Pripjať, Černobyl
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@gabki píše:
Taky bych černobyl chtěla videt moc moc, nebojím se, adrenalin jako vyšitý, okolí by mi mohlo říkat co chtělo, prostě mít nato tak jedu…ono je jedno celkem jestli žiju celý svůj život vedle chemičky, nebo na pár dnu navštívím černobyl. radiace tam je, ale kolik výprav ztama přijelo, a to všichni mají raka? ono na toho raka mužeš a nemusíš umřít i bez této navštevy, třebas lidé co tam byli jsou zaseženi, ale pravdepodobnost![]()
spíš bych vzala příklad pepa vykouří denně dvacku cigaret a za deset let umře, a bohuš nekouří ale byl v černobylu na exkurzi a umřel za 20let…hmmmm
![]()
je to individuální. prostě bych jela
- Citovat
- Upravit
@MaDoRaBe píše:
@Tuco Pripjat je nazorna ukázka toho, jak by svět vypadal nějakých třicet let po nahlem zmizení lidstva. Lze tam vysledovat, jak rychle naše obydlí zaberou stromy, tráva, zvěř. Po jaké době povetrnostni podmínky vymazou veškeré stopy po našem druhu.
Už to tady někdo psal, před několika lety dávali v televizi několikadílný seriál, jak by to vypadalo na zemi, kdyby ze dne na den zmizeli všichni lidi. Za den, za měsíc, za sto let. Za tisíc let nebylo poznat, že nějaký lidi žili…
Jinak Černobyl mě taky zajímá, ne že bych se tam chtěla podívat, to zas ne, ale něco jsem o tom četla, jeden čas jsem hledala na netu. Nedovedu si představit, jak ze dne na den odstěhovali několik miliónů lidí a jak ty lidi potom žili. Ze dne na den byli bez domova, bez všech věcí, nemohli si sebou nic vzít. Kam šli, kde bydleli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rerere píše:
Prej tam rostou óóóbrovský hřiby
Tak to prej v tom 86 rostly i u nás. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jé já bych tam taky ráda jela zajímají mě hodně opuštěné budovy atd. na netu už mám zkouknuté snad všechny fotky
ale zajímalo by mě na kolik takovej " výlet" do Černobylu vyjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky by me zajimala cena..akorat vim, ze s cestovkou je to nejdrahzsi, jako ostatne vsechno. vyhodnejsi je jet vlakem, a nejlip vychazi autem, pohodli, soukromi, samozrejme mam na mysli jistou skupinku lidi cca 8lidi.ja by h tostrelila odhadem na nijakych 50_60 tisic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabki píše:
Taky by me zajimala cena..akorat vim, ze s cestovkou je to nejdrahzsi, jako ostatne vsechno. vyhodnejsi je jet vlakem, a nejlip vychazi autem, pohodli, soukromi, samozrejme mam na mysli jistou skupinku lidi cca 8lidi.ja by h tostrelila odhadem na nijakych 50_60 tisic.
tak já už se to dočetla 270 Eur 2 dny v černobylu na první stránce je odkaz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je zhruba14 tisic.ale ja myslela cely vylet na kolik vyjde. cesta, nocleh, tech 270ecek je jen asi pruvodci za skouknuti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabki píše:
Tak to je zhruba14 tisic.ale ja myslela cely vylet na kolik vyjde. cesta, nocleh, tech 270ecek je jen asi pruvodci za skouknuti.
To je celková cena i s noclehem a jídlem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabki Já to pochopila, že těch 270 je za kompletní dvou (nebo kolik to tam píšou) denní výlet z Kyjeva… takže připočíst cestu do Kyjeva a zpět, nějaké ubytování a jídlo tam, plus se asi ještě někam podívat, protože jen tak na otočku by ta cesta vyšla draho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak kluci, co tam jeli na vlastní pěst, utratili sakumprask asi 6000Kč. Jako neblaznete, je to Ukrajina, ne ostrov v tichomoří. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jako chtít se toulat po Pripjati dva dny, je proste nerozum. Sice tam skupinky bláznu podnikají ledacos, ovšem součásti takové vypravy se skutečně nehodlam stát. Za mě rozhodne připočítat cenu dozimetru, bez vlastního bych nejela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MaDoRaBe píše:
@patlamatlaxy A mohu se zeptat, co od toho konkrétně ty očekáváš?
Mimochodem, zrovna Rudý les bych moc nepokoušela, úroveň radiace je tam stále vysoká (jen že je o něm zmíňka na tebou uvedených stránkách…
Jednoduše taková místa vyhledávám. Čtu o nich a pak je navštěvuji. Zkrátka se zajímám o tu negativní historii - co jsme prostě pos…! Přemýšlím pak proč, co kdyby, jaké to bylo, jaké by to bývalo… Docela mi vadí, jak se lidi neustále ohání radiací a nezjistí si přesné informace. Odkaz, který jsem zde dala, je pouze orientační, existuje mnoho podobných. Asi před dvěma lety jsem našla jednu českou skupinu, kteří tam pořádají výlety, ale nemůžu to najít - s nimi jsme tam chtěla jet. Nicméně není to tak drahé. Rozhodně bych tam jela bez dítěte, to dá rozum! Poprvé jsme o cestě začala uvažovat po přečtení knihy Tvrtka Vujity-Peklo. Doporučuji!
- Citovat
- Upravit
Holky tak jedeme -D se domluvíme a vyrazíme
Auto mám, jsem zvyklá řídit dálkové trasy
Ode mě je to nějakých 1100 km, což není žádná tragédie
budou zážitky ![]()
- Citovat
- Upravit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
Tak já miluju všelijaký opuštěný místa, města.. Je to moje úchylka. Můj muž mě naštěstí chápe a láká ho to taky. Ostatní o tom vědět nemusejí