Příprava zamražených příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
příprava zamražených příkrmů
Zdravím, jak to ohříváte? V mikrovlnce? Ve vodní lázni? Máme v plánu to mrazit do kostek na led. Díky
H.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
já ohřívám v mikrovlnce, případně, když vytáhnu jídlo o den dříve, tak v kastrůlku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem příkrmy v mikrovlnce neohřívala, kostky jsem si vyndala dřív a stihly rozmrznout. Případně když jsem k nim něco vařila - brambory, rýži, tak to tím horkým taky rozmrzlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ohřívám v mikrovlnce. Vyndávám o den dřív, nechám rozmrznout a pak ohřeju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vytahuju večer nebo brzo ráno z mrazáku a před podáváním dorozmrazím v mikrovlnce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
gemmy píše:
ve vodni lazni, mikrovlnka nici vitaminy.....
fakt? To jsem nevěděla, nevíš na jakém principu??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no pokud to projde varem při vaření, tak těch vitamínů tam moc nezůstane ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Slyšela jsem cosi o mikrovlnném záření, i jsem někde četla nějaký článek, jenže už si zaboha nemůžu vzpomenout, co na tom bylo blbého
každopádně co mi z toho článku zůstalo, je to, že by se dětičkám ohřívat v mikrovlně nemělo kvůli oněm mikrovlnám
které pak nějak zůstávají v tom jídle či co… fakt už nevím přesně, co to bylo, každopádně ohřívám ve vodní lázni a ještě chvilku budu, ale časem taky přejdu na mikrovlnku, to je jasné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ogara666 píše:
no pokud to projde varem při vaření, tak těch vitamínů tam moc nezůstane
Přesně tak, takže ono je to jak prašť jak uhoď. A kdybych měla čekat, než se mi to ve vodě ohřeje, tak mě asi děcko během té doby sežere. Já teda něco na mrazáku mám, ale jinak malýmu vařím čerstvé v parním hrnci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To sem blázen, musím to prostudovat. Měla jsem za to, že mikrovlny jen rozkmitají částice (či co) a tím dojde k ohřevu
Kouknu na to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Iffka píše:
Slyšela jsem cosi o mikrovlnném záření, i jsem někde četla nějaký článek, jenže už si zaboha nemůžu vzpomenout, co na tom bylo blbéhokaždopádně co mi z toho článku zůstalo, je to, že by se dětičkám ohřívat v mikrovlně nemělo kvůli oněm mikrovlnám
které pak nějak zůstávají v tom jídle či co… fakt už nevím přesně, co to bylo, každopádně ohřívám ve vodní lázni a ještě chvilku budu, ale časem taky přejdu na mikrovlnku, to je jasné.
A já četla knížku Doba jedová a tam bylo napsáno, že žádné negativní účinky nebyli v mikrovlnce nikdy prokázány. Takže asi tak.
Je to samozřejmě hovadina. V jídle připraveném v mikrovlnce nezůstává žádná mikrovlnná energie, jakmile se trouba vypne. Mikrovlny se chovají jako světlo: jakmile se proud do žárovky přeruší, žádné světlo kolem ní nezůstane. Je o tou všude možně spousta článků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem moc nemrazila, sama nemám rozmražené jídlo ráda, dělala jsem na dva dny, nepřišlo mi to tolik práce a šlo to dobře. Necítila jsem potřebu mrazit.
V mikrovlnce bych pro malé dítě ale rozhodně neohřívala!!!! Nejde ani tak o vitamíny, ale o mikrovlny, u kterých už je prokázáno, že mění složení jídla.
A stejně mikrovlnky se používají celkem krátce a nedá se spolehlivě říct, jestli dlouhodobě neškodí, já bych to neriskovala, když to snadno jde jinak
Takže zásadně ve vodní lázni. U rozmraženého bych vyndala dřív, aby stihlo rozmrznout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit