Placení popelnic a stěhování

Anonymní
12.4.15 20:02

placení popelnic a stěhování

Ahoj, prosím Vás, jak je to s placením popelnic, když se budu stěhovat? kde mám platit za popelnice? díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7552
12.4.15 20:04

Musíš zaplatit v obou městech za určitá období. Oni si to vypočítají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
12.4.15 20:04

Tak, kde budete mít trvale bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
12.4.15 20:05

@ProfZav musí v obou městech, protože v tom jednom byla 4 měsíce a město se staralo o odvoz odpadů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
12.4.15 20:09

Je to na dny, oni si to vypočítají, taky jsem to loni řešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
12.4.15 20:11

@sarunka003 S tím souhlasím, platí se tam, kde je aktuálně trvale bydliště. Jen by mě dost zajímalo, jestli ji to město, že kterého se stěhuje, něco vrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552

Samozřejmě teda podle trvalého pobytu, pokud se nemění tak jen v tom minulým pokud se mění trvalé bydliště tak v obou městech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552

@ProfZav vrátí. Mě taky vraceli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4969
12.4.15 20:16

@sarunka003 Nemám s tím zkušenost. Mě naše město překvapilo tím, že mi dosla složenka za odpad za syna v senzory jsme přijeli z porodnice :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7552
12.4.15 20:21

@ProfZav jo jo taky chlap letěl na město platit popelnice a co jsem dojela z porodky… holt jak mají dostat peníze tak si to hlídají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
12.4.15 20:22

Pokud to je v rámci města, tak se nemusíš starat o nic, samy si adresu převedou až nahlásíš trvalý pobyt, my jsme to tak měli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
12.4.15 20:43

Pokud se stěhuješ do jiného města, je nejjednodušší zajit na městský úřad v obou městech. Stehovala jsem se na jaře. V jednom městě mi vrátili poměrnou cast za zbytek roku, kdy jsem tam už nebydlela, v druhém městě jsem zaplatila jen poměrnou část, kdy jsem tam mela tp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.4.15 20:56
@ProfZav píše:
Tak, kde budete mít trvale bydliště.

ne, u platby za odpady záleží na tom, podle jakého zákona obec poplatky vybírá (bývá stanoveno ve vyhlášce). buď je může vybírat podle zákona o místních poplatcích, a pak poplatek platí osoby s trvalým bydlištěm v dané obci, nebo podle zákona o odpadech, a potom odpady platí osoby, které v dané obci vytváří komunální odpad (plátcem poplatku je vlastník nemovitosti).

čili teoreticky klidně může dojít k situaci, že člověk bydlí ve městě A, kde se platí podle trvalého pobytu a přestěhuje se do města B, kde se platí za vytváření odpadu. a pokud si ve městě B z nějakého důvodu nebude chtít zřídit trvalý pobyt, pak by teoreticky měl platit poplatky ve městě A i B (potom je možnost, že vyhláška města, ve kterém fakticky odpad nevytváří, to má ošetřené a třeba po splnění oznamání o přestěhování platbu odpustí, ale nemusí to tak být, vyžadovat ji může).

takže já bych se při stěhování v první řadě koukla do vyhlášky daného města, jak se poplatky vybírají a podle toho se zařídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.15 07:32

Já se stěhuji do stějného města, jen budu bydlet na jiné ulici, tudíž budu mít jinou trvalou adresu a platí se u nás podle tvalého bydliště.

• Citovat
  • Upravit
3088
13.4.15 09:14

Pokud se nemění město, pouze se zaeviduje nová adresa. Když se stěhuje mimo město, pak se vypočítá část, která se dá starému městu a zbytek novému. Taky jsem se stěhovala během roku a řešila to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný