příprava na laparoskopii

48
17.9.09 14:15

příprava na laparoskopii

Zdravím holky,je mezi vámi některá,která podstoupila laparoskopii v Jesenické nemocnici? nastupuji tam 29.září,tak jsem chtěla vědět případné vaše zkušenosti.moc se bojím.jdu na diagnostickou laparoskopii z důvodu déletrvajícího(asi přes půl roku) pobolívání v podbřišku.ultrazvukem se na nic nepřišlo,tak proto.navíc chci i otěhotnět,tak doufám,že se pak zadaří.L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12332
17.9.09 14:21

leuš - já mám za sebou LPS 3× a v jesenické ani jednou, ale bylo to ve 2 zařízeních

neboj se ničeho, není důvod, prohlédnou ti trubky, jestli nemáš srostlé vejcovody, jestli nemáš endometriózu - to by mohla být ta příčina bolesti :roll: a přidají ti k tomu i hysteroskopii? rozhodně doporučuju - to se kouknou při jednom i na dělohu, jestli je OK :wink:

jsou zařízení, kde tě pustí po LPS za 24 hodin, v nemocnici si tě často opečovávají déle tak 3-5 dní, pak jsi ještě chvilku doma a většinou po 14 dnech není problém jít do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
17.9.09 14:27

jo a tady si určitě počteš co a jak :wink:

https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
17.9.09 14:34

Borisko,dekuju za odpověď.Hysteroskopii mi dělat nebudou-mám v lékařské zprávě napsáno,že budou dělat LPSK+chromopertubace ev adhesiolyzis (nevím,jestli to znamená event.zprůchodnění).takže asi tak.děkuji i za odkazy.pa.L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
17.9.09 14:38

leuš - když budeš s dr. mluvit - určitě se ho na tu hysteroskopii zeptej, byla by to věčná škoda jí neudělat, ty o ničem vědět nebudeš, budeš v rauši :D a pak bys třeba na ní musela za pár měsíců :roll: (protože takový myom či polyp v děloze může bránit otěhotnění - a takhle se odstraní a je to :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
17.9.09 14:44

Ahoj, také jsem byla na diagnostické LPS. Měla jsem uplně stejný problém, několikaměsíční bolesti v podbřišku. Můj gyndr provádí LPS i s chirurgem, což byla výhoda. Při laparce přišli na to, že mám v chronickém zánětu slepé střevo, tak ho chirurg rovnou odsranil. Na UTZ na nic nepřišli.
Chtěla jsem taky těhotnět, takže rovnou udělali i průchodnost vejcovodů. Pak jsem měla jet asi za tři měsíce do lázní, ale stihla jsem před odjezdem otěhotnět, takže jsem nakonec nejela nikam.
Tak držím palce a není se čeho bát, bylo to v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
17.9.09 14:51

Borisko,ještě jsem zapomněla napsát,že kromě toho pobolívání podbřišku mám i neskutečně zvětšený břicho (prostě nepřirozeně)-nikdy jsem to tak neměla,tak mě napadlo,abych nakonec neměla třeba i ten myom??L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
17.9.09 14:53

leuš - myom, někdě schovaná cysta, člověk nikdy neví, takhle ti prostě pomůžou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
18.9.09 06:59

Leuško , já ještě dodám, že pokud ti dělají jen tu diagnostiku a při ní žádný výkon (jako ostraňování endometriózy apod.) a nemáš náročné zaměstnání, tak můžeš jít do práce už 4. den po výkonu. Já jsem to tak měla a úplně v pohodě jsem to zvládla, ale jak říkám, záleží co ti nakonec budou dělat. Držím palce ať se objeví jen něco neškodného, odstraní to a ty v klidu otěhotníš.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex