimtě klid… Paralen se nemá dávat z důvodu, že může snižovat účinost očkování, ale co si tak pamatuju, tak to bylo u hexy. Ublížit ji tím neublížíš.
Tak jsem zapatrala a nemel by se davat do 12hod po ockovani, ze muze snizit ucinek vakciny.,
Obecně se nemá po očkování dávat paralen při zvýšené teplotě, protože se utlumí proces „výroby“ protilátek. Ale neslyšela jsem o tom v souvislosti s priorixem, ale s hexa vakcínou. Zavolej si na konzultaci na dětskou pohotovost. to bude rychlejší než diskuse na emiminu. Jinak na reakci po očkování je v případě této vakcíny ještě brzo (zde se reakce projevuje cca za 10 dní). Spíš bych tipla, že dcera chytla nějakou virozu.
@j.a.n.i1 píše:
@zuza92 Prosimtě klid… Paralen se nemá dávat z důvodu, že může snižovat účinost očkování, ale co si tak pamatuju, tak to bylo u hexy. Ublížit ji tím neublížíš.
byla jsi rychlejší ![]()
Díky holky..to víte v tomhle jsem plašan
. Na pohotovost jsem volala jako první, ale nikdo to nezvedá
. No doktorka mě upozorňovala na teplotu 7-10 den, ale nějaká viroza je taky možná. Chlap mi doma taky o víkendu začal chrchlat
.