Priorix a paralen

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3320
24.1.16 18:40

priorix a paralen

Ahoj holky, prosím poraďte…v pondělí jsem byla s dcerou na očkování Priorixem. Dnes večer jsem ji naměřila 38.4 po odečtu. Dala jsem ji sirup PARALEN pro děti, aby nešla spát s horečkou. Volala jsem s kamarádkou tak jsem se jí o tom zmínila a ta mi s hrůzou řekala, že se po Priorixu paralen dávat nemůže 8o. Mně se o tom doktorka vůbec nezmínila. Co vy nevíte? Mám z toho teď strach, abych malý neublížila. Na naší pohotovosti mi to nikdo nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19200
24.1.16 18:49

Ja nevim, proc by se nemohl? Na snizeni horecky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101548
24.1.16 18:50

@zuza92 Prosimtě klid… Paralen se nemá dávat z důvodu, že může snižovat účinost očkování, ale co si tak pamatuju, tak to bylo u hexy. Ublížit ji tím neublížíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
24.1.16 18:51

Tak jsem zapatrala a nemel by se davat do 12hod po ockovani, ze muze snizit ucinek vakciny.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21527
24.1.16 18:52

Obecně se nemá po očkování dávat paralen při zvýšené teplotě, protože se utlumí proces „výroby“ protilátek. Ale neslyšela jsem o tom v souvislosti s priorixem, ale s hexa vakcínou. Zavolej si na konzultaci na dětskou pohotovost. to bude rychlejší než diskuse na emiminu. Jinak na reakci po očkování je v případě této vakcíny ještě brzo (zde se reakce projevuje cca za 10 dní). Spíš bych tipla, že dcera chytla nějakou virozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21527
24.1.16 18:52
@j.a.n.i1 píše:
@zuza92 Prosimtě klid… Paralen se nemá dávat z důvodu, že může snižovat účinost očkování, ale co si tak pamatuju, tak to bylo u hexy. Ublížit ji tím neublížíš.

byla jsi rychlejší ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3320
24.1.16 18:59

Díky holky..to víte v tomhle jsem plašan :). Na pohotovost jsem volala jako první, ale nikdo to nezvedá :nevim:. No doktorka mě upozorňovala na teplotu 7-10 den, ale nějaká viroza je taky možná. Chlap mi doma taky o víkendu začal chrchlat :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek