Znáte Program DofE? Příšerný úkol a zážitek ze Sněžky

81
22.10.25 18:35

Příšerný úkol - Sněžka

Ahoj všichni na Emimi 💗
Potřebuji se podělit o včerejší zážitek ze kterého se ještě pořád vzpomatovávám, taky zjistit jestli vaše děti mají ve škole podobné „úkoly“… protože mě to přijde úplně mimo. Syn má až moc aktivní a podnikavou učitelku, úkoly jsou časově namáhavé a složité pro samotné dítě. Po Vánocích prý začnou děti plnit nějaký program krále Edinburghu nebo co. Nevím jak učitelka čeká že syn bude každý týden dobrovolničit. To má jako udělat jak, jakási turistika je taky bomba. Mají to zakončit přespáváním v lese, sami. Takovou blbost, složitou by člověk jen tak nevymyslel. A prý se každý musí zapojit, ale my prostě nemáme 5 a více volných hodin týdně na to se někam dopravit atd (má to tři části, každá hodinu..plus dopravy po Praze kamsi dobrovolničit). Teď do Vánoc měli úkol jít na nějakou túru, na hory nebo do přírody. Pak z toho sepsat dvě A4 listy, to mi pro Pražáky přijde taky zvláštní. Moje kamarádka každý rok jde na výšlap na Sněžku, a nabídla mi že syna vezme. Já se tedy připojila taky, ať si odpočinu, no to se bohužel nestalo. V pondělí večer jsme přijeli, zima je na horách úplně šílená, horší než leden to je. Včera ráno jsme se vydaly ze Špindlerova Mlýna na Sněžku… zážitek to nebyl nic moc, prostě jdete jdete a nakonec pokud máte štěstí, tak dojdete nahoru. Nevím co učitelka čeká že syn na ty dva listy napíše. Problém nastal když kamarádka vyrazila napřed a my asi 20 min po ní. Člověk by si řekl že je jednu kudy jde dolů že..tak není. Po necelé hodině cesty dolů jsme, podle Google map zjistili že jsme v Polsku… Tak jsme se museli otočit a zase lézt nahoru (zrovna tu nejstrmější část). Vrátili jsme se okolo 11 večer do hotelu a dnes se konečně vrátili domů. Prostě strašné… teď ještě musím napsat se synem ty listy. Tak jsem si trochu postěžovala ale teď mě zajímá jestli vaše děti mají taky toto ve škole. Dále co by jste do listu psali, tak obecně protože mě napadá pár vět ne stran. Případně jak vyřešit ten jakýsi program. Děkuji, dneska to spíše bylo takové svěření protože tohle mě prostě štve. 💗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35720
22.10.25 18:43

Jako že jste se ve všední den sebrali a jeli všichni na hory přes noc do hotelu plnit domácí úkol?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
22.10.25 18:43

Ty si reálná osoba nebo troll?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
22.10.25 18:44

Tvoje diskuse mě vždy dostanou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25146
22.10.25 18:45

To je běžná ZŠ? Jak zní úkol přesně? Podle toho, co píšeš se mi zdá, že se v tom sama nevyznáš.

Nebo je to celé výmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
22.10.25 18:46

:lol: :lol: ježiši :lol: :lol: :lol: co bych tak na to… :lol: :lol: :lol: :lol: božemůj, Pražka dostala za úkol vyrazit do přírody :lol: :lol: :lol: no holé neštěstí :lol: :lol: :lol: :lol:

kristova noho, jak ty ses mohla dožít dospělosti???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25146
22.10.25 18:47
@kavenka píše: Více

Já asi tuším, o koho jde… není to to bílé oblečení na pohřbu?… Ona asi žije v jiné dimenzi, podle toho, co píše.

Ale mám kamarádku, která uměla běžné věci taky vždycky neskutečně zveličit. Třeba měla pocit, že skoro každý, kdo za ní jde po ulici, ji chce zabít… a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
22.10.25 18:49
@Aries6 píše: Více

ano, to je ona - bílé oblečení na pohřbu, škola od sedmi od rána a ještě další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35720
22.10.25 18:51
@neumisa píše: Více

Top bylo, jak šla za kamarádku k soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25146
@neumisa píše: Více

Takže učitelka chce nějaký nenáročný úkol, který ona s největší pravděpodobností nepochopila. A na Sněžce asi taky nebyla… skončit v Polsku pomocí google map… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21806

Přesně tak, to je bílé oblečení na pohřbu, noční hra na adapťáku, vyučování od sedmi ráno, přišla k soudu za jinou osobu a divila se, že ji vyhodili…když se trollí, tak se trollí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
22.10.25 18:52
@Emily Krol píše: Více

víš, jak moc specifické děti máš a dáš je do státní školy? proč to děláš? nebylo by domácí vzdělávání, či soukromá škola, pro tak netypické děti lepší? i tobě by se výrazně ulevilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25146
22.10.25 18:53
@JancaS84 píše: Více

Já sem nechodím tak často, spíš nakukuju. Po letech zase trochu víc (prokrastinuju u učení :zed: ), tak tohle nevím. Ale bílé oblečení a problém s ranní školou a vařením večeře (tuším) jsem pochytila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
22.10.25 18:54

Jinak ten „program krále Edinburgu“ je Mezinárodní cena vévody z Edinburghu

https://dofe.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
22.10.25 18:54

Takže syn má tři dny absence ve škole, protože jste kvůli úkolu „popiš svůj výlet do přírody“ museli absolvovat výšlap na Sněžku :mrgreen: :mrgreen: Piš prosím častěji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin