Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Musíš zaplatit v obou městech za určitá období. Oni si to vypočítají
@ProfZav musí v obou městech, protože v tom jednom byla 4 měsíce a město se staralo o odvoz odpadů
Je to na dny, oni si to vypočítají, taky jsem to loni řešila.
@sarunka003 S tím souhlasím, platí se tam, kde je aktuálně trvale bydliště. Jen by mě dost zajímalo, jestli ji to město, že kterého se stěhuje, něco vrati.
Samozřejmě teda podle trvalého pobytu, pokud se nemění tak jen v tom minulým pokud se mění trvalé bydliště tak v obou městech
@sarunka003 Nemám s tím zkušenost. Mě naše město překvapilo tím, že mi dosla složenka za odpad za syna v senzory jsme přijeli z porodnice ![]()
@ProfZav jo jo taky chlap letěl na město platit popelnice a co jsem dojela z porodky… holt jak mají dostat peníze tak si to hlídají ![]()
Pokud to je v rámci města, tak se nemusíš starat o nic, samy si adresu převedou až nahlásíš trvalý pobyt, my jsme to tak měli ![]()
Pokud se stěhuješ do jiného města, je nejjednodušší zajit na městský úřad v obou městech. Stehovala jsem se na jaře. V jednom městě mi vrátili poměrnou cast za zbytek roku, kdy jsem tam už nebydlela, v druhém městě jsem zaplatila jen poměrnou část, kdy jsem tam mela tp.
@ProfZav píše:
Tak, kde budete mít trvale bydliště.
ne, u platby za odpady záleží na tom, podle jakého zákona obec poplatky vybírá (bývá stanoveno ve vyhlášce). buď je může vybírat podle zákona o místních poplatcích, a pak poplatek platí osoby s trvalým bydlištěm v dané obci, nebo podle zákona o odpadech, a potom odpady platí osoby, které v dané obci vytváří komunální odpad (plátcem poplatku je vlastník nemovitosti).
čili teoreticky klidně může dojít k situaci, že člověk bydlí ve městě A, kde se platí podle trvalého pobytu a přestěhuje se do města B, kde se platí za vytváření odpadu. a pokud si ve městě B z nějakého důvodu nebude chtít zřídit trvalý pobyt, pak by teoreticky měl platit poplatky ve městě A i B (potom je možnost, že vyhláška města, ve kterém fakticky odpad nevytváří, to má ošetřené a třeba po splnění oznamání o přestěhování platbu odpustí, ale nemusí to tak být, vyžadovat ji může).
takže já bych se při stěhování v první řadě koukla do vyhlášky daného města, jak se poplatky vybírají a podle toho se zařídila.
Já se stěhuji do stějného města, jen budu bydlet na jiné ulici, tudíž budu mít jinou trvalou adresu a platí se u nás podle tvalého bydliště.
Pokud se nemění město, pouze se zaeviduje nová adresa. Když se stěhuje mimo město, pak se vypočítá část, která se dá starému městu a zbytek novému. Taky jsem se stěhovala během roku a řešila to.
Ahoj, prosím Vás, jak je to s placením popelnic, když se budu stěhovat? kde mám platit za popelnice? díky