Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Alunaj nevím, ale předtím se očkovali obě dávky kolem tich dvou let a v pubertě už velká část dětí protilátky neměla, takže bych řekla tak deset let. Jestli se ta druhá dávka šoupne třeba na ten sedmý rok, tak to už bych ji normálně naočkovala.
@Hanka_S_V Fajn, diky moc
Budu aspon na zitrejsi hovor s dr. pripravena. Hezke dny bez nemoci vsem ![]()
@Hanka_S_V a kdy o tom říkali něco ve zprávách? Poslední novelizace vyhlášky je platná od dubna a o MMR tam není nic.
Jinak zakladatelko vklidu odloz, aspoň to později bude mít třeba nějaký smysl.
@Markéta80 píše:
@Alunaj ani neříkej do kdy, jen že je dítě neustále nemocné tak odkládáš a až budeš chtít enchat očkovat že se ozveš. s naší malou půjdu do léta aby měla tu 1. dávku před školkou a to jí za pár dní budou 4r
nechápu, proč by měla říkat, že je dítě nemocné, když to není pravda. Já normálně přijdu k doktorce řeknu jí, že z toho a toho důvodu odkládám přeočkování na školní věk a hotovo. Tohle lhaní k ničemu nevede a už vůbec ne, když chce odložit o několik let.
@Ha-ni bylo to na nove uz minimalne tyden zpet v hlavnich zpravach a pak to i opakovali ve zpravach snidane s novou. Ale presny datum uz nevim :/
@Amalthea píše že má dítě pořád rýmy takže očkovat nejde takže se odkládá kvůli nemocem a s tim že až budu chtít naočkovat tak přijdeme, na druhou dávku je dost času ![]()
@Ha-ni Myslim, ze jeste rikali, ze kvuli narustu techto nemoci chteji zavest treti davku v puberte…
@paandatko ne aspoň teda na té nově - mluvili o třetí dávce, ale jen že se v některých zemích přemýšlí o jejím zavedení v dospělosti.
Už jsem našla diskuzi na facebooku, kde se to řešilo - v hlavních zprávách to bylo 11. dubna a ve snídani s novou ve zprávách 12. dubna ![]()
Jak je to nyní? Odkdy se dává Priorix? Jsou tam nějaké podmínky, které musí dítě splňovat - třeba váha…?
3. dávka v pubertě by byla rozumná.
Nevím, jak je to u Priorix Tetra. Tam dr. říkala, že Priorix se může odložit, ale Priorix tetra se musí přeočkovat snad po 3 měsících kvůli neštovicím, takže ten by asi odložit nešel. Ale neověřovala jsem to. ![]()
@Sára 1 Ahoj, je to stále stejné, oficiálně se očkuje od 15m a podmínky nejsou žádné. Dítě by samozřejmě mělo být zcela zdrávo. Za mne čím později, tím lépe. Nejlépe nikdy.
Stále se druhá dávka oficiálně nešoupla, ale moje doktorka řekla, že s druhou zatím počkáme, než se to vyjasní jak to bude. A i kdyby se nakonec očkovat mělo, tak to odložím na školní věk, aby mu vydrželi protilátky do puberty.
Jaké je nyní schéma na očkování Priroxem? Máme pozvánku na přeočkování (věk 2,5 roku).