Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud mas strach podat celej cipek,tak dej jen pulku
A nejlepe zavolat sve doktorce,ta urcite poradi ![]()
U dvouměsíčního miminka bych alespoň zavolala lékařce. Jinak se určitě srážet leky dá. Paralen, podle hmotnosti mi doktorka vypořetla maximální denní dávku. zÁLEŽÍ HLAVNĚ NA hmotnosti.
Taky bych se poradila s mudr.řešili jsme obdobnou věc a bylo mi doporučeno dát půl čípku.
Teplotu 38 bych nesrážela, u dětí je normální. Počkala bych až zda to poleze výš, maximálně zkusit koupel - vodu teloty těla (pokud má 38, tak 38) a pomaličku ochlazovat. Děti to snáší lépe než zábaly, to je šok, křičí a tím se ještě víc zahřívají, kdežto koupání má většina dětí ráda.
U léků - taky bych se řídila spíš váhou než věkem. Dávala jsem i Brufen sirup před prvním očkováním na radu dr, přestože píšou, že se dává až od 6 měsíců ![]()
A častěji kojit, ať není dehytratovaný, ale to už jistě dobře znáš
Nás celou rodinu chytla jednodenní „chřipka“ se 40 horečkami o Vánocích, k tomu bolest hlavy, klouby, svaly, no lahůdka ![]()
určitě se řídit váhou miminka, já dávala u prvního syna půlku čípku, taky se dá udělat ta koupel jak se tu radí a nabízet prso, ať má dostatek tekutin
taky jsem mela malou nemocnou ve 2 mesicich. doktorka rekla ale nic nedavat, casteji jsem kojila, kdyby byla teplota po odectu vyssi jak 38,5 tak jet na pohotovost. Alespon tak to bylo u nas. Nakonec mala nechtela pit, tak jsme skoncili na kapackach v nemocnici, kde bylo vse za chvili v poradku, tam ji krom glukozy v kapacce nedavali taky nic, ale je fakt, ze tam jsme jeli az treti den po trvani vyssich teplot a tam nam klesly a pak uz je v nemocnici nemela, proste to nejhorsi jsme vydrzeli doma.
Tak teplotu nad 38 stupňů určitě srážet. Protože nad 38 stupňu u malých dětí hrozí febrilní křeče!! Raději zavolat lékařce, poradit se co a kolik dát.
Já taky dávala čípek. Problém byl, že jakmile jsem jej synovi dala, tlačil jak o život, až se z toho pokadil
. Bojujem s tím pořád, nesnese to v zadnici, i když mu čípek zavedu trochu hlouběji, vždycky vidím, jak se toho hned chce zbavit a tlačí jak divej ![]()
Klarinetka1 píše:
Já taky dávala čípek. Problém byl, že jakmile jsem jej synovi dala, tlačil jak o život, až se z toho pokadil. Bojujem s tím pořád, nesnese to v zadnici, i když mu čípek zavedu trochu hlouběji, vždycky vidím, jak se toho hned chce zbavit a tlačí jak divej
holky, s tím čípkem je to přesný…malá už je z toho pěkně vyřízená a taky tlačí jako o život. Nejhorší je, že má řídkou stolici a i když se vykadí za chvíli po zavedení čípku, tak ho třeba v plínce ani nenajdu a co potom dál, že? Takže jsme raději počkali čtyři hodiny a dali čípek s jinou účinnou látkou - raději…jinak malá měla horečku ještě v šestinedělí a na pohotovosti mi řekli, jak velký kousek paralenu mám miminku dát…takže si zavolej a zjisti, abys případě podala.
Ahoj, jsme celá rodina nemocní, máme nějakou virózu s vysokými horečkami, a nejhorší je, že už to dostal i náš dvouměsíční chlapeček. Teď má 38°C po odečtení. Dá se horečka u takhle malého miminka srážet nějakými léky? Mám doma paralen čípky a nurofen čípky, ale u toho paralenu je napsáno že se může podávat dětem s hmotností od 7 kg, nurofen je už od 6ti kg ale zároveň až od tří měsíců věku. Malý už bude mít přes 6 kg, ale tři měsíce ještě nemá, tak nevím… Snažím se ho nepřehřívat, ale co dál? Mám taky trochu strach aby ta horečka nestoupala, já jsem včera měla čtyřicítky, nejstarší syn měl taky přes 39°C, co s takovou horečkou u takhle malého miminka?