Pripjať, Černobyl

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1211
29.10.13 19:48

Jsem cetla v tom odkazu co je na prvni strane ze pruvodce je podminka. vysetreni u doktora-nutnost, vystavi potvrzeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
29.10.13 19:48
@gabki píše:
Jsem cetla v tom odkazu co je na prvni strane ze pruvodce je podminka. vysetreni u doktora-nutnost, vystavi potvrzeni

To zmáknem :-) Jsme holky šikovný :-)

• Citovat
  • Upravit
Lindsay15
29.10.13 19:51

@maminka189 Povolení určitě…Na stránce co jsem tu dávala odkaz dělají exkurze a zařídí i povolení ;)

• Citovat
  • Upravit
8523
29.10.13 19:53

Tak koukám na ty fotky a říkám si, kolik je tam železa. Být to někde u nás, tak by to už všechno bylo dávno odtahaný do sběru. :lol:
A docela by mě zajímaly příběhy konkrétních lidí, co tam žili a museli se odstěhovat. Kam šli bydlet, prostě jak to pak měli dál.
Nevíte o nějakých stránkách, kde bych se o tom mohla dočíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
29.10.13 19:55

@PetraJ Prý je možnost si promluvit se starousedlíky co bydlí v Kyjově :think: Jinak proto to tam hlídají vojáci, aby se nic neodneslo ;)

• Citovat
  • Upravit
18305
29.10.13 19:58
@Lindsay15 píše:
@PetraJ Prý je možnost si promluvit se starousedlíky co bydlí v Kyjově :think: Jinak proto to tam hlídají vojáci, aby se nic neodneslo ;)

To asi není myšlený Kyjov na okrese Hodonín… Oni totiž Ukrajinci vyslovují název svého hlavního města taky jako „Kyjov“, i když ho píšou „Kyiv“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
29.10.13 19:59

@Jura007 To vážně není on ;) A myslela jsem ten Ukrajinský samozřejmě ;) Prý jsou tam lidi co se z Prypyati odstěhovali a stále tam žijí, tak je po domluvě možné si s nima promluvit… Jenže neumím Rusky :,(

• Citovat
  • Upravit
18305
29.10.13 20:05

@Lindsay15 Zato já mluvím rusky stejně dobře jako česky a slovensky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.10.13 20:07

A ještě doplňující info: na jedné lesní mýtině u Pripjati je „hřbitov vrtulníků“. Je tam odstavená veškerá technika, která byla použitá při hašení hořícího reaktoru… No tam bych ale nelezl, tam musí být radiace jak v Hirošimě po výbuchu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
29.10.13 20:13

@Jura007 To je super ;) No jo, za mě už Ruština povinná nebyla, bohužel :|

• Citovat
  • Upravit
18305
29.10.13 20:22

Tak jsem ještě trošku googlil - a myslím, že by vás mohlo zajímat toto Detailama o použití techniky „Ministerstva pro mimořádné situace“ vás zatěžovat nebudu, ale spodní půlka té inzerované stránky stojí fakt za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
29.10.13 20:34
@MaDoRaBe píše:
Bez lidí - je to slušná ukázka toho, jak by se planetě bez nás vedlo, evidentně by prosperovala velmi dobře…

Zrovna Černobyl mě neláká, ale jinak tě chápu. Měla jsem kdysi možnost strávit nějaký čas v Doupově a je opravdu úžasný, co příroda dokáže v relativně krátkém čase udělat s lidmi opuštěným místem, jak si ho přetvoří zpátky na divočinu a jenom podle nepatrných známek poznáš, že to není nedotčená krajina.
Z tohohle pohledu by mě Černobyl možná zajímal, ale spíš tak za dalších tři sta až pět set let, až se to tam trošku víc vyvětrá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
29.10.13 20:39

@Bersaba Prý stačí 150 let než je míra radiace pro člověka únosná. Po těch letech prý plánujou zbourat město a vystavit nové :think:

• Citovat
  • Upravit
4637
30.10.13 05:56

No já koukam, ze nakonec odjedete beze mě, jak jste se pěkně začali zajímat. ;) :lol:
Hodně lidi (tuším víc než polovina) z Pripjati se prestehovalo do města Slavutyc, které bylo postaveno prave pro ně po katastrofe. V Zóně bydli několik desítek lidi, především starsich.

Příspěvek upraven 30.10.13 v 06:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
30.10.13 06:02

@Jura007 chlap by byl asi na tu cestu fajn. ;)
Jak jsi psal o té technice, já mám porad před očima zabery z hašení reaktoru, vlivem radiace velmi „blikající“ zabery a jak tam jeden z vrtulniku spadnul. Hrozné, chudaci hasici, vojáci. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.