Pripjať, Černobyl
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Bersaba píše:
Zrovna Černobyl mě neláká, ale jinak tě chápu. Měla jsem kdysi možnost strávit nějaký čas v Doupově a je opravdu úžasný, co příroda dokáže v relativně krátkém čase udělat s lidmi opuštěným místem, jak si ho přetvoří zpátky na divočinu a jenom podle nepatrných známek poznáš, že to není nedotčená krajina.
Z tohohle pohledu by mě Černobyl možná zajímal, ale spíš tak za dalších tři sta až pět set let, až se to tam trošku víc vyvětrá.
No jako někdejší voják základní služby můžu zodpovědně říct: na Doupově jsou jenom dva druhy počasí - zima a ku. evská zima. Jinak souhlas…
(A náš četař kdysi prohlásil: „Já nechápu, jak se ti lampasi na Doupově orientujou, zjevně jim musel narůst nějaký zelený orientační smysl…“ To bylo dávno před vynálezem zvaným GPS.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 píše:
To asi není myšlený Kyjov na okrese Hodonín… Oni totiž Ukrajinci vyslovují název svého hlavního města taky jako „Kyjov“, i když ho píšou „Kyiv“
tam jsem byla o vikendu a Cernobyl jsem nepotkala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jura007 Já na Doupově nesloužila, takže na něj mám jen hezké vzpomínky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@St. Estephe píše:
Najde se tu někdo, kdo si nechal dát štempl od lékaře, zakoupil dozimetr a vypravil se do „Zóny“?
tak toto by mě opravdu mega zajímalo…dostala jsem zájezd jako dárek, jenže v té době jsem netušila, že su těhotná… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, ráda bych obnovila diskuzi. Byla tady nějaká žena, která jela do Černobylu a krátkou dobu (cca 2 měsíce) poté otěhotněla? Máme tam jet s mužem oba a chceme hned poté otěhotnět
Tak mě to zajímá. Díky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beronika píše:
Ahojte, ráda bych obnovila diskuzi. Byla tady nějaká žena, která jela do Černobylu a krátkou dobu (cca 2 měsíce) poté otěhotněla? Máme tam jet s mužem oba a chceme hned poté otěhotnětTak mě to zajímá. Díky!
Pochybuju, ze se manželovi po Černobylu podaří otehotnet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beronika : ahojky, byla jsi v Černobylu? my se tam letos chystáme, ale nejsme si jisti, zda to za tu cenu stojí…
nebo nebyl někdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PupuP já byla asi před dvěma lety, dvě noci jsme pobyli v kyjevě, pak noc v černobylu, i s letenkama to nevyšlo za moc a bylo to úplně super, jstl itě to zajímá, tak doporučuji, určitě aspoň dvoudenní zájezd, včetně Pripjati, Dugy apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janee19 : já bych chtěla jen jednodenní, ale ta cena mi přijde docela vysoká. a prý je tam problém se záchodama, že tam nikde nejsou v tý zóně… a já trpím na průjmy ze stresu, takže nevím, jak bych to udělala. nepamatuješ si na tohle? dá se to přežít i s těmito obtížemi? jinak spíš partner mě právě přemlouvá, abychom tam jeli. máme koupený kijev zatím jen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PupuP píše:
@Janee19 : já bych chtěla jen jednodenní, ale ta cena mi přijde docela vysoká. a prý je tam problém se záchodama, že tam nikde nejsou v tý zóně… a já trpím na průjmy ze stresu, takže nevím, jak bych to udělala. nepamatuješ si na tohle? dá se to přežít i s těmito obtížemi? jinak spíš partner mě právě přemlouvá, abychom tam jeli. máme koupený kijev zatím jen.
a od koho to máte vybrané? kamarád byl na jednodenním a je to jak z rychlíku, ale zase byli na obědě přímo v jídelně u elektrárny
my měli všechno důkladně, včetně návštěvy místních apod. Záchody tam nejsou, vlastně tam není nikde nic, co můžeš použít, protože buď tam nesmíš (např. v okolí elektrárny až na pomník nevystoupíš z auta), nebo tam nikdo nežije a je to 30 let nepoužívané… každopádně Pripjať apod. je pěkně zarostlá, takže příroda to vždy jistí
pokud byste nakonec jeli přes noc, je normálně zázemí ve vesnici Chernobyl, je tam penzion ve kterém návstěvníci bydlí, tam jsme byli na oběd a přes poledne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janee19 :2 dny urcite ne, to je na nas moc drahe a mame koupeny uz 3denni kyjev tak aby nam zbylo neco prave i na pamatky v kyjeve… jeli bychom s nejakou zahranicni agenturou s vykladem v anglictine, ktera ma dobry recenze na tripadvisor.
Takze se zachody blby? Ach jo… fakt nevim, co s tim
ja bych tam i chtela, ale tohle je na prd ![]()
Dekuju za informace… nepamatujes si kolik vas to tenkrat stalo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PupuP teď jsem to hledala, samotný chernobyl byl za 560EUR, ale měli jsme zaplaceného českého průvodce. Pak to nějak nevyšlo, dostali jsme anglického a slevu 100EUR.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janee19 :dekuji, ja nasla jednodenni za 90 eur a i tak mi to prislo hodne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.