Příplatek navíc u Prevenaru?

Rose-k
28.2.11 12:16

Příplatek navíc u prevenaru?

Ahoj
Musím se zeptat..
Dneska jsme byli na posledním očkováním Prevenaru,po naočkování jsme platily ještě doplatek 100,–tak jsem byla zaskočená a malá tam lítala jak drak,sestra pospíchala tak jsem se zapomněla zeptat jako za co ještě ta stovka??? 8-o Jako,že jsem platila plně všechny vakcíny už neřeším páč máme prostě smolíka,že jsme únor 2009,ale jako proč ještě tenhle doplatek,to mi přijde jako fakt už moc,nebo to bylo jako za to,že sestra vzala jehlu do ruky a naočkovala malou :roll: :nevim: platil jste to taky někdo??U předchozích vakcín jsme neplatily nic,tak mě to jen zajímá :think:

Příspěvek upraven 28.02.11 v 12:49

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kac
5049
28.2.11 12:19

měla jsi prevenar 13 a tam je doplatek.
Různí Dr. různé doplatky u nás okolo 350 :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
28.2.11 12:22

U nás je za Prevenar 13 doplatek 300kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
28.2.11 12:26

ahoj ta verze prevenaru ktery se nedoplaci je prevenar6, u nas se u prevanaru 13 doplaci 500kc kazde ockovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
28.2.11 12:30

Možná to zakladatelka myslela tak, že malé dávala Prevenar už dřív, než začal být proplácen pojišťovnou (+ ten doplatek), takže si celou vakcínu musela platit sama a nechápe těch 100Kč? Jestli jsem to pochopila správně, tak je to poplatek doktorce. My taky platíme za nepovinné očkování 100Kč doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
28.2.11 12:32
barah píše:
Možná to zakladatelka myslela tak, že malé dávala Prevenar už dřív, než začal být proplácen pojišťovnou (+ ten doplatek), takže si celou vakcínu musela platit sama a nechápe těch 100Kč? Jestli jsem to pochopila správně, tak je to poplatek doktorce. My taky platíme za nepovinné očkování 100Kč doktorce.

Přesně tak.Já platím vakcínu v plný částce a nevím za co ještě ta 100,.???Nikdy předtím jsem to neplatila :think:

• Citovat
  • Upravit
1712
28.2.11 12:34

My jsem to taky nikdy neplatili, doktorka si o to neřekla, ale naposledy, když jsme dávali nepovinné, to chtěla. Má to ale vypsané v čekárně, za co se platí, tak jsem ani překvapená nebyla. Vaše by to měla mít taky někde vypsané, ať rodiče vědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.2.11 12:41

Ahoj. Dopadla jsem stejně, ale já to věděla dopředu,páč to má paní doktorka vyvěšené na dveřích a navíc po aplikaci znovu vysvětlila. Problém je ten, že plně hrazený pojišťovnou je jen Prevenar 6, ale ten už se nevyrábí a nedistribuuje, takže kdo chce rozočkované doočkovat, musí dát Prevenar 13 (jestli jsem popletla čísla, tak se omlouvám, tohle si přesně nepamatuju), ale ten je už s doplatkem. Já platila víc, tuším necelé tři stovky.

Mně osobně to přijde trochu jako podraz, protože jednou jsme rozočkovali v domnění, že je to hrazené plně. Ale vím, že pediatr za to nemůže, takže jsem mlčky zaplatila a neřešila to. Starší dceři jsem hradila Prevenar plně, což bylo nesrovnatelně víc, takže jsem ráda i za tohle a mladší bych nechala očkovat, i kdybych taky musela plně hradit já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.2.11 12:44

Poplatek za aplikaci (u nás tuším 50Kč) by se u hrazených očkování platit neměl, takže si myslím, že jste platili očkovací látku, než poplatek za to, že to dítěti doktorka píchla. :nevim:

Pokud někdo neplatil vůbec, řekla bych, že doktorka měla ještě staré zásoby a vy štěstí  :wink: .

Mně doktorka řekla, že takhle má Maruška aspoň očkovací látku rozšířenou, takže kdybychom cestovali do exotických zemí, bude víc chráněná  :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
28.2.11 12:44

Právě jsem si ničeho nevšimla no a kdyby nebyl u sestry takovej chaoz tak bych se taky zeptala,takhle jsem se ktomu nedostala..Mě nejde otu stokorunu jako takovou,ale za Prevenar se platí dost velká pálka když sečtu všechny vakcíny tak to je pomalu na dovolenou :roll: :-) tak nechápu proč mám ještě doplácet takhle,fakt nevěděj jak by na těch dětech už rejžovaly :-?

• Citovat
  • Upravit
Rose-k
28.2.11 12:47

Jj v lékárně měli ještě zásoby Prevenaru7 :wink: takže to je teda za naočkování??To je mazec… :nevim:

Příspěvek upraven 28.02.11 v 12:52

• Citovat
  • Upravit
10895
28.2.11 12:49

Máme to taky tak, povinné očkování je bez platby ale ty co si platíme sami…tj. pro nás třeba Prevenar a klíšťovka atd. se platí 100 kč za aplikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
28.2.11 12:51
Loffda píše:
Máme to taky tak, povinné očkování je bez platby ale ty co si platíme sami…tj. pro nás třeba Prevenar a klíšťovka atd. se platí 100 kč za aplikaci.

aháá tak už jsem doma :-) nj divím se, protože jsem to nikdy neplatila,a tohle je ta poslední 4vakcína.

• Citovat
  • Upravit
11966
28.2.11 13:04

To je poplatek za píchnutí vakcíny, taky platíme u nepoviného očkovaní, za každé podaní 100kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
28.2.11 13:47

Já platila za každou vakcínu prevenaru 13 doplatek 300,– a za 14 dní budu zas. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek