Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, holky, koukám, že tady se svatby moc neřeší, ale zkusím to. Budu objednávat dekorace, na co nesmím zapomenout? Mám na seznamu vývazky, vlizelín na střed stolu, stuhu na auta, podvazek, plátky růží na ozdobu, svíčky, ubrousky, košíček pro družičku, krabičky na výslužky. Ozdoby na moje a ženichovo auto už mám objednané zvlášť. Věnečky do oken nechci. Na svatbě budou i batolata, co pro ně? Určitě malý stoleček, židličky, umělohmotné kelímky na pití, pastelky, papíry, nějaké hračky, co dál? Díky za tipy. ![]()
Batolata? Co nějakou deku na hraní nebo k oddechu (Kde budou případně přes poledne spinkat?), dobré jsou i ty puzzlíky na zem … dá se s nima hrát a poslouží i jako podložka. A pokud bys třeba sehnala nějaké hopsadlo nebo houpacího koníka, určitě Ti budou vděčné
. Já se vdávala minulý rok a naštěstí jsem ty své uzlíčky měla ještě v bříšku ![]()
Když jsem se vdávala, lehce jsem se inspirovala na www.beremese.cz.
Špendlíky - jestli budete mít myrtu pro svatebčany. Ty se hodí i na připíchnutí stuh, které nechtějí poslouchat. K tomu si do krabičky poslední záchrany přidej izolepu, nůžky, jehličku s nití a náplast ![]()
Pro děti - ten dětskej koutek je dobrej nápad, ale počítám, že se spíš budou držet dospělých - třeba tancovat mezi nima na sále (pokud budete mít zábavu), sedět u stolu, atd. Moc s tím nepočítej, že se nechají „odložit“. Co se týče zdobení vlasů malých družiček a podobných doplňků, většinou to řeší taky v salónu, kde si půjčí šaty.
Ty výslužky - napadlo mně - budete na krabičky dávat nějakou ozdobu? Mašličky, nebo marcipánové prstýnky? Atd.? Určitě si ještě na něco vzpomenu …
mě ještě napadlo - nevím, jestli to patří pod dekorace - snítky mirty a talíř na rozbití. Pak ještě jmenovky na stůl, aby každý věděl, kam si sednout a hlavně se dá pohrát si se zasedacím pořádkem, aby tetička X neseděla vedle tetičky Y protože se nemusí apod
![]()
pro batolata - pokud máš tu možnost, tak nějaké přenosné dvd s pohádkama, měla to kamarádka na svatbě a díky tomu jsme dlouhou dobu o dětech ani nevěli (seděl tam s nimi vždy jeden dospělý a hlídal, zbytek se mohl bavit dle svého, pokud chtěl, nebo šel vystřídat)
Když jsem měla svatbu já, tak byla malá ještě malá, takže byla hlavně v kočárku nebo v náručí - u mě jen na kojení, jinak šla z ruky do ruky a byla nadšená ![]()
Liva píše:
Batolata? Co nějakou deku na hraní nebo k oddechu (Kde budou případně přes poledne spinkat?), dobré jsou i ty puzzlíky na zem … dá se s nima hrát a poslouží i jako podložka. A pokud bys třeba sehnala nějaké hopsadlo nebo houpacího koníka, určitě Ti budou vděčné. Já se vdávala minulý rok a naštěstí jsem ty své uzlíčky měla ještě v bříšku
No vidíš, puzzle mám doma, to mě nenapadlo… Píšu si je.. ![]()
sandrik píše:
mě ještě napadlo - nevím, jestli to patří pod dekorace - snítky mirty a talíř na rozbití. Pak ještě jmenovky na stůl, aby každý věděl, kam si sednout a hlavně se dá pohrát si se zasedacím pořádkem, aby tetička X neseděla vedle tetičky Y protože se nemusí apod![]()
![]()
pro batolata - pokud máš tu možnost, tak nějaké přenosné dvd s pohádkama, měla to kamarádka na svatbě a díky tomu jsme dlouhou dobu o dětech ani nevěli (seděl tam s nimi vždy jeden dospělý a hlídal, zbytek se mohl bavit dle svého, pokud chtěl, nebo šel vystřídat)
Když jsem měla svatbu já, tak byla malá ještě malá, takže byla hlavně v kočárku nebo v náručí - u mě jen na kojení, jinak šla z ruky do ruky a byla nadšená
Na myrtu a jmenovky myslím. Přenosné DVD nemáme, ale máme notebook, to taky není špatný nápad. Díky ![]()
Jo, takovou tu odrážecí motorku pro prcky cca 2-4 roky - akorát aby se o ní děti neporvaly!
Emilie píše:
Když jsem se vdávala, lehce jsem se inspirovala na www.beremese.cz.Špendlíky - jestli budete mít myrtu pro svatebčany. Ty se hodí i na připíchnutí stuh, které nechtějí poslouchat. K tomu si do krabičky poslední záchrany přidej izolepu, nůžky, jehličku s nití a náplast
Pro děti - ten dětskej koutek je dobrej nápad, ale počítám, že se spíš budou držet dospělých - třeba tancovat mezi nima na sále (pokud budete mít zábavu), sedět u stolu, atd. Moc s tím nepočítej, že se nechají „odložit“. Co se týče zdobení vlasů malých družiček a podobných doplňků, většinou to řeší taky v salónu, kde si půjčí šaty.
Ty výslužky - napadlo mně - budete na krabičky dávat nějakou ozdobu? Mašličky, nebo marcipánové prstýnky? Atd.? Určitě si ještě na něco vzpomenu …
Špendlíky, taková důležitá věc a já na ni úplně zapomněla.
Na myrtu budu objednávat vývazky, ale špendlíky jistě budou třeba i tak. O tý KPZ už jsem hodně četla. ![]()
Já nechci děti odkládat, ale spíš mi jde o to, kdyby je zábava s dospělými nebavila, aby měly nějakou alternativu. A kdyby si chtěly hrát spolu, tak aby bylo s čím. ![]()
Zdobení krabiček na výslužky mě nenapadlo vůbec, já bych je klidně dala jen tak, bílé..
Tak s emrknu na nějaké nalepovací ozdoby, dobrý nápad. ![]()
Emilie píše:
Jo, takovou tu odrážecí motorku pro prcky cca 2-4 roky - akorát aby se o ní děti neporvaly!
No hlavně by pak jezdily mezi stoly, kolem aut, to asi raději ne..
Ale díky ![]()
Raduš.ka44 píše:Emilie píše:No hlavně by pak jezdily mezi stoly, kolem aut, to asi raději ne..
Jo, takovou tu odrážecí motorku pro prcky cca 2-4 roky - akorát aby se o ní děti neporvaly!Ale díky
To víš, to je pak třeba zřídit hlídací službu, a nebo to hodit na rodiče
Funguje to třeba když je svatba někde ve větším salonku, na sále, atd. , ale i třeba v zahradní restauraci, kde je prostě nějaká stěna, plot od parkovací plochy, a hlavně pochopitelně silnice ..... ![]()
raduška - ono nejde ani tak o to, že chceš děti odložit
ale oni se tak nejlíp zabaví, pokud je to někde venku, tak se vyblbnou všelijak, ale pokud je to v restauraci, tak je to dvd jistější protože nemusíš dávat pozor, kde kdo co málem rozbil/srazil/upatlal/kam utekl …
já taky počítala, že budu celou svatbu s malou, ale vyšlo to, že jsem nemusela, až jsem trochu žárlila, že se jí nestýská ![]()
Výslužky - měli jsme je nachystané už den předem, takže kdyby se mi chtělo zdobit (a vzpomněla si na to
), tak by to bylo hezký, ale myslím, že to není nutný, každopádně jě to pěkný detail
a kytky - určitě pro nevěstu
ale i pro manžela do klopy, nebo pro maminku/tchýni, pro svědkyně (jsou-li)
víc mě vážně nenapadá, nevím, jestli to je k něčemu, jen přemýšlím nahlas (ehm píšu) ![]()
bane ještě: rýži - ať je co házet ![]()
Ahoj,
na dekoraci - svíčky (hezké jsou čajové svíčky do sklenic), vlizelín nebo šerpu (v barvě ubrousků). Někde se dají sehnat potahy na židle - to už je na Tobě jakou máš o výzdobě představy. Nevím kde máte hostinu, ale je dobré mít nějakou fotku s výzdobou, která se Tvým představám blíží.
Chcete jíst společně polévku? Někde vážou kolem novomanželů ubrus, jindy si novomanželé přinesou vlastní velký bryndák.
Krabičkou s výslužkou zdobit můžeš, ale nemusíš. Nerní špatné je označit jménem - vyhneš se pak zmatkům při rozdávání a několik jich nechat „do foroty“.
Pro děti - leporela, hopsadla, nafukovací míče… nikdy nejsou úplně „odložené“, vždycky je u nich někdo z dospělých.
To sice nesouvisí s výzdobou - ale do kufru auta hoď nějaké PET s vodou a kelímky (budete se možná déle fotit, tak pro starší svatebčany a pro děti).
Rýži bych si spíš zjistila, na spoustě místech se nesmí házet.
Ještě vázy na kytku pro nevěstu, ev. maminky a svědkyni (ale ty tak často květiny nemají).
Hodně štěstí ![]()
Ahojda,
už je tu docela dost tipů, takže bych se asi jenom opakovala.
Jen taková malá rada, zeptej se v restauraci, jestli Ti oni výzdobu neudělají sami. Já sama jsem taky měla seznam všech „serepetiček“ co na svatební stůl a hle, paní majitelka, když jsme s ní domlouvali průběh oslavy, vč. jídeláku se mě zeptala do jaké barvy si přeju výzdobu, tak jsem na ni koukala jak jójo a bylo to. Čekala jsem, že to bude strohé, takže jsem jí řekla, že jí věci přinesu až mi dojdou, na to ona donesla katalog a já si vážně sedla na pr… Měli to fakt krásně a my ušetřili nějakou tu kačku za věci, které už pak nikdy nepoužiješ. Tak bych se raději poptala, je pravda, že naopak kámoška si musela kupovat i ubrousky, protože chtěli svatbu do oranžova a to jejich vybraná restaurace nedělala. Takže to záleží hodně na majiteli.
Další věc, koukla bych se po takových figurkách na svatební dort. Já jsem nechtěla nejdřív žádné, přišlo mi to kýčovitý, no a pak mi ségra ukázala pár takových vtipných (jako třeba nevěsta táhne ženicha za nohu s koulí nebo naopak nevěsta chce utéct, ale ženich ji přitom stojí na šatech, fakt vtipný ) a udělali své přímo na dortě. Dortík vypadal hnedka jinak ![]()
Jak tady někdo už psal, určitě hoď do auta nějaké to pití a kelímky, my se brali když bylo 32 ve stínu a když jsme se šli fotit, každej byl rád, že se měl alespoň čeho napít. Jo a pak jsme s sebou měli raději i láhev něčeho ostřejšího a malinký panáky, kdyby dorazil na svatby někdo nečekaně, tak aby si s nimi mohl alespoň ženich připít.
Já pak ještě udělala svatební noviny, který se rozdali v restauraci po obědě, když řidiči odvezli auta a byla to taková ta „trapná chvilka ticha“. Hosti se zabavili a měli o čem vykládat a strany se navzájem trochu poznali a tak se prolomili ledy.
K těm dětem Ti moc už neporadím, i tohle si vzala na starost šéfová restaurace, kde jsme měli svatbu. Vytvořila jim fakt hezkej koutek a děti si i tak hezky srovnala, že si jich rodiče nemuseli non-stop všímat.
Tak přeju moc moc štěstí, je to vážně nádhernej den. A kdy se vdáváš? ![]()
sandrik - Jojo, chápu, našeho malýho zaručeně zabaví reklamy, pustit mu nějakej teleshopping, tak o něm celou svatbu nevíme.
Když jsme byli na svatbě kamarádovi, to bylo malýmu sedm měsíců, tak jsem o něm taky skoro nevěděla, šel z ruky do ruky, lidi z něj byli nadšení, on nadšený z lidí. Teď mu bude 21 měsíců a už je to zase o něčem jiném..
Kytky má na starost skorotchýně, to pouštím z hlavy. A o té rýži přemýšlím, koukala jsem, že se pytlíkuje do ozdobných pytlíků, nebo že bych každýmu dala jeden varný sáček?
![]()
Jituš, ta voda a kelímky josu super nápad, stejně tak na vázy jsem vůbec nemyslela… Děti určitě nehodláme odkládat, spíš jde o to, aby tam pro ně něco bylo, kdyby je nebavilo křepčit s námi ![]()
Kailovka - hostinu máme v hasičárně, takže si všechno musíme zařídit sami..
Na figurky na dort už jsem koukala, já teda na hlavní figurku nechci, ten už mám vymyšlený a domluvený s cukrářkou, ale chci ještě nějakej menší, kterej si udělám sama.. ![]()
A svatební noviny? Vůbec nevím, co si pod tím představit.. ![]()
Raduško tak jsem se ti sem taky koukla a chytám informace. Úplně jsem zapomněla na ubrousky tak už je mám napsané na papíře. Jinak mě nic jiného než co psaly ostatní nenapadá.