Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky
holky potřebuji poradit.Mám 5měsíčního synka a včera jsme byli na druhým očkování prevenaru.Po prvním očkování měl příznaky horečky,ale jen chvilku a bylo po všem.A při druhém neměl horečku ale za to skoro celou noc nespal a byl takový nevrlý a každou chvilku knoural takže sem skoro vubec nespala a dneska už to začíná na novo.Už vubec nevim co snim?A všimla sem si,že na stehýnkách po vpichu to má takové tuhé a trochu oteklé a ráno to měl malinko zapáléné,ale ted už mi to nepřišlo.Chudinka nemuže vubec pořádně usnout,myslíte že je to spusobeno tím očkováním?vubec nevím co mám dělat ![]()
To ho muze bolet po tom vpichu. Moje deti teda reakce na prevenar nemely, ale taky mi Dr. po ockovani rikal, ze mam ve vanicce ten vpich jako trochu masirovat. Tak nevim, jestli to pomuze.
tak lokální reakce v místě vpichu v podobě boule a zčervenání je velice častá reakce u mnoha očkování
Max chladit, časem vymizí (po hexe se holce dělala boule týden přes celý stehno a další 2-3mizela)
Jinak očko některé děti rozhodí celkově (nám v 6m druhá hexa podělala spaní)
Ahoj maminky, chci se zeptat v říjnu máme jít na první očkování hexou a chci dát malému i sinflorix, protože mám dceru která chodí do školky a bude nosit různé viry, ale uvažuju jestli to dát dohromady s hexou nebo dát odstup od hexy aspoň 14dní
poraďte
První vakcínu malej dostal hexu a když ji snesl dobře, píchali jsme pak dohromady hexu a prevenar. Snesl to stejně jako samotnou hexu, ale samozřejmě záleží na dítěti. A i se poraď s doktorkou. Některá doktorka dělá to, že nepíchá vakcíny dohromady, ale třeba co dva týdny je střídá.
@verunka84 určitě ne dohromady, když budemít reakci tak se nebude vědět z čeho navíc do tak malého tělíčka je to moc velký zásah ![]()
@verunka84 prosím počkej minimálně do půl roku synka s očkováním a nic navíc nedávej. Jestli kojíš tak malý jakoukoliv nemoc, vyrózu zvládne díky protilátkám od tebe.Jo a nemusíte dávat Hexu. Maminy s této diskuze Ti rády poradí.
My jsme měli poprvé jen hexu a poté již hexu a prevenar dohromady a vše bylo v pořádku
U nás to bylo v pohodě, první hexa a prevenar dohromady a malej měl jen lehce zvýšenou teplotu. Druhá, třetí i čtvrtá dávka byla úplně bez teploty.
Hlavně ne dohromady
i v příbaláku máš napsáno min. 14dní počkat. Ti doktoři jsou jak blbí, že to očkujou dohromady. ![]()
@Jenver No právě dr to chce dohromady, tak jí řeknu že chci od toho 14dní odstup minimálně
Dcera byla očkovaná až v roce prevenarem ale tím že malá chodí do školky tak radši malého nechám už teď ![]()
Ahoj, ja sem se rozhodla dat taky k hexavakcine jeste synflorix, ale po cteni hodne clanku a diskuzi jsem se rozhodla nechat to pichat po 14 dnech, idkyz mi to dr rozmlouala, ze to dite ma pak z toho mnohem vetsi trauma, nez kdyz to dostane najednou, tak jsem si stala za svym a budu chodit do toho 6 mesice po 14 dnech, ale podle me lepsi ![]()