Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A řešíš to s nějakým odborníkem (psycholog, psychiatr, terapeut)? Nemyslím, že Neurol představuje nějaké dlouhodobé řešení, s léčbou nebo zmírněním OCD ti mohou odborníci poskytnout psychoterapii a předepsat medikamenty ( většinou selektivní inhibitory zpětného vychytávání serotoninu –SSRI).
@Anonymní píše:
Ahojík holky, mám šílené trápení, potřebuju nějak do palice dostat, ze je to nesmysl, co dělám, ale nejde mi to, nic mi nepomáhá, beru neurol, ale to pomůže jen na chvíli a cpát se tím taky nechci porád. Dělám strašné věci, chodím sem s tam, z baráku chodím na zahradu a stále mám nutkání do nekonečného počítání dělat blbosti, jako počítání na chodníku, nez budu moct vkrocit domů za bránu, doma klasické věci- nemůžu si vzít skleničku, kterou chci, nemůžu sníst co chci, nemůžu si obléknout oblečení které ve skutečnosti chci, stále mě drží myšlenky typu, ze pokud to neudělám podle hlavy, co mi říká, stane se neco špatného,…co mám dělat? Máte to taky některá? Dokázaly jste se s tím nějak poprat? Budu ráda za všechny rady, moc děkuju a pěknej den,…
Ahoj, taky mám OCD, u mě nejvíce myšlenkové + trichotillománii a dermatillománii, které se podle nové klasifikace duševních poruch budou pod OCD řadit.
Určitě bych nebrala jako řešení Neurol, to je jen krizovka, ale pomůže na chvíli, je návykový… Jak tu už padlo, tak psychiatr, psychoterapeut (na úzkostné poruchy je dle studií nejúčinnější KBT terapie). Na OCD se dávají SSRI AD, v případě neúčinnosti se dává př. Anafranil, ale to je vše na psychiatrovi.
Nevím, odkud jsi, ale doporučila bych ti KBT oddělení v NÚDZU v Klecanech u Prahy, nebo KBT oddělení 32C v Olomouci.
Jinak na OCD jsou i různé jiné metody, já letos např. chodila právě do NÚDZu na rTMS (magnetická stimulace mozku).
Držím palce.
Jooo chodím, ale moc mi to nepomáhá
Lolitka a Ty máš třeba jaké potíže? Jestli se můžu zeptat? Taky stejný typ jak já?
Neurol ale nic neléčí, to je jen na zklidnění. Vy potřebujete léčbu, komplexní terapii. Zkuste jiného psychiatra.
@Nikispikis píše:
Jooo chodím, ale moc mi to nepomáhá
Lolitka a Ty máš třeba jaké potíže? Jestli se můžu zeptat? Taky stejný typ jak já?
Tak změnit, já vystřídala snad 12 terapeutů za 15 let. A psychiatrů jsem měla 8 cca.
A obrátila bych se na ten NÚDZ, nebo Olomouc.
Bereš něco jiného, než Neurol?
No já mám OCD že pořád někde něco kontroluji, odejít z domu je hrůza, pak venku různé rituály, kam šlápnout, kam nešlápnou, co udělat. Mám určitý počet, který je „bezpečný“ a v tom třeba i jím věci atd. Třeba teď jsem si koupila datle sušené a musela jsem jich sníst v tom počtu atd. atd. Jinak se mi neustále vtírají hrozné myšlenky, katastrofické scénáře atd. + ta trichotillománie a dermatillománie.
@Anonymní píše:
Ahojík holky, mám šílené trápení, potřebuju nějak do palice dostat, ze je to nesmysl, co dělám, ale nejde mi to, nic mi nepomáhá, beru neurol, ale to pomůže jen na chvíli a cpát se tím taky nechci porád. Dělám strašné věci, chodím sem s tam, z baráku chodím na zahradu a stále mám nutkání do nekonečného počítání dělat blbosti, jako počítání na chodníku, nez budu moct vkrocit domů za bránu, doma klasické věci- nemůžu si vzít skleničku, kterou chci, nemůžu sníst co chci, nemůžu si obléknout oblečení které ve skutečnosti chci, stále mě drží myšlenky typu, ze pokud to neudělám podle hlavy, co mi říká, stane se neco špatného,…co mám dělat? Máte to taky některá? Dokázaly jste se s tím nějak poprat? Budu ráda za všechny rady, moc děkuju a pěknej den,…
@Anonymní píše:
Ahoj, Ocd mám uz od detstvi, pokud si chces o tom napsat, tak muzem