Pripjať, Černobyl

• Fotoalbum (4)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4637
28.10.13 06:10

Pripjať, Černobyl

Najde se tu někdo, kdo si nechal dát štempl od lékaře, zakoupil dozimetr a vypravil se do „Zóny“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
patlamatlaxy
28.10.13 06:32

Tak to jsem zvědavá, zda tu někdo takový je! já to měla v plánu, ale pak přišlo těhotenství…do budoucna tam ale určitě pojedu!

• Citovat
  • Upravit
10650
28.10.13 06:47

Určitě tam žije horda zmutovanejch magorů, co na vás číhaj za každym rohem a místní průvodci jsou s nima spřažený a občas jim dopřejou turistickou hostinu..
Můžu se jen zeptat co vede člověka k tomu, aby toužil navštívit tohle místo? A není to útok předem podotýkám…mě osobně by tam nedostal nikdo ani párem volů natož ještě abych za to platila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
28.10.13 06:54

@patlamatlaxy A mohu se zeptat, co od toho konkrétně ty očekáváš? ;)
Mimochodem, zrovna Rudý les bych moc nepokoušela, úroveň radiace je tam stále vysoká (jen že je o něm zmíňka na tebou uvedených stránkách… ;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
28.10.13 07:19

@Tuco Důvodů je asi několik. Ekologické - opravdu mě fascinují kompenzační mechanismy přírody, která tam navzdory katastrofě bují, daří se tam mnoha rostlinným i živočišným druhům.
Memento - celá ta oblast je jedno velké varování před neuváženými kroky, které nás, jako lidstvo, mohou velmi rychle smazat z povrchu planety. Ukazuje, jak jsme vlastně maličcí, bezmocní.
Bez lidí - je to slušná ukázka toho, jak by se planetě bez nás vedlo, evidentně by prosperovala velmi dobře…
A už nekoukej na ty biáky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650
28.10.13 07:32

@MaDoRaBe No těch opuštěných míst je na světě celkem hodně…my taky máme ne? nějakej vojenskej prostor…ale tady by mě teda odrazovala ta radiace…
všechno vidět na vlastní oči nemusim…tohle mi přijde jako návštěva koncentráku…tam bych taky nejela…
To že by planeta bez nás prosperovala to je podle mě jasnej fakt…a jako důkaz bych spíš dala nějaký bohem zapomenutý místo kam lidi skoro nepřijdou a v minulosti ani nepřišli…a né místo zamořený radiací vinou lidí…
Mě se strašně líbily ty kosmický baráky v Thajsku myslim…vypadalo to jak létající talíře trochu…nedokončenej komplex obytnejch baráků…ale taky bych tam nejela…z obrázků mi to stačí..navíc myslim, že už to zbourali snad i…
No zajímavý, tyhle výpravy jsme spíš přisuzovala dobrodruhům chlapům a nebo ženským, co nemají zatím děti…mě to přijde jako hazard celkem…třeba ta radiace už tam není tak veliká, ale její kolem nás tolik v normálním životě tak proč to ještě zvyšovat zbytečně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
28.10.13 07:37

To me taky zajima, ja bych tam jednou rada zavitala taky, uvidime, jestli se to postesti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
28.10.13 07:44

To byh radši jela do severní koreii :mrgreen: tam je to zapomenutý víc než dost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
28.10.13 07:49

@Tuco no jo, tak kazdej je jinej ze ;)
me Cernobyl proste fascinuje a chtela bych ho videt, pokud mozno nez zastresi ten stary sarkofag, sice by mi cvakala prdelka strachy, ale byl by to neuveritelny zazitek.. akorat bych nebyla blazen, abych slapala na pudu, jedine chodnik nebo silnice, to se zas mam trochu rada, nez abych si dala dobrovolne a zbytecne kopu radiace navic..
a jodovy tablety s sebou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
28.10.13 07:57
@MaDoRaBe píše:
@Tuco Důvodů je asi několik. Ekologické - opravdu mě fascinují kompenzační mechanismy přírody, která tam navzdory katastrofě bují, daří se tam mnoha rostlinným i živočišným druhům.
Memento - celá ta oblast je jedno velké varování před neuváženými kroky, které nás, jako lidstvo, mohou velmi rychle smazat z povrchu planety. Ukazuje, jak jsme vlastně maličcí, bezmocní.
Bez lidí - je to slušná ukázka toho, jak by se planetě bez nás vedlo, evidentně by prosperovala velmi dobře…
A už nekoukej na ty biáky. ;)

Jsi moje krevni skupina. Taky touzim navstivit toto misto a chci jit az primo k elektrarne. S pruvodcem ci bez. Jen jsem nechtela jet sama, jelikoz v okoli nikoho nemam, kdo by jel taky, tak jsem cestu prozatim odlozila :)

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
28.10.13 07:59
@Tuco píše:
Určitě tam žije horda zmutovanejch magorů, co na vás číhaj za každym rohem a místní průvodci jsou s nima spřažený a občas jim dopřejou turistickou hostinu..
Můžu se jen zeptat co vede člověka k tomu, aby toužil navštívit tohle místo? A není to útok předem podotýkám…mě osobně by tam nedostal nikdo ani párem volů natož ještě abych za to platila…

Prosimte prestan zrat ty sci-fi magoriny :mrgreen: evidentne ti to nedela dobre :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
ncc1701/1
28.10.13 08:01

Tak zrovna vcera postoval kamarad na FB fotky z Cernobylu, prave tam je. Ucel cesty neznam, ale pusobi to na me nejak strasidelne. :)

• Citovat
  • Upravit
947
28.10.13 08:04

Taky bych tam ráda jela.
Důvod?
Vystudovala jsem chemii a farmaceutickou výrobu, takže jsem se o tom xkrát učila, a ráda bych to viděla, ale nemám odvahu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
28.10.13 08:06

@Tuco Pripjat je nazorna ukázka toho, jak by svět vypadal nějakých třicet let po nahlem zmizení lidstva. Lze tam vysledovat, jak rychle naše obydlí zaberou stromy, tráva, zvěř. Po jaké době povetrnostni podmínky vymazou veškeré stopy po našem druhu.
Radiace tam samozřejmě vyšší je (více uvnitř budov), je potřeba mít ten měřicí přístroj a nelézt do nejvíce zamorenych míst (kupříkladu ten Rudý les, Ruske kolo…), nehrabat se v půdě, nesahat na věci (v žádném případe nic neodnaset).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
28.10.13 08:11

A Severní Koreu bych moc nedrazdila, ti blázni jsou schopni udělat Pripjat z pulky Země.

V Osvetimi jsme byli také, respektive v Osvetimi II - Brezince, nemám odtamtud jedinou fotku, to proste neslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.