Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
petra79 píše:beruska2× píše:A můžu se zeptat jak jste to potom ošetřovali a jak to malej zvládal?petra79 píše:beruska2× píše:ten mázek tam máme taky nahromaděný
hlavne pokud to je takhle z casti, tak se tam mazek atd hromadi a hrozi zanety… nektery Dr![]()
nas prcek dostal zanet protoze se asi do pindika bouchnul nebo si s nim tak hral ze mel skoro modrinu
, pak se mu tam udelal zanet, to bylo neco, mel ho jak cervenou bambuli a jak jsme to vylecili tak uz to mel slepeny..
ale na zakroku jsme byli v srpnu, kdyz jsme prijeli z dovci, chtela jsem aby to mel v pohode nez pujde do skolky a od ty doby v pohode, ted jsme byli pred vanoci na kontrole u urologa a rikal ze neni duvod aby to nebylo uz v poradku…
malymu to jde pretahnout cely krasne…je to vterinka
asi tyden jsme mazali Framykoinem, koupali v repiku a úpak asi mesic ten Bepanthen a pak uz nic, pretahovat v ciste vode pri koupani ne nasucho… jinak nic..
prvni tak tyden to bylo citlive, to bal rev, pak uz nic, vyplati se to.. ![]()
jizvíková píše:nám řekla,že mastička už nám nepomůže.
existuje na to mast, nemusi se to pak delat chirurgicky
Berushko, taky jsem slyšela o té kortio masti. Kortiokoidy způsobují ztenčení pokožky, takže se to může samo odlepit. Třeba nám doktor navrhne toto, ale je jasné, že chirurgický zákrok je jistota.Já jsem hlavně ráda, že jsem pochopila, že nechat to ležet do puberty je blbost. Malý to má taky tak z 1/3 přirostlé, vůbec mu to nepřetáhnu, hrozně ho to bolí. A zánět už taky jednou měl. My jsme na uro chodili i s retraktilníma varlátkama, ustřelovaly mu do třísel, ale to už se zlepšilo. Takže teď už „jen“ ta předkožka.
jako a verit ze to bude mit cca 13 let prirostly a pak se to zazrakem v puberte „upravi“ a pusti samo - na to taky neverim ani naaahodou ![]()
beruska2× píše:děkuji za info.První týden bude krutý,máme doma citlivku,to abych se zásobila trpělivostí.petra79 píše:beruska2× píše:A můžu se zeptat jak jste to potom ošetřovali a jak to malej zvládal?petra79 píše:beruska2× píše:ten mázek tam máme taky nahromaděný
hlavne pokud to je takhle z casti, tak se tam mazek atd hromadi a hrozi zanety… nektery Dr![]()
nas prcek dostal zanet protoze se asi do pindika bouchnul nebo si s nim tak hral ze mel skoro modrinu
, pak se mu tam udelal zanet, to bylo neco, mel ho jak cervenou bambuli a jak jsme to vylecili tak uz to mel slepeny..
ale na zakroku jsme byli v srpnu, kdyz jsme prijeli z dovci, chtela jsem aby to mel v pohode nez pujde do skolky a od ty doby v pohode, ted jsme byli pred vanoci na kontrole u urologa a rikal ze neni duvod aby to nebylo uz v poradku…
malymu to jde pretahnout cely krasne…je to vterinkaasi tyden jsme mazali Framykoinem, koupali v repiku a úpak asi mesic ten Bepanthen a pak uz nic, pretahovat v ciste vode pri koupani ne nasucho… jinak nic..
prvni tak tyden to bylo citlive, to bal rev, pak uz nic, vyplati se to..
Veveří píše:
Berushko, taky jsem slyšela o té kortio masti. Kortiokoidy způsobují ztenčení pokožky, takže se to může samo odlepit. Třeba nám doktor navrhne toto, ale je jasné, že chirurgický zákrok je jistota.Já jsem hlavně ráda, že jsem pochopila, že nechat to ležet do puberty je blbost. Malý to má taky tak z 1/3 přirostlé, vůbec mu to nepřetáhnu, hrozně ho to bolí. A zánět už taky jednou měl. My jsme na uro chodili i s retraktilníma varlátkama, ustřelovaly mu do třísel, ale to už se zlepšilo. Takže teď už „jen“ ta předkožka.
nevim, pro me jsou kortikoidy vetsi zo, nikdy nevis co to v telicku udela, jaky hormonalni zmeny to muze zpusobit, nemam tohle rada, nenechala jsme to do kluka cpat ani pri atopaku, tak pri tomhle uz vubec ne… ![]()
mam na to dost vyhraneny nazor…
![]()
Já si hlavně myslím, že jako puberťák z toho akorát bude mít trauma a mindrák. Umíš si představit, jak se děcka v tomhle věku stydí a že mu to bude studovat celé konzilium včetně „zvědavé“ maminky a tatínka
![]()
A taky pochybuju, že si to „utrhne“ sám, prostě blbost.
beruska2× píše:
jako a verit ze to bude mit cca 13 let prirostly a pak se to zazrakem v puberte „upravi“ a pusti samo - na to taky neverim ani naaahodou
no samo ne, to jak si bude hrat ![]()
jinak to je des ty pindici, ja kvuli tomu ani nechtela chlapecka. malemu je tedy teprve 11m, ale pretahnou mu nejde. zase jste me utvrdily, ze to ani zkouset nebudu
petra79 píše:beruska2× píše:děkuji za info.První týden bude krutý,máme doma citlivku,to abych se zásobila trpělivostí.petra79 píše:beruska2× píše:A můžu se zeptat jak jste to potom ošetřovali a jak to malej zvládal?petra79 píše:beruska2× píše:ten mázek tam máme taky nahromaděný
malymu to jde pretahnout cely krasne…je to vterinkaasi tyden jsme mazali Framykoinem, koupali v repiku a úpak asi mesic ten Bepanthen a pak uz nic, pretahovat v ciste vode pri koupani ne nasucho… jinak nic..
neboj mame doma super hysteraka a zvladli jsme to taky a pomoci tatinka nepocitej, co se tyka pindourku je to biiida ![]()
i na urologii je jim uzko - vsechny ty letaky o zvetseny prostate a impotenci
![]()
lucie.t píše:beruska2× píše:
jako a verit ze to bude mit cca 13 let prirostly a pak se to zazrakem v puberte „upravi“ a pusti samo - na to taky neverim ani naaahodouno samo ne, to jak si bude hrat
jinak to je des ty pindici, ja kvuli tomu ani nechtela chlapecka. malemu je tedy teprve 11m, ale pretahnou mu nejde. zase jste me utvrdily, ze to ani zkouset nebudu
me prijdpou horsi holky - aby nemely srusty, vytoky, hygiena atd
![]()
beruska2× píše:no to mi povídej.Denně to slyším od manžela jak mu je líto že s tím má malej problémpetra79 píše:neboj mame doma super hysteraka a zvladli jsme to taky a pomoci tatinka nepocitej, co se tyka pindourku je to biiidaberuska2× píše:děkuji za info.První týden bude krutý,máme doma citlivku,to abych se zásobila trpělivostí.petra79 píše:beruska2× píše:A můžu se zeptat jak jste to potom ošetřovali a jak to malej zvládal?petra79 píše:beruska2× píše:ten mázek tam máme taky nahromaděný
i na urologii je jim uzko - vsechny ty letaky o zvetseny prostate a impotenci![]()
![]()
![]()
beruska2× píše:my taky od 4 měsíce atopický ekzém a kortikoidama jsem mu to mázla když bylo opravdu ouvej a měl to hodně a to bylo asi 2krát.Taky mu nechci rvát žádný tyhle mastičky.Veveří píše:nevim, pro me jsou kortikoidy vetsi zo, nikdy nevis co to v telicku udela, jaky hormonalni zmeny to muze zpusobit, nemam tohle rada, nenechala jsme to do kluka cpat ani pri atopaku, tak pri tomhle uz vubec ne…
mam na to dost vyhraneny nazor…![]()
petra79 píše:beruska2× píše:my taky od 4 měsíce atopický ekzém a kortikoidama jsem mu to mázla když bylo opravdu ouvej a měl to hodně a to bylo asi 2krát.Taky mu nechci rvát žádný tyhle mastičky.Veveří píše:nevim, pro me jsou kortikoidy vetsi zo, nikdy nevis co to v telicku udela, jaky hormonalni zmeny to muze zpusobit, nemam tohle rada, nenechala jsme to do kluka cpat ani pri atopaku, tak pri tomhle uz vubec ne…
mam na to dost vyhraneny nazor…![]()
tak to mame stejny…
nastesti vime proc a uz mame na 95% pokoj… ![]()
lucie.t píše:beruska2× píše:
jako a verit ze to bude mit cca 13 let prirostly a pak se to zazrakem v puberte „upravi“ a pusti samo - na to taky neverim ani naaahodouno samo ne, to jak si bude hrat
Tak tak, nezkoušej to, nesahej na to! Dokud nemá problémy s močením, tak si pindi nevšímej.
Já k mudr. na prohlídky chodila už poučená odtud. Takže když se schylovalo ke 3-leté, tak jsem s ní předem (když jsme byli s mladším na kontrole) probírala, co se na 3-leté dělá a bavily jsme se i o pinďourovi. Vyjasnili jsme si dopředu, že si nepřeji, aby to jakkoliv násilně přetahovala, že se malej stejně nenechá. A při 3-leté prohlídce jsem to mále už ve dveřích znovu připomínala, že nechci přetahování. Ona mi pak i říkala, že buď to můžeme na chirurgii/urologii řešit hned a nebo min. do 5 let počkat (nejde mu přetáhnout, ale problémy nemá). A já říkám: počkám! A pak se uvidí… Já se těch násilných přetahování co tu holky líčí bála jak čert kříže… ![]()
A jednou poškozenou a přirostlou předkožku bych do puberty nenechávala. Taky bych to raději řešila hned. Nepoškozenou ano, tu nechat, ale jak už to jednou někdo z doktorů sprasil, tak nevím, jak si příroda či kluk poradí sami. To bych to raději šmiknout hned…
beruska2× píše: …a pomoci tatinka nepocitej, co se tyka pindourku je to biiida
i na urologii je jim uzko - vsechny ty letaky o zvetseny prostate a impotenci![]()
![]()
![]()
To je taky pravda. Jak je můj chlap s dětmi jinak „pomáhací“, tak osvětové rozhovory i praktické ukázky vedu u nás s klukem já. ![]()