Připadá vám to ok?

Anonymní
10.7.25 10:55

Připadá vám to ok ?

Hned na úvod píšu, že to nebudu řešit v MŠ. Zajímá mě jen váš názor.
V naší školce v 1 třídě v červnu proběhla 7 nemoc. Dozvěděla jsem se to náhodou od jedné maminky, které dítě navštěvuje tu třídu. Třída se v červnu údajně neúčastnila akcí školky a neslučovala se ráno s ostatními třídami. Přišlo mi to fajn řešení - jako opatření -. To přestalo platit ovšem 1 prázdninový den, kdy se sloučila celá školka dohromady a tedy i děti z dané třídy. Sloučení z důvodu počtu dětí v MŠ a čerpání dovolených. Bez jakýchkoliv informací pro ostatní rodiče, že tam jsou děti z jiné třídy, kde ta nemoc ještě týden před byla.
Hned první týden prázdnin se tedy objevila ve sloučené třídě cedule, že ve třídě je potvrzena 7 nemoc - kontakt. Druhy týden prázdnin mi odpadlo dítě. Čekáme zda někdo další to doma chytí a doufáme, že odjedeme na dovolenou a jedno z dětí na tábor.

Chápu nutnost učitelek a jejich čerpání dovolených už v červenci, ale překvapuje mě řešení. Že si bacily logicky nevzaly dovolenou - ostatní třídy s úderem prázdnin o ničem nevěděly a mohly / mohou doufat. Školka funguje 3 týdny v červenci, většina pracující rodičů tam má dítě co vím.

Chtěly by jste být informované předem?
Nám to snad klapne a pokud se starší dítě nenakazí, tak s klidem bezinfekčnost strašímu dítěti podepíši a celý tábor nenakazí 7 nemocí. Ale tak štve mě to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
10.7.25 11:26

Tak že od 1.7. začíná prázdninový provoz, ve kterém se běžně slučují třídy, je úplně běžná věc. Asi nikdo nepředpokládal, že by to rodiče nevěděli. Máš i starší dítě, tak to přece musíš znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5690
10.7.25 12:20

Tak když jsi věděla, že ta 7. nemoc tam je, a že se slučují třídy na prázdniny (to funguje všude, plus navíc jsou tam i děti z jiných školek), tak co jsi čekala?
Pokud mám v plánu dovolenou letecky s malým dítětem, je třeba ho pár týdnů před dovolenou vyčlenit z kolektivu. Nebo holt dát na modlení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.25 14:10

@terien Nevěděla, že jsou třídy dohromady jsem se dozvěděla 1.7. ráno. Třída dítěte je u sebe stále stejně, jen jsou tam i další děti. Že jsou tam i děti z dané třídy jsem se dozvěděla od dítěte odpoledne.
Dítě do té školky chodí první rok, starší dítě chodilo do jiné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.25 14:13

@Lil Kitkatt V pohodě, tak asi s tím ostatní jsou ok. Děkuji za názor. Mě překvapilo, že to jen školka neřekla. O slučování tříd po celý červen nepadlo ani slovo. Že se něco děje jsem zjistila 1.7. ráno. Že jsou tam i děti z dané třídy odpoledne od svého dítěte.
Ostatní rodiče z naší třídy o 7 nemoci nevěděli do chvíle, než se objevila cedule o kontaktu ( což byla středa ).

Příspěvek upraven 10.07.25 v 14:16

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.25 14:14

@Lil Kitkatt A když chodíš do zaměstnání tak to děláš jak? Jak vyčleňuješ dítě na pár týdnů před dovolenou z kolektivu?

• Citovat
  • Upravit
34473
10.7.25 14:29
@Anonymní píše: Více

To je ale o prázdninách naprosto běžné, ze se třídy a i školky spojují. To jsi asi jediná, která to neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65109
10.7.25 14:39

předpokládám, že školka má na svých stránkách vypsán prázdninový provoz. Nehledě na to, že tu sedmou nemoc můžete chytnout i kdekoliv jinde. Stejně jako ostatní nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.25 14:42

@vokishka Co to je vypsaný prázdninový provoz? Na webu je jen že školka je otevřena do X.7. a pak až v září.

Příspěvek upraven 10.07.25 v 14:45

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.25 14:44

@vokishka To samozřejmě může. Ale tak šance že ji chytím v kontaktu ve třídě je vyšší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.25 14:46
@terien píše: Více

Nevím. Tak kde bych to měla vědět, když tam dítě nechodilo a všechny děti jsou tam první rok. A v soukromé to bylo bez změny.

Navíc jsem se učitelky ptala někdy v červnu jen mezi řečí, zda v létě bude ve své třídě ( jestli je nějaká změna třídy ). Pravila že ano, že změna žádná ( což měl vlastně pravdu - oni jsou u sebe i v šatně, atd…).

Příspěvek upraven 10.07.25 v 14:51

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.7.25 14:50

Děkuji za pohled všem. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2292
10.7.25 14:57

V celé školce máme 26 dětí. O prázdninách jich chodí 9.

Předpokládám že je to všude stejné. Když někde je přihlásených 150 dětí tak pak jich bude o prázdninách chodit 60…

U nás není co slučovat protože je jen jedna třída. Ale jo vlastně změna je nespí ve 2 místnostech ale v jedné.

Dětí o prázdninách je vždycky podstatně méně to je prostě fakt. Myslím že nikoho nenapadlo že tebe nenapadlo že se budou slučovat třídy.. někde se slučují i do jjiných budov když má školka více budov po městě. Tak se střídají v provozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14693
10.7.25 16:53
@ludmilaadamkova píše: Více

Nejen z více budov po městě, ale chodí tam i děti z jiných školek z města (městské části).

U zakladatelky bych jediný problém viděla v neinformovanosti o výskytu sedmé nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.7.25 17:25

Tak třeba od kamarádek, jiných maminek,… :nevim: ted uz to víš, tak budeš příští rok připravená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí