Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, absolvovala jsem 1. ivf, problém je na straně manžela. U mě kromě hormonálního profilu se žádná jiná vyšetření nekonala. Která vyšetření bych měla absolvovat před dalšími pokusy? Hodně se tu píše o laparoskopii a vyšetření dělohy, ale nevím, jestli je to u mě nutné, když se to stejně ivf jakoby „obejde“. V car mi nikdo nic nenavrhnul, jsem zatím objednaná na genetiku, ale o to jsem si řekla sama. Někdy mám pocit, že o co si člověk nepožádá, nemá. Nechci jít do dalších pokusů a pozdě zjistit, že je u mě třeba něco, co se dalo zjistit už dříve.
Ahojky
Mandarinko ![]()
Urco bych sla do Laparky a IMUNO a GENETIKA.
Chapu jake mas pocity.. Ja jsem si take musela o vse rikat sama .
To by se z toho clovek zcvoknul.Takto se nam stalo,ze jsme za sebou meli 2IVF a teprv pote se zjistilo,ze u nas je chyba v GENETICE!!
Tak poradim-jdi do toho co nejdriv,at pak nejste prekvapeni jako my ![]()
Preji hodne zdaru J.
Co se tyka LAPAR.+HYS.- je to celkem dulezite vysetreni … Zjisti se zda nemas nejake srusty atd…
Ahoj Jíňo, díky. Já to klidně podstoupím, s tím problém nemám. Někdo by třeba řekl, že je to zbytečný, protože vejcovody při IVF stejně nepotřebuju
To už vyšetření dělohy pochopím.
Mandarinko , ono při laparoskopii nejde jen o průchodnost vejcovodů, ale taky jestli v nich není zánět, kdy vejcovod tzv. sactosalpinx produkuje látky bránící uhnízdění embrya při IVF. Pokud takové vejcovody jsou, je lepší je odstranit. Před LPS se podepisuje souhlas s jejich odnětím v tomto případě. Hysteroskopie je samozřejmě taky dobrá a udělají ti to s laparoskopií při jedné narkóze.
Další, jak psala Jíňa je imunologie a genetika.
jak to ze delali jen profil?? do dalsiho bych nesla bez imuna a genetiky, kazdopadne to ze je problem u manzi neznamena, ze neni taky u tebe, nechci strasit, ale ivf je moc draha sranda na to, aby se to jen tak zkouselo
ahoj - souhlas s ostatníma holkama - laparoskopie vejcovodů, hysteroskopie dělohy (můžeš tam mít polyp, který brání uhnízdění embryjka) a to neobejdeš IVF, stejně jako zánět ve vejcovodu, ten bude pořád ovlivňovat jeho uhnízdění - dělá se najednou, to bych brala jako podmínku, imunologie a genetika doporučuju nejpozději po 1. IVF
Holky, díky moc za rady. Já si to myslela a udělám to tak, že než půjdu do dalšího, určitě tahle vyšetření podstoupím. Jsem tak na 99% rozhodnutá, že zkusím tentokrát Reprofit.
Mandarinko , z Reprofitem jsou tu dobré zkušenosti, takže je to dobrá volba. Kam jsi chodila teď? Do Unicy?
Ahoj Mufino, chodila jsem na Obilňák, doposud jsem na ně slyšela celkem dobré reference. Každý chválí to, kde se zadaří, to je jasné.
Jo Obilňák je taky podle referencí dobrý, ale změna určitě neuškodí ![]()
Ahojky, a proc jsi se rozhodla zmenit Obilnak?? Ja jsem tam ted byla poprve na konzultaci a celkem me zklamali. Myslela jsem si, ze me poslou na nejaka dalsi vysetreni ale hned me chteji poslat na IUI i presto ze manzel je v poradku a u mne je take vse v poradku ![]()
Ahoj anonymní, no mě právě taky na žádný vyšetření neposlali a hned IVF. Nám nic jiného stejně nezbyde, o to nic, ale hned by mě teď po prvním neúspěšném hnali do dalšího a to jsem si vyloženě musela sama říct, že chci, aby manžel podstoupil nejrůznější vyšetření, aby se přišlo na to, proč má tak špatný spg. mě neposlali na nic, ani imuno, laparo, genetika, prostě nic. Za chvilku právě valím na genetiku, ale i to jsem si řekla. já potom ještě napíšu víc, jestli budeš mít zájem, teď už fakt musím.
Ahojky mandarinka, a kam te poslali na genetiku? A k jake dr. chodis? Ja jsem byla na konzultaci u dr. CAdove. O reprofitu jsem take premyslela ale bohuzel jsem u pojistovny se kterou nemaji smlouvu, ale uz jsem uvazovala ze bych i klidne pojistovnu zmenila…
Vsude u doktoru mam pocit, ze pokud si vylozene nereknes o nejake vysetreni, tak ti jej neudelaji
(Lucka-anonymni)
Ahoj Lucko, ta genetika se dela primo na Obilnaku. Vysledky budou do 8 tydnu a pak zase pujdem na konzultaci. Tak zase cekam, co na nas najdou. Doktorka me moc nepotesila, protoze rikala, ze i kdyby se zjistilo, ze pricina spatneho spg je v genetice, stejne s tim nic neudelaji. Nicmene taky rekla, ze tohle vysetreni se melo udelat uz pred prvnim ivf! Ale nas nikdo nikam neposlal. Vsichni te zenou do ivf, ale vysetreni nic.
Jeste k tomu Obilnaku dodam, cetla jsem ted na jedne diskuzi holek, co chodi primo na Obi, ze tam ted dost odchazi doktori a ti zbyvajici to asi nestihaji. Je tam nejaka nova mlada doktorka, ktera se teprve uci. Pak je tam Cadova, taky jsem k ni chodila, ta je skvela,vetsinou je tam ted ona, pak jeste Crha, ten toho moc nenamluvi. A pak je tam prednosta, profesor Ventruba a toho jsem vcera zahledla poprve, neco tam resil s nejakou dvojici a pak shanel, kde je volny ultrazvuk, ze jim ho hned udela. Takze jsem ziskala pocit, ze ten se venuje jen tem"vyberovym pacientum". Nechci tady nekoho poskozovat, treba je to blbost, ale me se takhlo nikdo nikdy nevenoval. Je to jen muj nazor. Jinde jsem zase cetla, ze embryologie tam neni nic moc, bohuzel tyhle informace jsem nasla az po. No me zavedli 5. den kultivace 6ti bunecne embryo, pritom museli vedet, ze je zrejme neco spatne, vyvijelo se hrozne pomalu. Omlouvam se za roman.