Pripjať, Černobyl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
30.10.13 20:04
@Bersaba píše:
Zrovna Černobyl mě neláká, ale jinak tě chápu. Měla jsem kdysi možnost strávit nějaký čas v Doupově a je opravdu úžasný, co příroda dokáže v relativně krátkém čase udělat s lidmi opuštěným místem, jak si ho přetvoří zpátky na divočinu a jenom podle nepatrných známek poznáš, že to není nedotčená krajina.
Z tohohle pohledu by mě Černobyl možná zajímal, ale spíš tak za dalších tři sta až pět set let, až se to tam trošku víc vyvětrá. :mrgreen:

No jako někdejší voják základní služby můžu zodpovědně říct: na Doupově jsou jenom dva druhy počasí - zima a ku. evská zima. Jinak souhlas…
(A náš četař kdysi prohlásil: „Já nechápu, jak se ti lampasi na Doupově orientujou, zjevně jim musel narůst nějaký zelený orientační smysl…“ To bylo dávno před vynálezem zvaným GPS.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
30.10.13 20:07
@Jura007 píše:
To asi není myšlený Kyjov na okrese Hodonín… Oni totiž Ukrajinci vyslovují název svého hlavního města taky jako „Kyjov“, i když ho píšou „Kyiv“

tam jsem byla o vikendu a Cernobyl jsem nepotkala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
30.10.13 20:22

@Jura007 Já na Doupově nesloužila, takže na něj mám jen hezké vzpomínky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.15 11:21
@St. Estephe píše:
Najde se tu někdo, kdo si nechal dát štempl od lékaře, zakoupil dozimetr a vypravil se do „Zóny“?

tak toto by mě opravdu mega zajímalo…dostala jsem zájezd jako dárek, jenže v té době jsem netušila, že su těhotná… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
2.4.18 19:33

Ahojte, ráda bych obnovila diskuzi. Byla tady nějaká žena, která jela do Černobylu a krátkou dobu (cca 2 měsíce) poté otěhotněla? Máme tam jet s mužem oba a chceme hned poté otěhotnět :) Tak mě to zajímá. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24671
2.4.18 19:39
@beronika píše:
Ahojte, ráda bych obnovila diskuzi. Byla tady nějaká žena, která jela do Černobylu a krátkou dobu (cca 2 měsíce) poté otěhotněla? Máme tam jet s mužem oba a chceme hned poté otěhotnět :) Tak mě to zajímá. Díky!

Pochybuju, ze se manželovi po Černobylu podaří otehotnet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
2.4.18 21:17

@stock diky za „prinosny“ komentář ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24671
2.4.18 21:22
@beronika píše:
@stock diky za „prinosny“ komentář ;)

Neni zac :kytka: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
1.5.19 21:22

@beronika : ahojky, byla jsi v Černobylu? my se tam letos chystáme, ale nejsme si jisti, zda to za tu cenu stojí…
nebo nebyl někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2824
1.5.19 21:33

@PupuP já byla asi před dvěma lety, dvě noci jsme pobyli v kyjevě, pak noc v černobylu, i s letenkama to nevyšlo za moc a bylo to úplně super, jstl itě to zajímá, tak doporučuji, určitě aspoň dvoudenní zájezd, včetně Pripjati, Dugy apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
1.5.19 21:36

@Janee19 : já bych chtěla jen jednodenní, ale ta cena mi přijde docela vysoká. a prý je tam problém se záchodama, že tam nikde nejsou v tý zóně… a já trpím na průjmy ze stresu, takže nevím, jak bych to udělala. nepamatuješ si na tohle? dá se to přežít i s těmito obtížemi? jinak spíš partner mě právě přemlouvá, abychom tam jeli. máme koupený kijev zatím jen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2824
1.5.19 21:58
@PupuP píše:
@Janee19 : já bych chtěla jen jednodenní, ale ta cena mi přijde docela vysoká. a prý je tam problém se záchodama, že tam nikde nejsou v tý zóně… a já trpím na průjmy ze stresu, takže nevím, jak bych to udělala. nepamatuješ si na tohle? dá se to přežít i s těmito obtížemi? jinak spíš partner mě právě přemlouvá, abychom tam jeli. máme koupený kijev zatím jen.

a od koho to máte vybrané? kamarád byl na jednodenním a je to jak z rychlíku, ale zase byli na obědě přímo v jídelně u elektrárny :lol: my měli všechno důkladně, včetně návštěvy místních apod. Záchody tam nejsou, vlastně tam není nikde nic, co můžeš použít, protože buď tam nesmíš (např. v okolí elektrárny až na pomník nevystoupíš z auta), nebo tam nikdo nežije a je to 30 let nepoužívané… každopádně Pripjať apod. je pěkně zarostlá, takže příroda to vždy jistí :) pokud byste nakonec jeli přes noc, je normálně zázemí ve vesnici Chernobyl, je tam penzion ve kterém návstěvníci bydlí, tam jsme byli na oběd a přes poledne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
1.5.19 22:02

@Janee19 :2 dny urcite ne, to je na nas moc drahe a mame koupeny uz 3denni kyjev tak aby nam zbylo neco prave i na pamatky v kyjeve… jeli bychom s nejakou zahranicni agenturou s vykladem v anglictine, ktera ma dobry recenze na tripadvisor.
Takze se zachody blby? Ach jo… fakt nevim, co s tim :( ja bych tam i chtela, ale tohle je na prd :think:
Dekuju za informace… nepamatujes si kolik vas to tenkrat stalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2824
1.5.19 22:11

@PupuP teď jsem to hledala, samotný chernobyl byl za 560EUR, ale měli jsme zaplaceného českého průvodce. Pak to nějak nevyšlo, dostali jsme anglického a slevu 100EUR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
1.5.19 22:13

@Janee19 :dekuji, ja nasla jednodenni za 90 eur a i tak mi to prislo hodne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.