Příprava před deratizací štěnic

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.5.18 14:16

Příprava před dezinsekcí štěnic

Ahoj. Píšu raději anonymně, doufám, že prominete. Ráda bych se zeptala, co vše jste udělaly předtím, než přišel deratizátor na štěnice. Zatím peru všechno prádlo na 60, suším venku na sluníčku, skládám rovnou do pytlů a ty lepím. Co náhodou spadne, rovnou házím znova do pračky. (Jeden či dva pytle nechám volné pro věci, co budeme nosit mezi první a druhou dezinsekcí.) Jak jste postupovali s ostatními věcmi? Hračky, plyšáci, knihy, nábytek a podobně? Děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Doe_Jane
27.5.18 14:30
@Anonymní píše:
Ahoj. Píšu raději anonymně, doufám, že prominete. Ráda bych se zeptala, co vše jste udělaly předtím, než přišel deratizátor na štěnice. Zatím peru všechno prádlo na 60, suším venku na sluníčku, skládám rovnou do pytlů a ty lepím. Co náhodou spadne, rovnou házím znova do pračky. (Jeden či dva pytle nechám volné pro věci, co budeme nosit mezi první a druhou dezinsekcí.) Jak jste postupovali s ostatními věcmi? Hračky, plyšáci, knihy, nábytek a podobně? Děkuji moc.

neměla jsi dělat vůbec nic, po postřiku vyprat co jde na 60° a zbytek ti řekne deratizátor

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.18 14:41

@Doe_Jane Díky. Hračky, knížky, atp. nechám na pokoji. Deratizátor říkal ráno před deratizací svléknout postele, nechat na posteli všecky polštáře, peřiny a podobně. Z postelí povlečení vyprat na 60 nejmíň. Já už teď peru všecko na 60, i to co nemá být, dávám do pytle a po deratizaci to půjde znova. Peru jen věci, které jsme používali nebo třeba spadly na zem. Ostatní zatím nechávám ležet ve skříni. Ty, co už jsem vyprala, se mi moc do skříně vracet nechtějí, proto je dávám do pytle a ten zalepuji, což asi těm potvorám moc nevadí, každopádně vzít pak pytel a hodit to do pračky bude spíš jistější, že nějaká potvora nevypadne a neusadí se jinde… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.5.18 20:28

My jsme si štěnice dovezli z dovolené :zed: a tedy bylo to šílené. Nejdřív jsme museli vycázet nábytek a koberce. Vše to bylo prolezlé. Doteď si živě pamatuji, jak to vypadalo, když jsme ten nábytek rozdělávali, všude byly chotbyčky a hnízda 8o a i potom jsme se toho nezbavili po jednom postřiku. Muselo se to neustále opakovat, asi měsíc v kuse ob den. Jak dozrávaly vajíčka, tak ty ten postřik nezabil. Naštěstí jsme je měli jen v jednom pokoji, tak to nebylo tak nákladné, ale i tak…dodnes z toho mám noční můry.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.18 04:52

Tak toho se děsím, co se kde najde. Někde jsme se dívali a našli třeba larvičku nebo larvičky, ale někam jsem se až bála podívat, protože bych do návštěvy deratizátora nespala už vůbec. Už vymyšlíme i krizový plán pro případné vyhazování lina a postelí, což jsou dražší položky rozpočtu, takže nervy na pochodu o to víc… Bez skříní bych to klidně i vydržela nějaký čas, ale chodit na betonu doma se mi moc nechce (ani si nedovedu představit děti ve spojení s betonem doma :roll: ). Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.5.18 16:32

Lino by mělo být v pohodě, to z toho koberce bychom se jich nikdy nezbavili. Pod ním jsme měli korek a to už bylo v pohodě. Ty postele se opravdu museli vyhodit, to byl hnus v čem jsme spali. Ony ty potvory jsou schované nejčastěji v posteli a v okolním nábytku, aby pak, když spíš vylezli, pili krev a v případě nouze zase rychle zdrhli do úkrytu. My měli u hlavy péřáky s plyšáky, tak to taky šlo všechno pryč. To všechno byly skrýše a bylo to prolezlé. Nábytek, co byl dál zůstal. :) Přeju vám pevné nervy a ať se jich co nejrychleji zbavíte. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.6.18 19:06

Díky za podporu :) Zatím to vypadá docela dobře. Proběhl první postřik, určitě zabral, štípance jsou méně časté. Za tři týdny nás čeká druhý postřik. Tak doufám, že pak už bude klid. Jinak nic vyhazovat naštěstí nemusíme, prý to nebylo až tak hrozné :andel: Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.22 04:51

Dobrý den

Dobrý den jaké máte zkušenosti s firmou KPStar (jaksezbavitstenic.cz).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.22 21:54
@Anonymní píše:
Dobrý den jaké máte zkušenosti s firmou KPStar (jaksezbavitstenic.cz).

Zdravím.
Zítra to bude týden po desinsekci bytu od této firmy. Naštěstí jsem štěnice našla úplně v počátku ale i tak mě to stále děsí a špatně spím :roll: První postřik je proveden bez záruky, ne jak se na jejich stránkách píše. Druhý budu také platit, pokud se pro něj prý rozhodnu :think: Zatím to vypadá, že vše funguje jak má. Uvidím ještě v dalších dnech… 8o Ráda si také přečtu další zkušenosti s touto firmou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný