Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
syn má od narození v pravém očíčku žlutý hnis. V porodnici nám dali Ophthalmo septonex a řekli ať kapeme. Vždy se mu to ale vrátilo. Dětská doktorka vždy řekla akorát ať pokračujeme v kapání. Je teda fakt, že jsem mu to oko vždy vyčistila takže nevypadalo tak hrozně, ale nikdy to taky nijak víc nezkoumala. Vždy když se mu to zlepšilo, čistila jsem Ocuflashem nebo převařenou vodou. Asi týden zpátky začal mít to oko vážně hnusný a neustupovalo to, tak jsme včera šli na oční, kde mu rovnou vyčistili kanálky a řekli ať kapeme ten Ophthalmo septonex a masírujeme 5× denně. A že když to nepomůže, bude muset přijít podruhé. Ten den to vypadalo dobře, dnes (den po zákroku) má to oko zase strašný. Za 3 dny jdeme k Mudr na kontrolu a já nevím jestli se mám domáhat nějakých ATB (čehož nejsem zrovna fanouškem) nebo jestli mu fakt pomůže jen OS a masáž. Taky jsem tady četla že pomůže 2× denně Vincentka do nosu a odsát. Jaké máte zkušenosti?
Foto je den po zákroku po probuzení takže trochu šok.
No na tohle by ATB dát měli. A já bych ho tam vzala, aby to viděli v tomto stavu. Má to ošklivé. Oni mu dělali přímo proplách kanálku tou sondou?
@alisekR píše: Více
Určitě jí minimálně ukážu tu fotku a nebudu mu to čistit než půjdem. Jj dělali mu to tou sondou.
Malýmu to proplachovali a měl klid hned. Dostali jsme kapky, ale už si nepamatuji jestli byly antibiotické, ale byly na předpis tak předpokládám že ano.
@Hoffka píše: Více
Našemu, když byl malý dali potom antibiotické tedy. A pomohlo to. Ale on byl větší, bylo mu podle mě kolem půl roku. S okem jsme bojovali od porodnice pořád dokola. Masáže a kapky a nepomohlo. Měl už pak to oko jakoby menší, pořád přivřené. Měla jsem strach, že mu to zůstane, ale naštěstí ne. Má kukadla stejně veliká. Pomohl mu první proplach.
Řešila jsem u 2 dětí a tedy vždy měly ATB kapky, byly to jediné co v kombinaci s masáží pomáhalo. Ne na dlouho, jakmile se vysadily, bylo to do pár dnů zpět. Ale na očním v nemocnici nám řekli, že na to zprůchodnění to oko musí být čisté, že tedy s hnisavém by se to vracelo a byl z toho problém… a na plném oku mu ten průplach a zprůchodnění dělat nebudou.
A tedy i nějakou dobu po průplachu a zprůchodnění u nás to se to muselo masírovat (tuším týden).
ATB jsme měli tuším Tobrex, atd…
U nás tedy bylo nutné zprůchodnění krom průplachu, pak bylo jako mávnutím proutku u obou klid. ![]()
Ježíš na to bych chtěla ihned atb kapky. Occuflesh na toho nepomůže. My dostali taky hned atb kapky na začátku