Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobré ráno ![]()
mohli byste mi prosím poradit nějaký účinný přípravek proti prachu?
Utírám prach 3 krát denně a po pěti minutách je to zase to samé ![]()
Bydlíme ve vysokém patře a teď když tak svítí sluníčko, je ten prach prostě víc vidět ![]()
Děkuji
Mně se osvědčila voda s octem, máme v ložnici tmavý nábytek, tohle vydrží tak den a půl ![]()
@mlsalkaM píše:
Mně se osvědčila voda s octem, máme v ložnici tmavý nábytek, tohle vydrží tak den a půl
fakt? a nesmrdí to? to dáváš do spreje? v jakém poměru? ![]()
@JaneDoe píše:
Dobré ráno
mohli byste mi prosím poradit nějaký účinný přípravek proti prachu?
Utírám prach 3 krát denně a po pěti minutách je to zase to samé
Bydlíme ve vysokém patře a teď když tak svítí sluníčko, je ten prach prostě víc vidět
Děkuji
Určitě není, je to tvůj subjektivní pocit
@JaneDoe píše:
fakt? a nesmrdí to? to dáváš do spreje? v jakém poměru?
Normálně vezmu kbelík, napustím vodu a naliju tam ocet. Poměr je od oka, cca deci na pět litrů.
Co určitě není? to že je tam ten prach teď a byl tam i předtím je jesné ale při správném sklonu slunce je to prostě všechno víc vidět a člověk má ten beznadějný pocit že s tím musí něco udělat.
Já jsem přišel pouze na to že když ho nikdo nevíří tak nelétá a je klid. takže vyhodit děti na zahradu a v klidu sedět a nehejbat se ![]()
@mlsalkaM píše:
Normálně vezmu kbelík, napustím vodu a naliju tam ocet. Poměr je od oka, cca deci na pět litrů.
a co ten ocet s tím prachem dělá? pokud vím tak ocet se používá na desinfekci a jako odmašťovadlo, že by odpuzoval prach jsem teda ještě neslyšel.
@jakanas píše:
a co ten ocet s tím prachem dělá? pokud vím tak ocet se používá na desinfekci a jako odmašťovadlo, že by odpuzoval prach jsem teda ještě neslyšel.
V prvním příspěvku jsem psala, že to vydrží den a půl
![]()
@mlsalkaM píše:
V prvním příspěvku jsem psala, že to vydrží den a půl![]()
omlouvám se blbě jsem četl, takže to taky nefunguje:-) ![]()
Ocet s jarovou vodou pouzivam nejradeji. Ocet odmastuje, voni a leskne se to po nem.
Stejny ucinek ma i citron.
Jinak si kupují v lidlu nebo kauflandu vlhcene kapesníky do domácnosti universal a na drevo. A s tim průběžně lestim.
@jakanas píše:
omlouvám se blbě jsem četl, takže to taky nefunguje:-)
Tak nic zadny pripravek ti nezaruci ze tyden nebudes muset uklizet to je jasne, ne ☺. Proste to chce prubezne ob den setrit.
My jsme u cesty denne ac vesnice tu projede XY kamionu, takze prach se toci.
Jeden den umyju okna za tyden muzu znovu.
Právě to taky řeším, ale zjistil jsem že nejvíc prachu je v gauči a jeho potahu. i přesto že ho vysaju tak jakmile po tom začnou kluci skákat tak je zamořená celá místnost… ale dokud nebudou trošku starší tak novej nekupuju
Jak by to jako melo fungovat? Nejaka antistaticka vrstva, aby se ten prach neusadil a dal lital ve vzduchu, nebo se usadil nerkde jidne (na koberci, v zaclonach)?
Ocet je skvely cistidlo, ale proti usazovani prachu podle me nemuze udelat nic.
zvazila bych nejakou pracku vzduchu, pripadne povrchy, na kterych to neni tak videt.
Jinak když jsme byli malí tak se prostě v sobot utřel prach, vysálo, setřely podlahy. ( 4 patro v paneláku)
Teď v domku to dělám min 1× denně a stejně to nepomáhá a furt na plovoučce sbárám chuchvalce prachu
Jj, plovoučka je prevít, na ní jde opravdu všechno vidět.
Dbát na čistotu v bytě je potřeba, ale utírat prach 3×denně?!!! To je trochu přehnané, musíš se nad to i trochu povznést, prach prostě je a bude všude.