Přirostlá předkožka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5613
11.1.12 19:17

Přirostlá předkožka

Holky, potřebuji poradit. Mému synovi na preventivce v 18 měsících doktorka (!) natrhla předkožku a ta se mu zjizvila a přirostla k žaludu kousek od ústí močové trubice. Šla jsem s tím na urologii a doktor to moc neřeší. Teď má syn 3,5 roku a předkožka je pořád přirostlá, na pinďu si nenechá ani sáhnout, ani se nedivím, musí to pěkně bolet při pokusech o čištění. Urolog mi řekl, že synovi překožku uvolňovat nebude, prý si ji uvolní sám v pubertě 8o I kdyby, připadá mi to divné řešení. Vždyť v té pubertě to už bude naprosto zanedbané a možná tím, že se to nepřetahuje i zúžené, ne? Myslím, že ho to bude bolet i pak. Máte někdo podobný problém? A jak jste to řešili? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
11.1.12 19:32

nasla bych jinyho urologa..

nas prcek to mel po zanetu prichyceny asi z 1/3, v lete jsme byli na zakroku v nemocnici, delal to nas urolog, daji mu uklidnovaci sirup, pak rajsky plyn a na sale mu to chirurgicky uvolni - je to zakrok na cca 4 minuty (cekala jsem pred salem na chodbe), pak si prcek pospi, vycura se - je lepsi dat linku aby to bylo pekne videt pro sestricku a netahal se za to a bylo to chranene - a jde se domu …
my byli v nemocce od 7 do cca 14 hodin a to asi hodinu z toho trvalo vyplneni propousteci zpravy :jazyk:
pak mu to doma vecer pretahnes sama, maze se to Bepanthenem - tak mesic - a od ty doby mame klid, pretahujeme kazdy druhy vecer ve vane…

urcite nenechavala byt, kamaradka ted na tom byla s 12ti letym a des a hruza - ma z toho desny zazitky kluk, zatimco tihle prcci na to hned zapomenou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
11.1.12 19:39

A tomu urologovi jsi rekla, ze je predkozka prirostla diky natrzeni v 18ti mesicich? Pokud ne, tak je normalni resit nepretahnutou predkozku az v puberte a k urologovi bych se objednala znova a tuto podstatnou informaci mu sdelila. Pokud jsi ho na to upozornila, tak bych snad zkusila konzultaci u nekoho jineho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
11.1.12 19:52

My zrovna řešíme to samý.Nedávno jsme na to s manželem koukali a taky se nám to nezdálo.Naší pediatričce jsem to psala a ona že se to pustí časem samo.Jenže jsem to nechtěla nechat náhodě,protože právě nám to strhla při 18 měsíční prohlídce.Našla jsem urologa a zašla za ním a má to jak ty píšeš taky kousek přilepený u močový trubice.Řekli nám že mu to odlepí pod narkozou,že to má hodně přilepený.A taky jsem jí říkala že nám to mudr strhla,tak se jí protočili oči.Já bych ještě zkusila jinýho urologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
11.1.12 19:57

hlavne pokud to je takhle z casti, tak se tam mazek atd hromadi a hrozi zanety… nektery Dr :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5613
11.1.12 19:57

Holky, díky. Budu muset fakt jít k někomu jinému, též se mi to nezdá.

Berushko, řeknu urologovi, že bych to chtěla řešit raději v dětském věku a ne v pubertě. Na naší urologii se střídají doktoři, snad budu mít teď na kontrole štěstí na někoho zkušenějšího. Posledně se nám věnoval takový klučina…

Teredes, jj, řekla jsem urologovi, že synovi to zranění způsobila lékařka. Na to neřekl nic, drží při sobě… Budu se muset do toho opřít, myslím si, že odsouvání nemá smysl a že takové problémy můžou starším klukům způsobit pěkné mindráky, je lepší si to odbýt coby dítě a bude pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
11.1.12 20:02
beruska2× píše:
hlavne pokud to je takhle z casti, tak se tam mazek atd hromadi a hrozi zanety… nektery Dr :roll: 8)
ten mázek tam máme taky nahromaděný :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5613
11.1.12 20:03

Petro79 - díky, vidím, že jsme na tom úplně stejně. To je děs, když dětská doktorka úplně zdravému děcku přivodí takový úraz, že? Já jsem kolem toho pindíčka chodila jako kolem svátosti, abych něco nepokazila a pak odbornice jedním tahem zadělá synovi na problémy. Dodnes jsem strašně naštvaná a vadí mi to. Asi budu chtít odlepení pod narkózou, čím dřív, tím líp, i když i z narkózy jsem nervózní. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
11.1.12 20:07

Ani mi to nepřipomínej,protože mi to ani neřekla a rázem bylo hotovo a vůbec mi k tomu nic neřekla co a jak dál.Malej si samozřejmě na to nenechal ani šáhnout potom.Taky jsem si říkala čím dřív tím líp,že na to zapomene.S narkózy mám taky obavy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
11.1.12 20:07
Veveří píše:
Petro79 - díky, vidím, že jsme na tom úplně stejně. To je děs, když dětská doktorka úplně zdravému děcku přivodí takový úraz, že? Já jsem kolem toho pindíčka chodila jako kolem svátosti, abych něco nepokazila a pak odbornice jedním tahem zadělá synovi na problémy. Dodnes jsem strašně naštvaná a vadí mi to. Asi budu chtít odlepení pod narkózou, čím dřív, tím líp, i když i z narkózy jsem nervózní. Díky.

narkozy se neboj, fakt to nic neni a jak rikam, samotny zakrok je to „odlepeni“ kuzicek od sebe na tak 4 minuty, nestihla jsem si ani dojit do automatu pro kafe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
11.1.12 20:10
petra79 píše:
beruska2× píše:
hlavne pokud to je takhle z casti, tak se tam mazek atd hromadi a hrozi zanety… nektery Dr :roll: 8)

nas prcek dostal zanet protoze se asi do pindika bouchnul nebo si s nim tak hral ze mel skoro modrinu :roll: , pak se mu tam udelal zanet, to bylo neco, mel ho jak cervenou bambuli a jak jsme to vylecili tak uz to mel slepeny..

ale na zakroku jsme byli v srpnu, kdyz jsme prijeli z dovci, chtela jsem aby to mel v pohode nez pujde do skolky a od ty doby v pohode, ted jsme byli pred vanoci na kontrole u urologa a rikal ze neni duvod aby to nebylo uz v poradku…

malymu to jde pretahnout cely krasne…je to vterinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
11.1.12 20:13
teredes píše:
A tomu urologovi jsi rekla, ze je predkozka prirostla diky natrzeni v 18ti mesicich? Pokud ne, tak je normalni resit nepretahnutou predkozku az v puberte a k urologovi bych se objednala znova a tuto podstatnou informaci mu sdelila. Pokud jsi ho na to upozornila, tak bych snad zkusila konzultaci u nekoho jineho :nevim:

Souhlasím. Hodně jsme to teď řešili. Na dětské urologii nám doktor vysvětloval, že manimálně do čtyř let (ale ještě i déle) se to u chlapečků neřeší. Doslova nám říkal, ať mu to žádný doktor nenapravuje…Je prý ještě tak jemná, že kdyby zpětně došlo ke srůstům kvůli poškození, tak to půjde napravit jen chirurgicky (kortikoidní mastička v tomto případě pravděpodobně nepomůže), protože jsou srůsty zjizvené. Pokud neměl chlapeček záněty, čůral proudem, tak byla náprava takto brzo chyba. Řekla bych urologovi, že má srostlou předkožku po nevhodné nápravě…
Jediné, co můžete dělat doma teď je, mazat hodně mastným krémem a nenásilně napínat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
11.1.12 20:13
beruska2× píše:
petra79 píše:
beruska2× píše:

nas prcek dostal zanet protoze se asi do pindika bouchnul nebo si s nim tak hral ze mel skoro modrinu :roll: , pak se mu tam udelal zanet, to bylo neco, mel ho jak cervenou bambuli a jak jsme to vylecili tak uz to mel slepeny..

ale na zakroku jsme byli v srpnu, kdyz jsme prijeli z dovci, chtela jsem aby to mel v pohode nez pujde do skolky a od ty doby v pohode, ted jsme byli pred vanoci na kontrole u urologa a rikal ze neni duvod aby to nebylo uz v poradku…

malymu to jde pretahnout cely krasne…je to vterinka
A můžu se zeptat jak jste to potom ošetřovali a jak to malej zvládal?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
11.1.12 20:20

existuje na to mast, nemusi se to pak delat chirurgicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
11.1.12 20:22
jizvíková píše:
existuje na to mast, nemusi se to pak delat chirurgicky

ta masticka pomaha pri slepeni mazkem ale ne pri vetsich srustech, navic je to kortikosterioidni hormon coz je snad lepsi to smiknout, coz je bez nasledku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí